Bakan Kılıç, Atakum PTT Eğitim Merkezi'nin Açılışını Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç, Atakum PTT Eğitim Merkezi'nin Açılışını Yaptı

Bakan Kılıç, Atakum PTT Eğitim Merkezi\'nin Açılışını Yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da 5 milyon TL'ye mal olan Atakum PTT Merkezi ve PTT Eğitim Merkezi'nin açılışını yaptı.

14.03.2014 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da 5 milyon TL'ye mal olan Atakum PTT Merkezi ve PTT Eğitim Merkezi'nin açılışını yaptı.

Atakum ilçesinde bulunan PTT Merkezi ve PTT Eğitim Merkezi'nin açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, AK Partili Atakum Belediye Başkan Adayı İshak Taşçı, PTT Samsun Bölge Müdürü Adnan Sert, PTT çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural, "Biz PTT olarak ülke genelindeki tüm iş yerlerimizi yenilemek suretiyle 2004 yılından sonra tamamını vatandaşlarımıza güzel hizmetler sunabilecek yerler haline getirdik. Bu anlamda yapmış olduğumuz yatırımların toplamı 300 milyon liranın üzerindedir. Biz doğrudan insana dokunan yatırımdan ziyade hizmet sunan bir kuruluşuz. PTT'de çalışan personel sayısı 37 bin ve bunlardan da 30 bin tanesi kadroludur. Geçen sene eğitime aldığımız personel sayısı 70 bindir. Yani her personelimizi yaklaşık 2,5 kere hizmet içi eğitimden geçirdik. Bizim 2003 yılında PTT'lerde yapılan iş ve işlemlerin sayısı aylık 2 milyon 700 bindi. Bugün 27 milyonu aştık. İşbirliği yaptığımız kuruluş sayısı ise 7'den 260'a çıktı. Atakum PTT Merkezi ve PTT Eğitim Merkezi binamızın kullanım büyüklüğü 5 bin metrekaredir. Binamızın dönüşüm projesi için toplam 5 milyon TL'ye mal oldu. Atakum PTT Merkezi Müdürlüğümüz ile birlikte müşterilerimize en iyi hizmetin sağlanmasının yanında 3 eğitim sınıfı ve eğitim gören personelimizin konaklaması için 30 oda ve 57 yatak kapasitesiyle de personelimizin en iyi koşullarda eğitimlerden istifade etmeleri sağlanmaktadır" dedi.

VATANDAŞLAR PTT'DEN YORULMADAN HİZMET ALIYOR

PTT'nin vatandaşların günlük işlerini kolaylaştırdığını belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "PTT teşkilatımız değişen ve gelişen şartlara göre kendisini yeniden dizayn eden ve özel sektörle rekabet etme adına yenilikleri bünyesine alan ve bu alanda önemli hizmetleri gerçekleştiren bir kuruluştur. Birçok alanda vatandaşın günlük yaşamını kolaylaştıracak işlemlerde önemli hizmetleri onlara sunmaya başladı. Bu teşkilatımız birçok alanda yaptığı yeniliklerle vatandaşlarımızın günlük yaşantılarını da kolaylaştırdı. Bankacılık hizmetlerinden kargoculuk hizmetlerine kadar birçok alanda önemli hizmetleri vatandaşlarımızın yorulmadan alabilecekleri bir nokta haline geldi. Burada eğitim almaya gelecek Samsun dışındaki insanların Samsun ekonomisine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

"PTT'NİN BUGÜN GELDİĞİ NOKTA HEPİMİZ İÇİN GURUR VERİCİ"

1840 yılında kurulan PTT'nin bugün gelinen noktada herkese gurur verdiğini ifade eden Bakan Kılıç, "Bundan çok uzun yıllar önce 1840 yılında posta nezareti ismiyle kurulan PTT'nin bugün geldiği nokta hepimiz için gurur vericidir. Bugün de burada açılışını yapmış olduğumuz PTT Eğitim Merkezi ümit ediyorum ki PTT'imizin daha iyi hizmetler verebilmesi için vatandaşlarımızın da daha hızlı ve kaliteli hizmetler alabilmesi için vesile olacaktır. Bu çalışmaların içersinde yıllar yılı kendini geliştiremeyen PTT'nin şu anda gelmiş olduğu nokta gerçekten çok önemlidir. Biz genç nesil çok hızlı hareket eden bir dünyanın içersinde yetiştik. Dolayısıyla işlerimizin çok hızlı yürümesi, çok hızlı hallolması gibi bir beklentimiz var. PTT'nin de bu noktada şu andaki performansının herkes tarafından olumlu şekilde karşılandığını görüyoruz. Buradaki çalışacak olan kardeşlerimize, burada eğitim alacak olan PTT çalışanlarına başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Atakum PTT Merkezi ve PTT Eğitim Merkezi'nin açılışı gerçekleşti. Açılış sonrası Bakan Kılıç, Vali Aksoy ve beraberindekiler merkezi gezerek bilgi aldılar. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç, Atakum PTT Eğitim Merkezi'nin Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement