Bakan Kılıç: 'Devletimize Karşı Yapılan Ihaneti Asla Affedecek Değiliz' - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç: 'Devletimize Karşı Yapılan Ihaneti Asla Affedecek Değiliz'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu coğrafya büyük kahramanlar yetiştirdi.

09.12.2016 00:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu coğrafya büyük kahramanlar yetiştirdi. Gelecekte biz onların yetiştirilmesindeki önündeki engelleri hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Bu coğrafyaya, bu ülkeye hizmet edecek kahramanları yine Diyarbakır yetiştirecek." dedi.

Bakan Kılıç, Diyarbakır'daki temasları kapsamında, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, başarılı sporcular ve bazı spor kulüplerinin temsilcileri ile bir otelde düzenlenen "Gençlik ve Spor Buluşması" programına katıldı.

Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Bakanlıklarının görev alanına giren ve diğer çalışmalarını yerinde görmek için mesai arkadaşlarıyla birlikte kenti ziyaret ettiklerini söyledi.

Kılıç, yapılan çalışmaları yerinde görmeleri ve ileri ki süreçte yapacakları çalışmaların hazırlıkların arasına girmesi açısından kendisi ve bakanlığın çalışanları için kente verimli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini aktardı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un kentteki spor tesisleri ve alanlarla ilgili yaptığı detaylı incelemelerin ardından hazırladığı raporla kendisini ziyaret ettiğini ve bunun içinde 16 milyon lira yatırım gerektiren projelerin yer aldığını ifade eden Kılıç, "Tabi ki Diyarbakırımıza helal olsun, çünkü Diyarbakırımız bizim için en önemli şehirlerimizden birisi. Tüm illerimiz, vilayetlerimiz önemli ama Diyarbakır'ın önemi tabi başkalarının önem atfettiği gibi bir ayrım anlamında değil bizim için önemi. Bizim için Diyarbakırın önemi tarihinden ve medeniyetin aldığı güçten dolayı, ülkemizin geçmişinden, medeniyetimizin köklerinden ve aynı zamanda Diyarbakır'ın kendi içerisindeki ortaya koymuş olduğu tarihinden kaynaklanan bir önemi var bizim için." şeklinde konuştu.

Türkiye'deki her ilin her karışına gitmek, her karış toprağına ve her bölgesine hizmet götürmek, vatandaşa, millete hizmet etmek gibi bir dertlerinin olduğunu anlatan Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın derdi budur, dertlenmesi bundandır. Sayın Başbakanımızın koşusu bundandır" ifadesini kullandı.

"Bütün bu coğrafyalardan Çanakkale'de şehit olmuş ecdadımızı göreceksiniz"

Çanakka'le Şehitliğinde bugün sınırlarımız içerisinde olmayan bölgelerdende şehitler olduğunu aktaran Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bize Suriye'de ne işiniz var diyenler var. Böyle sorular soruyorlar. Çanakkale şehitliğine gidin de bizim Suriye'de kardeşlerimize niye destek verdiğimizi, mültecileri niye ülkemizde ağırladığımızı, üç milyona aşkın mülteci işte oradaki şehitlikteki o illere bakarak görün. Orada Halep'i göreceksiniz, Şam'ı göreceksiniz. Üsküp'ü göreceksiniz. Selanik, Mostar ve Saraybosnayı göreceksiniz. Bütün bu coğrafyalardan Çanakkale'de şehit olmuş ecdadımızı göreceksiniz. Cumhurbaşkanımız söyledi. Bizim derdimiz toprak almak değil. Medeniyetimizin beşiği olan ve kardeşimiz olan bu insanlara destek olmak bizim işimiz."

Kılıç, Diyarbakır'a Türkiye Cumhuriyeti'nin gücüyle yapılan yatırımlarla ilgili birilerinin "Bunlar Avrupa birliğinden gelen fonlarla yapılıyor" iddiasında bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Elinize, dilinize, gözünüze dursun. Gözlerimizin içine baka baka nasıl yalan söylüyorsunuz. Nasıl böyle birşey söyleyebilirsiniz. 14 yılda AK Parti zamanında Diyarbakır'a yapılan yatırımlar 26 milyar. Eski parayla 26 katrilyon. Bu yatırımları bu ülkenin seçilmiş hükümeti ve o hükümetin başından olan başbakanı şimdiki cumhurbaşkanı ve şimdiki başbakanı yaptı."

Diyarbakır'da Kredi Yurtlar Kurumunun 7 bin 800 kapasitesi olduğunu ve devam eden yatırımlarla bu sayının artacağını belirten Kılıç, devam eden stadyumun 150 milyon maliyeti olduğunu böylece kimin Diyarbakır'a yatırım yaptığının ortaya çıktığını dile getirdi.

Kılıç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile bir spor yatırımı yapma kararı aldıklarını aktararak, "Biz şimdi belediye ile rahatlıkla bunu yapabiliyoruz. Çünkü biliyoruz ki, ayıracağımız kaynaklar millete gidecek, Diyarbakırlıya gidecek. Başka yerlere gitmeyecek." diye konuştu.

Bu milletin mayasında birlik ve kardeşlik olduğuna vurgu yapan Kılıç, bu kente fitne ve ayrılığı sokmaya çalışanlara ziyaretleri ile gereken cevabı verdiklerine vurgu yaptı.

Kılıç, "Devletimize karşı yapılan ihaneti asla affedecek değiliz. Sorumluluğumuzunda farkındayız. Herkeste neyle ve neye karşı mücadele ettiğimizi iyi bilsin. Aramıza fitne ve nifak sokmaya çalışanları biz asla ve asla müsade etmeyeceğiz." dedi.

Diyarbakır'a yapılacak yatırım ve hizmetlerin artarak devam edececeğini dile getiren Kılıç, konuşmasının şöyle tamamladı:

"Bu topraklar büyük kahramanlar gördü. Bu coğrafya büyük kahramanlar yetiştirdi. Gelecekte biz onların yetiştirilmesindeki önündeki engelleri hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Bu coğrafyaya, bu ülkeye hizmet edecek kahramanları yine Diyarbakır yetiştirecek."

Bakan Kılıç: \'Devletimize Karşı Yapılan Ihaneti Asla Affedecek Değiliz\'
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç: 'Devletimize Karşı Yapılan Ihaneti Asla Affedecek Değiliz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement