Bakan Kılıç: "Ak Parti Davası Medeniyetimizin ve İnancımızın Köklerinden İlham Alır" - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç: "Ak Parti Davası Medeniyetimizin ve İnancımızın Köklerinden İlham Alır"

Bakan Kılıç: "Ak Parti Davası Medeniyetimizin ve İnancımızın Köklerinden İlham Alır"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Uluslar arası oynanan oyunlar ve algı operasyonlarının yanı sıra paralel yapıyla mücadelelerinin devam edeceğini belirterek, “Devletimizin içerisinde alternatif yapılanmaya çalışılanların karşısında biz varız. Hiçbirisine pabuç bırakmayız” dedi.

06.11.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Uluslar arası oynanan oyunlar ve algı operasyonlarının yanı sıra paralel yapıyla mücadelelerinin devam edeceğini belirterek, "Devletimizin içerisinde alternatif yapılanmaya çalışılanların karşısında biz varız. Hiçbirisine pabuç bırakmayız" dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nın organizesinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve il teşkilat yöneticilerinin katıldığı teşekkür ziyaretlerinin üçüncü gününde ilk durak Çarşamba ilçesi oldu. Çarşamba Göl Restaurant'ta düzenlenen kahvaltı programında konuşan Bakan Kılıç, sandığa giden herkese teşekkür etti. Bakan Kılıç, 1 Kasım seçimleri sonrasında üzerlerinde büyük bir sorumluluğun olduğunu belirterek, "Milletimiz bize bu görevi layık gördü. İnşallah biz de aldığımız bu görevi sonuna kadar götürmek ve üzerimizdeki sorumluluğun bilinciyle bu görevi taşımak üzere yoldayız. Uzun bir seçim süreci yaşadık. Bu sürece 7 Haziran öncesini de dahil edersek yaklaşık 6 ayı aşan bir seçim süreci yaşadık. Bu dönem içerisinde çalışmalarından dolayı teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Sizlerin ortaya koyduğu bu büyük gayretle ve çalışmayla bu başarı elde edildi" diye konuştu.

AK Parti'nin 13 yılı aşkın bir süredir iktidar olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, " Türkiye'deki değişimlerin nasıl olduğunu birinci elden sizler yaşadınız. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçim sürecine giden mitinglerin ilkini meşale şehir olarak adlandırdığı Samsun'da düzenledi. Bu meşale şehir adlandırmasını da genel başkan olarak göreve başladıktan sonra ilk kez katıldığı Samsun 19 Mayıs Üniversitesi akademik yılı açılış konuşmasında dile getirdi" şeklinde konuştu.

Samsun'un cumhuriyet tarihindeki önemine değinen Bakan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Samsun ilklerin, başlangıçların şehridir. 1 Kasım seçim sürecine giden yolda yine başlangıçların şehri olmuştur. Hizmet yolcuğundaki bu çabamız, çalışmamız gece gündüz demeden devam edecek. Dört seçimimizden birinci olarak çıktık. 7 Haziran'da belki tek başımıza iktidar olmadık ama seçimden yine birinci parti olarak çıkmıştık. Biz o zaman da 'milletimizin verdiği karar başımızın üstündedir' demiştik. Hiçbir zaman bunu sorgulamadık."

AK Parti'nin davasının gücüne değinen Bakan Kılıç, bu davanın köklerinin çok eskiye dayandığına dikkat çekerek, "Bu dava medeniyetimizin ve inancımızın köklerinden ilham alır. Dolayısıyla bizim bu yolda çok sağlam yürümemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Diklenmeyeceğiz ama dik duracağız" sözü ile AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "Gece demeyeceğiz gündüz demeyeceğiz, 24 saat yetmiyorsa 25 saat çalışacağız" sözlerini hatırlatan Bakan Kılıç, Türkiye ve AK parti üzerine oynanan uluslararası algı operasyonlarına dikkat çekti. Kılıç şöyle konuştu:

"Uluslararası anlamda oynanan oyunlar, algı operasyonları, paralel yapılar, dikey yapılar bunların hepsi cevabını 1 Kasım'da en üst seviyede aldı. Şunu da söyleyelim devletimizin içerisinde alternatif yapılanmaya çalışılanların karşısında biz varız. Hiçbirisine pabuç bırakmayız. Bu devletin, bu milletin emaneti bizim sırtımızdadır ve bu emaneti sonuna kadar taşıyacağız."

1 Kasım seçim sonuçlarının AK Parti teşkilatlarının özverili çalışması sonucunda elde edildiğini dile getiren Bakan Kılıç şu ifadeleri kullandı:

"Bir olacağız, beraber olacağız, el ele, kol kola olacağız. Görevlerimiz ne olursa olsun beraber olacağız. O zaman başarı geliyor. Ayır gayrı olursak olmaz. Biz 7 Haziran'da analizlerimizi yaptık ve sonuçlarını gayet güzel değerlendirdik. 1 Kasım seçim sonuçlarını da değerlendiriyoruz. 1 Kasım seçim sonuçlarının değerlendirmesinde ise milletimiz bize 'biz size güveniyoruz. Sizin ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize taşıyacağınıza inanıyoruz. Ama sorumluluğu da sırtınıza yüklüyoruz. Sorumluluk karşısında da gece demeyecek, gündüz demeyecek çalışacaksınız' dedi. O zaman çalışacağız. Niyetimiz hayır, inşallah akıbetimiz de hayır olur. Hepinizin yol arkadaşı olmaktan, bu davanın bir neferi olmaktan, sizlerle bu yolu yürümekten gurur duyuyorum."

"GIDA OSB KONUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasının sonunda Çarşamba ilçesinde yapılması planlanan Gıda OSB'ye de değinerek, "Çarşamba'ya yapılacak çalışmalarımız var. Gıda OSB konusunda çalışmalarımız sürüyor. İnşallah çok kısa zamanda imzaları atacağız. Çarşamba'ya Gıda OSB'yi kazandıracağız" dedi.

"DAHA FAZLA ÇALIŞMAMIZ LAZIM, DAHA MÜTEVAZİ OLMAMIZ LAZIM"

Programda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, 1 Kasım'da alınan sonuçtan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "1 Kasım seçimleri, buna yönelik bir çaba içerisinde olan bir siyasetçinin bir ülkede elde edebileceği, dünya ortalaması ölçeğinde en güzel sonuçlardan birisidir. 7 Haziran seçimlerinde beklemediğimiz bir durumla karşılaşmıştık. Aşağı yukarı 5 aylık bir travma yaşadık. O travma koalisyon hazırlıkları ile ilgili bir travmaydı. Koalisyon kurulsaydı da bu travma bitmeyecekti. Koalisyon döneminde, tek başına iktidar dönemlerinde bile zaman zaman yaşanan bürokratik oligarşi yönetilemez duruma geliyor" dedi.

Koalisyon döneminde Samsun Belediye Başkanlığı döneminde yaşadığı bir anısın aktaran Başkan Yılmaz, "Koalisyon döneminde ben sahil yolu çalışmalarını yaparken o zamanın MHP İl Başkanı bir heyet kurmuş. Devam eden bu çalışmayı durdurmanın hukuki bir yolunu ve gerekçelerini bulmak için Samsun Limanı içinde geziyor. Yani hükümetin bir il başkanı yine hükümetin ortağı olan bir partinin belediye başkanının yaptığı işi ben nasıl durdururum diye çaba gösteriyor. Türkiye buna müsait değil. Bir başarı elde ettik ama bu başarı bizleri havalara sokmasın. Bundan sonra daha fazla çalışmamız lazım, daha mütevazi olmamız lazım, daha alçak gönüllü olmamız lazım. Halkımızın hizmetkarı olduğumuzu her davranışımızda hissettirmemiz lazım. Kanunsuza, yasa tanımayana değil, sıradan vatandaşa, hak ve hukuk arayana ve onların isteğine dert ve deva olmamız lazım" şeklinde konuştu.

Samsun milletvekilleri Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, Fuat Köktaş, Ahmet Demircan ve Çiğdem Karaaslan da 1 Kasım seçimlerinde partilerine duyulan teveccühten dolayı teşekkür ettiler. Kahvaltıya ayrıca Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan da katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç: 'Ak Parti Davası Medeniyetimizin ve İnancımızın Köklerinden İlham Alır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement