Bakan Kılıç, CHP'li Eren Erdem'e Yüklendi - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç, CHP'li Eren Erdem'e Yüklendi

Bakan Kılıç, CHP\'li Eren Erdem\'e Yüklendi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Türk milleti kendisine ihanet edenleri asla affetmez” dedi.

27.12.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türk milleti kendisine ihanet edenleri asla affetmez" dedi.

Samsun'da partisinin 64. İl Danışma Meclis Toplantısı'na katılan Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye gündemine dair ve Suriye meselesi hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. DAEŞ'in İslam adını kullanmasını ve CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Türkiye ili ilgili söylemlerini eleştiren Kılıç, sorumluları gereğinin yapılmasına davet etti.

"EL KAİDE NEYSE, BOKO HARAM NEYSE DEAŞ DE ODUR"

DEAŞ'ın İslam'ın ismini kullandığını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Şu anda sınır komşumuz olan Suriye'de sıkıntılar var. Biz bu sıkıntıların ülkemize gelmemesi için her türlü çalışmaları yapıyoruz. Orada, yüce dinimizin ismini kullanarak kendini meşru hale getirmeye çalışan bir terör örgütü var. DEAŞ diye bir terör örgütü var. Biz bununla ilgili olarak ilk günden beri bunlar terör örgütüdür dedik. El Kaide neyse, Boko Haram neyse DEAŞ da odur. DEAŞ bir terör örgütüdür. Bunun da dini olmaz, milleti olmaz, hiçbir şeyi olmaz. Terör terördür. Ama dinimizin ismini kendi isimlerinin içerisine koyarak farklı bir şey yapmaya çalışıyorlar bunu da reddediyoruz. Bütün dünyaya ve siyasilere buradan tekrar söylüyorum. Bir dinin ismi 'terör' kelimesinin önüne arkasına konamaz. Biz bunu reddediyoruz. Kullandıkları o terimleri reddediyoruz. Biz kendisini Hristiyan addeden bir kişiyi, terör eylemi yaptığı zaman 'Hristiyan Terör' mü yaptı diyoruz? ya da Yahudi bir kişi terör eylemi yaptığı zaman 'Yahudi Terör' mü yaptı diyoruz. O zaman kendisinin iddiası doğrultusunda Müslüman olduğunu söyleyip, terör yapandan dolayı da yüce dinimizin ismi de terör örgütünün önüne arkasına konulamaz. Ama tüm İslam dünyası için bir eksikliğimizin olduğunu da söylemek istiyorum. Bu terimin kullanılmasına karşı da hep beraber karşı çıkmalıyız. Tüm Müslümanlar, bu kelimeye reddetmeli. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız bunu zaten yapıyorlar. İslam dünyasında tüm sorumluluk yetkisinde bulunan milletvekilleri, bakanlar, başbakan, cumhurbaşkanı, emir, kral, herkes bunu reddetmeli" diye konuştu.

"TÜRK MİLLETİ KENDİSİNE İHANET EDENLERİ ASLA AFFETMEZ"

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Türkiye hakkında uluslararası kanallarda ve sosyal paylaşım sitesinde yaptığı yorumlara sert bir dille karşı çıkan Bakan Kılıç, "TBMM'de görevli bir milletvekili Suriye meselesi ile ilgili olarak bir yabancı kanala çıkarak diyor ki 'Türkiye üzerinden Suriye'ye sarin gazı gidiyor.' Türkiye'deki belli bir takım çevrelerin de bundan haberi varmış. Ne demek istiyor? CHP'nin Genel Başkanı, biz milletvekilimizi yedirmeyiz diyor. Onlar bunu söyleyebilirler. Ama Türk milleti kendisine ihanet edenleri asla affetmez. Siz çıkacaksınız. Ülkenizle ilgili olarak böyle bir şeyi yabancı kanalda söyleyeceksiniz. Ülkenizi uluslararası anlamda töhmet altında bırakacaksınız. Gerçi sözüne ciddiye alan da yok ama... Eren Erdem isimli CHP İstanbul Milletvekili, sonra ne dedi? 'Ben öyle demedim. Ben öyle demek istemedim. Ben onu şu anlamda kullandım.' Dedin işte ya. Bari söylediğinizin arkasında durun. Söylediysen dur arkasında. ya söyleme ya da arkasında dur. CHP'ye gönül vermiş arkadaşların da bu durumlardan çok rahatsız olduğunu düşünüyorum. CHP yönetiminin de ülkesine karşı saçma sapan açıklama yapanlara da gereğini yapması lazım. Hadi burada başka bir şey kastettim diyor. Yine aynı kişi, başka bir ülkenin ismini geçirerek diyor ki, Türkiye ile o ülke arasında savaş çıkarsa, o ülkenin tarafını tutarım diyor. Bu kişi TBMM üyesi. Takdiri milletimize bırakıyorum. Takdiri Sayın Kılıçdaroğlu'na bırakıyorum. Cevabını o versin. Çünkü her konuda bizi eleştirmeyi çok iyi biliyorlar. Hatta bazı noktalarda hakaret ediyorlar. Ben de size söylüyorum buyurun. Bu sizin milletvekiliniz. Bunu yazdı. Twitter'a koydu, verin cevabını. Biz ona cevap verecek değiliz. Milletimiz zaten ona gerekli cevabı verdi" şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan toplantıya ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları, İl Başkanı Muharrem Göksel ve parti üyeleri katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç, CHP'li Eren Erdem'e Yüklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement