Bakan Kılıç, 9. Kariyer Zirvesi'nde Konuştu - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç, 9. Kariyer Zirvesi'nde Konuştu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İhlas Vakfı Kariyer Akademisi tarafından düzenlenen 9. Kariyer Zirvesi’ne konuk oldu.

18.06.2014 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İhlas Vakfı Kariyer Akademisi tarafından düzenlenen 9. Kariyer Zirvesi'ne konuk oldu.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen zirveye katılan Bakan Kılıç'ı, İhlas Holding İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay ve İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay karşıladı. Zirvede yaptığı konuşmasına "Enver Ören beyi rahmetle anıyorum" diyerek başlayan Bakan Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini söyledi. Bu girişimin gençlere örnek olacağını belirten Bakan Kılıç, "Dünyanın en girişimci, en yenilikçi şehri İstanbul'da bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesinden mutlu oluyoruz. 1453 senesinde Fatih Sultan Mehmet bir çağı kapatıp bir çağı açtı. Bu güzel şehri fetih ile medeniyetimize kattı. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethettiğinde sizden daha yaşlı değildi. Yeni bir medeniyeti bize hediye etti. Kendisinden Allah razı olsun" dedi.

"BAŞARIYI HAYAL EDEMEZSENİZ BAŞARIYA ULAŞMAK ÇOK ZORDUR"

Başarının anahtarının çalışmak olduğunu söyleyen Bakan Kılıç, "Başarının çalışmadan önce geldiği tek yer sözlüktür. Başarıların altında büyük bir çalışma ve onu hayal etme var. Siz başarıyı hayal edemezseniz başarıya ulaşmak çok zordur. Hepimizin bildiği kariyer öyküsü de var. Gençlik yıllarında yeri geldiğinde simit sattı. Siyasetin her kademesinde görev yaparak daha sonra İstanbul Belediye Başkanı olmuş, okuduğu bir şiir nedeniyle uzaklaştırılmış, hakkında muhtar bile olamaz denilen bir kişi çalışma azmini ve hayal gücüne inanmasaydı o zaman Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı olamazdı. Başbakanımız eğer azmi olmasaydı 12 yılda Türkiye Cumhuriyeti geldiğimiz bu noktaya taşımakta muvaffak olamazdı. IMF'ye artık biz size kredi verebiliriz konumuna geldik. Milletinin sıkıntısını kalbinde hissetmezse eğer siyasetçi başarılı olamaz. Ben hayata atıldığım zaman ticaretten başladık, aktif siyasette alakalı olarak bürokraside özel kalem müdür yardımcısı olarak başladım, 27 yaşındaydım. 27 yaşında başlayınca çok genç duruyoruz. Bu tip görevlerde olmak için illa belirli bir yaşı aşmış olmak gibi bir düşünce var. Aslında Başbakanımız bu düşünceyi yıktı. En genç milletvekili olan siyasi partiyiz. Seçilme yaşını 25 yaşına indiren siyasi partiyiz. Daha da aşağıya indirmek isteyince gelen tepkileri görüyorsunuz. Siz gençliğimize, hayal gücünüze, ülkenize, milletinize bağlılığınıza güveniyoruz. Bizim gençliğimize, milletimize, tarihimize, geleceğimize sorumluluğumuz var. Başbakanımız çok büyük hedefler koydu. Gece gündüz durmadan çalıştık. Hiçbir gün dinlemeden çalıştı. Bazı çevreler bunları hayal olarak gördü. Hayal etmeseydik Marmaray olmazdı, Kanal İstanbul projesi olmazdı. 3'üncü havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü olur muydu? Türkiye'deki konut hamlesi yapılabilir miydi?" şeklinde konuştu.

"FİKİRLERİN BİRBİRİYLE REKABET ETTİĞİ BİR DÜNYA İSTİYORUZ"

Gençlere bugünün karar vericileri arasında olduklarını ifade eden Bakan Kılıç, "Dolayısıyla her anınız önemli. Bu sorumluluğu iyi bilmelisiniz. Biz fikirlerin birbiriyle rekabet ettiği bir dünya istiyoruz. Cesur müteşebbislerimizle geleceğe yürürüz. Ekonominin gücünün özel sektörden geldiğini biliyoruz. İnternet çok önemli. Ancak şunu unutmayın yüz yüze olan iletişim hiçbir şey tarafından yerine ikame edilebilecek bir şey değil. 140 karaktere sıkışmış olan bir dünya gerçek değil, sanaldır. Sanal ortamda gördüğünüz gerçek olmayabilir. Farklı yönlendirmek için kasıtlı olarak kullanılan bir araç olabilir. Bunu biz yakın zamanda yaşadık, gençlerimiz onun için sorgulayacaksınız. Sorgulama yapmak doğruyu bulmanın en önemli yoludur. Ülkenizin içerisinde hepiniz geleceğinde pay sahibi olacaksınız. Girişimci ruhumuz ülkenin gelişmesinde katkı sağlayacak. Fikir, düşünce ve başarıya ulaşmak için çekilen çile bunlar insan için önemli. Eskiden bazı engellemeler var. Yıllar yılı başörtüsü üniversiteye girerse kaos çıkar dendi. Girdi, kaos mu çıktı? Herhangi bir kişinin hangi düşünceye uzak yakın olduğu önemli değil. Şunu unutmayacağız, devletimiz milletimizle bir bütün olarak geleceğe gideceğiz. Bir olacağız. Biz olduğumuz zaman da başarılı olacağız. En değerli hazine sizlerin birlikteliği, beraberliği. Türkiye küresel senaryoların parçası değil aktörüyse Türk gençliği de kendi senaryosunu kendi yazacaktır. Milletinin derdiyle dertlenmeyen başarıya ulaşamaz. Size tavsiyem her zaman kalplere dokunun, siyasete girmek isteyenlere tavsiyem milletinizle bir olun" dedi.

Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalayacağını söyleyen Bakan Kılıç, "Türkiye dünyadaki ilk on ekonomi arasına girecek bunu başaracağız. Birbirinizle kardeş olun, aranıza nifak tohumlarını sokmayın, bir olun, beraber olun" dedi.

Bir gencin "Bizim yaşımızda olsanız nasıl bir kariyer planı çizersiniz?" sorusuna Bakan Kılıç, "Emin olun şu anda gerçekten gençlerini desteklemek için yarışan bir hükümet var. Sizin yaşınızda ne yapardım tam olarak anlatamam. Ama bir şeyi kesin ve kesin yapardım, çok erken yaşta evlendim, onu tekrar yapardım. Büyük ihtimalle gene ticarete girerdim" yanıtını verdi. Bu sırada İhlas Koleji'nde öğretmenlik yapan Ayşe Çam ise salondaki herkesi duygulandırdı. Çam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çekilmiş fotoğrafını göstererek, "Okulumuzu ziyaret etmişti. O dönemde başörtü yasaktı. Bana 'Senin niye üniforman yok' deyince, ben de 'Bu okulda kaçak olarak okutuluyorum' dedim. Oda bana 'Sen hiç üzülme, bir gün bu okulun öğretmeni olacaksın' dedi. Lütfen kendisine çok teşekkürlerimi iletin. Ben şu anda öğretmenlik yapıyorum" dedi.

Bir öğrencinin Cumhurbaşkanı adayları ile ilgili sorusuna ise Bakan Kılıç, "Cumhurbaşkanı adayımız belli değil. Belli olsun o zaman konuşuruz" cevabını verdi.

Toplantının sonunda İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mehmet Okyay, Bakan Kılıç'a bir teşekkür plaketi verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç, 9. Kariyer Zirvesi'nde Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement