Bakan Kılıç: "Başkanlık Sistemiyle Türkiye'nin Önünün Açılacağına İnanıyoruz" - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç: "Başkanlık Sistemiyle Türkiye'nin Önünün Açılacağına İnanıyoruz"

Bakan Kılıç: "Başkanlık Sistemiyle Türkiye\'nin Önünün Açılacağına İnanıyoruz"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti’nin yaptığı yeni anayasa çalışmasının en önemli unsurlardan birinin başkanlık sistemi olduğunu söyledi.

22.04.2016 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti'nin yaptığı yeni anayasa çalışmasının en önemli unsurlardan birinin başkanlık sistemi olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, toplu açılışlara Samsun'un Yakakent ilçesinde devam etti. Yakakent Meydanı'nda düzenlenen programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, gençlerin yeni anayasa istediğini dile getirerek, "Çünkü biz bu sistemle Türkiye'nin önünün açılacağına, bu şekilde çok daha hızlı yol alabileceğine inanıyoruz" dedi.

Yakakent'e önemli yatırımların gerçekleştirildiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Bugüne kadar söylenip de yapılmıyor diye iddia edilen konulara en büyük cevabı bugün burada veriyoruz. Büyükşehir belediyemizin farklı yerlerde ortaya koymuş olduğu beton yol çalışmaları İnşallah uzun seneler boyunca hizmet edecek. Bu yollar aynı zamanda sıcak asfaltlarda daha sağlam yapıya sahip olan yollar. Daha uzun ömürlü oluyorlar" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Yakakent'e gerçekleştirdiği yatırımları da değerlendiren Bakan Çağatay Kılıç, "İlçemizdeki 250 kişi kapasiteli spor salonumuz, 2,5 milyon TL'lik bir yatırımla inşa edildi. 14 Kasım 2014'te temeli atıldı. Yaklaşık 1 sene sonra bitti. Şu an da kullanımda. Hayırlı uğurlu olsun. Sporcularımız ve gençlerimiz de inşallah burayı en iyi şekilde değerlendirirler. Hem ilçemizi hem de ilimizi temsilen ulusal ve uluslararası müsabakalarda görev yaparlar" şeklinde konuştu.

"2023, 2053 VE 2071 HEDEFLERİMİZE KOŞAR ADIM İLERLEYECEĞİZ"

Bakan Çağatay Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "Sadece 250 kişilik spor salonumuzun açılışını bundan 15 sene önce öyle farklı yaparlardı ki herhalde bizim Samsun merkezde yaklaşık 30 milyon TL'ye mal olan Yeni Yaşar Doğu Spor Salonu yapılmışçasına burada bunu sergilerlerdi. Türkiye artık o kadar hızlı yatırımlar içerisinde ilerliyor ki bakın atık su arıtma tesisleri yapılıyor. Bu da inşallah en kısa süre içerisinde Yakakent'e kazandırılacak. Bu şekilde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize koşar adım ilerleyeceğiz."

"BAŞKANLIK SİSTEMİYLE TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜN AÇILACAĞINA İNANIYORUZ"

Bakan Çağatay Kılıç, toplu açılış törenindeki konuşmasında yeni anayasa çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Gençlerin yeni anayasa istediğine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "O anayasayı biz de istiyoruz. Çünkü darbe sonrası yapılan anayasamızı bizim bir an önce değiştirmemiz gerekiyor. AK Parti olarak diyoruz ki bizim anayasa çalışmalarımızın içerisindeki en önemli unsurlardan birisi de başkanlık sistemidir. Çünkü biz bu sistemle Türkiye'nin önünün açılacağına, bu şekilde çok daha hızlı yol alabileceğine inanıyoruz. Kurucu Genel Başkanımız şu anda seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koymuş olduğu 2002'deki atılım vizyonuyla şu anda Sayın Başbakanımızın sürdürdüğü aynı ivmeyle götürmeye gayret ettiği bizim de hükümet programımız çerçevesinde çalıştığımız bu yolda inşallah daha birçok yeniliklere imza atacağız. Samsun Milletvekillerimiz, Samsun'da sizlerden almış oldukları milli iradeyi en iyi şekilde temsil etmek üzere her zaman görev başındalar. Bu anlamda onlara teşekkür ediyorum" dedi.

"YAPILAN ESERLER SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN ORTAYA KOYMUŞ OLDUĞU VİZYONLA HAYATA GEÇMEKTEDİR"

Türkiye büyük projelerin süratle hayata geçirildiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın beraber açtıkları Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul'da Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan 3. Köprü. Denizin altından geçen Marmaray. Şimdi de motorlu araçlar için inşa edilecek tünel projemiz var. Başka büyük bir eser olan Osman Gazi Köprüsü son tabyası konularak hizmete açılmış oldu. İstanbul- İzmir arası 9 saatten 3,5 - 4 saate indi. 430 km'lik mesafeyi kısaltmış olduk. Bunlar 2002'den sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koymuş olduğu vizyonla hayata geçmiş çalışmalardır. ve bunlar devam edecek" diye konuştu.

"SPOR BASINIMIZA BURADAN BİR SERZENİŞTE BULUNUYORUM"

Milli Eğitim Bakanlığı'na ait tesislerin okul dışı zamanlarda gençlik ve spor faaliyetlerinde kullanılmasına ilişkin protokolün imzalandığını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, spor basınının buna gerekli ilgili göstermediğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanı ile yaptığımız ile protokol ile okullardaki tesislerin kullanılmasındaki sıkıntı artık yaşanmayacak. Milli Eğitim Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın altyapısı beraber hizmet verecek. Bunun spor basınında ne kadar az yer aldığını da buradan hatırlatıyorum ve bunun takdirini milletimize bırakıyorum. Türk sporunda devrim niteliğinde olan bu protokolün gençlerimiz için ne değerde olduğunun iyi anlaşılması gerekir. Spor basınımıza buradan bir serzenişte bulunuyorum. Bunu yeterince göremediler. Eleştiriye gelince bunu yoğun yapılıyor. Marifet iltifata tabidir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın ülkemizde gerçekleştirdiği değişim sürecinde hayata geçirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Samsun'a yapılan yatırımların ve bunun getirdiği ekonomik katkının herkes tarafından iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle tamamladı: "Samsun'da yapılan Avrupa Kıtası Boks Elemeleri, tekvando, judo, basketbol müsabakaları ve şu anda devam eden Voleybol maçları… Bunların Samsunumuzun tanıtımı ve ekonomisine vermiş olduğu katkıyı iyi anlamamız gerekiyor. Gençler bunu sizin iyi anlamanız gerekiyor. Bu tesislerin neden yapıldığı sorusunun cevabını en iyi sizler vereceksiniz. Bundan sonraki uluslar arası müsabakalarda, olimpiyatlarda ortaya koyacağınız başarılarla sizler göstereceksiniz. Çalışmalarda emeği geçen Büyükşehrimize, yerel yönetimlerimize, Valiliğimize, tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bundan sonra çok büyük yatırımların devam gelecek. Geleceğe yürüyen Samsun'da herkesin bir arada olması, birlikte olması gerekiyor."

YILMAZ: "YAPTIĞIMIZ BU HİZMETLER ANANIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELAL OLSUN"

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "İki sene öncesini dün gibi hatırlıyorum. Yakakent'imizde Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçe belediyemizle el ele tutuşarak hükümetimizin imkanlarıyla, hükümetimizin güç ve kuvvetini milletvekillerimizin gayretleriyle birlikte Yakakent'imize bir çok sözler verdik. Bu sözlerimizi adım adı gerçekleştirmenin huzurunu şu anda sizlerle beraber ben de bütün içtenliğimle gururunu hissediyorum. O gün ağırlıklı olarak bize, 'efendim maalesef bizim kanalizasyonlarımız evlerimizin arkasındaki fosseptiklere bağlı. Buradan da taşıp sahilimize akıyor ve o sahilimizde de insanlarımız çocuklarımız denize giriyor. Ne olur biz ilçe atık su arıtma tesisine kavuşturun' denilmişti. Bu geçen süre içerisinde bu işin ihalesini yaptık. Şu anda müteahhidimiz işe başladı. Önümüzdeki 1.5 yıl içerisinde Yakakent'imizin bir damla atık suyu denize gitmeyecek. Arıtılacak tertemiz bir su haline getirilecek. Yakakent'imize yakışır, bir sahil ilçesine yakışır, denizi kirli olmayan, çocukları, gelen misafirleri tereddüt etmeden denize girebilecekler. Yakakent'imiz geçmişte daha güzeldi. Bu koca meydanın etrafını gavur ölüsü gibi koca koca binalarla doldurduk. Bu binaların cephelerini güzelleştirelim. Bu binaları yakın biz zamanda kaldırmak mümkün olmayacak ama hiç olmazsa bunların yüzünü boyayalım. Buraya dışarıdan gelenler 'bu ilçe niye bu kadar çirkin' demesinler. Burası cennetten dediğimiz bir coğrafyada yaşıyoruz. Suudi Arabistan'dan ve Kuveyt'ten mülk alıp buralarda yerleşmeye çalışıyorlar. Böylesine güzel bir ilçede olmanın kıymetini bilelim. Yakakent'te bugüne kadar yapılandan daha farklı beton yollar çalıştık. Geçtiğimiz 25 ay içerisinde yaklaşık 10 milyon TL civarında para harcadık. Senede 5 milyon civarında bir kaynak ayırıp Yakakent'imizin çehresini dönük çabalar içerisindeyiz. Bu meydan ve bu meydandan sonra balıkçı barınağına kadar giden bu koridoru şık bir sahil turistlik bir sahil kasabasının sahip olduğu turistlik dokuya döndüreceğiz. Köylerimizde ki kanalizasyon ve içme suyu ile de 2.5 milyon TL'lik bir harcama yapmışız. Yaptığımız bu hizmetler ananızın ak sütü gibi helal olsun. Sizler bize güvendiniz. Bu yola çıkarken bize destek oldunuz. Biz de size layık olmaya çalışıyoruz."

Konuşmaların ardından Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a çiçek takdim etti.

Daha sonra kurdele kesilerek toplu açılış yapıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç: 'Başkanlık Sistemiyle Türkiye'nin Önünün Açılacağına İnanıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement