Bakan Kılıç Eğer İki Kıtanın Arasında Yelken Yapmak İstiyorsanız, İstanbul'a Gelmeniz Gerekiyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç Eğer İki Kıtanın Arasında Yelken Yapmak İstiyorsanız, İstanbul'a Gelmeniz Gerekiyor

Bakan Kılıç Eğer İki Kıtanın Arasında Yelken Yapmak İstiyorsanız, İstanbul\'a Gelmeniz Gerekiyor

Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilen Extreme Sailing Series 6. Ayağı'nın açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünyanın birçok yerinde birçok denizinde yelken yapabilirsiniz.

11.09.2014 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilen Extreme Sailing Series 6. Ayağı'nın açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünyanın birçok yerinde birçok denizinde yelken yapabilirsiniz. Ama eğer iki kıtanın arasında yelken yapmak istiyorsanız, İstanbul'a gelmeniz gerekiyor dedi.

Dünyanın en yetenekli yelkencilerinin mücadele ettiği Extreme Sailing Seriesin İstanbul etabının resmi açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Extreme Sailing Seriesin ev sahipliğini yapan Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ile Palmali Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov, etapta yarışacak yelkenciler ile diğer yetkililer katıldı. Etapta yer alacak yelkencilerin konuşmalarının ardından Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Palmali Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov ile Organizyon Direktörü Andy Tourell organizasyon ve yarışma hakkında davetlilere bilgiler verdiler.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilecek Extreme Sailing Series 6. Ayağı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Yarışlarda heyecanın en üst düzeyde olacağına eminim. Yarışlar bittiğinde konuşulacak konular ise Türkiye'nin ve İstanbul'un ne kadar güzel bir evsahipliği yaptığı olacaktır dedi. Bakan Çağatay Kılıç, dünyanın en yetenekli yelkencilerinin mücadele ettiği Extreme Sailing Seriesin İstanbul etabının resmi açılış törenine katıldı. İstanbul'un çok farklı bir tecrübeyi yaşayacağını, geçen yıllarda yavaş yavaş duyulmaya başlayan yarışların, İstanbul'da da kendine yer edindiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, yelken sporunun dünya genelinde denizi olan hemen her yerde yapılabileceğine değindi.

Bu noktada İstanbul'un farkını, Dünyanın birçok yerinde birçok denizinde yelken yapabilirsiniz. Ama eğer iki kıtanın arasında yelken yapmak istiyorsanız, İstanbul'a gelmeniz gerekiyor cümlesiyle ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, İstanbul'un tarihimizden gelen, kültürümüzden gelen bir özelliği var. Bizim şehrimiz çok misafirperverdir. Ülkemiz misafirperverdir, milletimiz misafirperver millettir. Buraya gelen bütün yabancı konuklarımızın da en iyi şekilde ayrılacağından şüphemiz yok dedi.

DÜNYA KLASMANI İÇİNDE İSTANBUL VE TÜRKİYE AYRI BİR YERE SAHİP

Yarışta mücadele edecek Türk takımının büyük bir başarı elde etmesi ümidini taşıdığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti

Bu spora yeni başladıkları için onlar da bir heyecan içinde ama ev sahibi avantajıyla belki farklı bir başarı kazanabilirler. İstanbul'da boğazda yelken yaparken, Üsküdar'dan gelen ezan sesiyle, denizin üzerinden yankılanan Eyüp'e doğru gelen maneviyatıyla, İstanbul'un geçmiş ve günümüzdeki güzel kültürünün de bir aradalığını, kardeşlik duygusunu da yaşayacaklar. Yarış yaparken yüksek derecede müsabakaların heyecanı olacak. Ama inanıyorum ki yarışlar bittiğinde konuşulacak konular Türkiye'nin ve İstanbul'un ne kadar güzel bir ev sahipliği yaptığı olacaktır. Dünya klasmanı içinde İstanbul'un ve Türkiye'nin ayrı bir yere sahip olduğu değerlendirilecektir.

ULUSLARARASI SPOR MÜSABAKALARINDA GÖRÜNÜRLÜĞÜMÜZÜ ARTTIRACAĞIZ

Spor açısından çok yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, gençlerin bu spora da merak salacağına inandığını kaydederek, Daha fazla tanıtım yapılması konusunda elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ancak şunu söylememiz gerekiyor ki bu hafta içinde hem sevindik hem üzüldük. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda takımımız son 8'e kaldı. Güreşte altın madalya kazandık. Futbolda gönül isterdi ki İzlanda'dan başarıyla dönelim, ama olmadı. Farklı dallarda bu hafta güzel bir haftaydı, geçen haftayla beraber. Artık yavaş yavaş uluslararası arenadaki spor müsabakalarında görünürlüğümüzü ve çalışmalarımızı arttıracağız şeklinde konuştu.

Uluslararası müsabakalara katılımın artması, sporcuların uluslararası alanda hem tecrübe kazanmaları hem de Türkiye'yi temsil etmeleri gerektiğini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, Başarının yolu buradan geçiyor. Bunun olabilmesi için bizler birtakım çalışmalar içindeyiz ifadelerini kullandı. Bakan Çağatay Kılıç ayrıca, açılış töreni öncesi etkinlik alanında yetkililerden bilgi aldı, Türk takımından Edhem Dirvana ile de bir süre sohbet etti ve kendisine başarılar diledi.

İLK KEZ TÜRKİYE'DEN DE BİR TAKIM İSTANBUL ETABINA KATILIYOR

Açılış töreninde konuşan Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ise yaptığı konuşmada, dünyada otoriteler tarafından denizlerin formulası olarak bilinen yarışların toplam 8 ülkede yapılan 8 etaptan oluştuğunu belirterek, Bu yıl ilk etap, Şubat'ta Singapur'da gerçekleşti. Ardından, Mart'ta Umman, Mayıs'ta Çin, Haziran'da St. Petersburg, Ağustos'ta Cardiff (İngiltere) etaplarını takiben, bugün 6. Etap olarak İstanbul'da başlıyor. Bundan sonra Ekim'de Nice (Fransa) ve son olarak da Sydney'de (Avustralya) final yapacak.Tüm dünyanın 'uçan tekneler' olarak adlandırdığı 'Extreme 40' katamaranları bugün itibarıyla 4 gün boyunca, İstanbul sularında tüm dünyaya muhteşem görüntüler sunacak. Bu çok önemli, global etkinliğin şehrimizde ve ülkemizde düzenlenmesi için Yandex.Türkiye ve Palmarina Bordum olarak büyük emekler verdik. Bu yarışlar vesilesiyle burada 4 gün boyunca dünya serisinde kıran kırana mücadele vere, Amerika, Avustralya, Fransa, İngiltere, İsviçre, Danimarka, Avusturya, Yeni Zelanda takımlarının yanı sıra ilk kez Türkiye'den de bir takım İstanbul etabına katılıyor. Gurur duyuyoruz. Tüm takımlara, yarışların İstanbul ev sahiplerinden biri olarak başarılar diliyor, bu etabın birincisini merakla bekliyoruz. Herşey bir yana, ülkemizin ve İstanbul'un tüm dünyaya tanıtımı için önemli bir fırsat olarak gördüğümüz bu yarışlara ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz.

BİZ YÜZMEYİ KARADENİZ'DE RÜZGARLA BULUŞTURAN SPORCULARIZ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise Karadeniz çocuğu olarak olarak yarışları yakınan takip ettiğini ifade ederek, Bir Doğu Karadeniz'li olarak gerçekten deniz sporuyla çok ilgiliyim. Çok iyi yüzüyorum sayın bakanım. Karadeniz'de yüzmenin de çok özel maharetler gerektirdiğini sizde biliyorsunuz. Biz yüzmeyi Karadeniz'de rüzgarla buluşturan sporcularız. Karadeniz'de rüzgar estiği vakit dalgalar 3 metreyi 4 metreyi bulduğunda biz özel olarak Bunu Doğu Karadeniz'in çocukları bilir. Yani dalgaların içerisine gireriz 100-200 metre gerilerden kıyıya kadar dalganın içerisinde sörf yaparız. Ama sörf malzememiz olmadan. Dalganın içerisine girer ve kıyıya kadar geliriz. Karadeniz'in böyle rüzgarla buluşan, denizle buluşan sporcuları vardır. Bende bu sporun bütün Karadeniz'de, Akdeniz'de, Ege'de İstanbul'umuz gibi çok yakinen izleneceğini bütün Dünya'da yakinen takip edileceğine inanıyorum. dedi.

İNŞALLAH TÜRKİYE KAZANIR Palmali Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov ise Böyle önemli bir yarışın burada İstanbul'da dünyanın en güzel şehrinde, dünyanın en güzel denizine sahip olan, en güzel rüzgarına sahip olan bir yerde bu yarışın geçmesi her şeyden önce Türkiye'miz için önemli. Bütün yarışmacıların rüzgarları bol olsun diyorum. İnşallah kazanan Türkiye olur diyerek gülümsedi.

TEKNELERE MİSAFİR OLUP HEYECANA TANIKLIK ETTİLER

Bakan Çağatay Kılıç ayrıca, açılış töreni öncesi etkinlik alanında yetkililerden bilgi aldı, Türk takımından Edhem Dirvana ile de bir süre sohbet etti ve kendisine başarılar diledi. Açılış törenin ardından Yandex. Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Acun Medya'nın sahibi Acun Ilıcalı, işletmeci İzzet Çapa ve Kanal D'de yayınlanan İrfan Değirmenci ile Günaydın programının sunucusu İrfan Değirmenci ile birlikte özel kıyafetlerle 6'ıncı adam olarak teknelere misafir olarak yarışmanın heyecanını yaşadılar.

TÜRK TAKIMI TEAM TURX DE YARIŞACAK

Yarışlara üçüncü kez evsahipliği yapan İstanbul'da, sezonun 8. yarışı gerçekleştirilecek.

Yenikapı parkurundaki yarışlarla yarın devam edecek organizasyon, 13 Eylül Cumartesi günü İstanbul Boğazı'nda mücadeleye sahne olacak. Extreme Sailing Series, 14 Eylül Pazar günkü yarışların ardından ödül töreniyle sona erecek. Organizasyon, 2-5 Ekim tarihlerinde Fransa'nın Nice, 11-14 Aralık tarihlerinde de Avustralya'nın Sidney kentindeki etaplarla tamamlanacak.

İstanbul etabında yarışacak 12 tekne arasında, Edhem Dirvana ve Mitch Booth'tan oluşan Türk takımı Team Turx de yer alıyor. Mücadelede yer alacak diğer takımlar ve sporcuları şunlar

Alingi (İsviçre) Morgan Larson

Emirates Team New Zealand (Yeni Zelanda) Dean Barker

GAC Pindar (Avustralya) Nathan Wilmot

Gazprom Team Russia (Rusya) Igor Lisovenko

Groupama Sailing Team (Fransa) Tanguy Cariou

Oman Air (Umman) Rob Greenhalgh

Realteam (İsviçre) Jerome Clerc

Red Bull Sailing Team (Avusturya) Roman Hagara

SAP Extreme Sailing Team (Danimarka) Jes Gram-Hansen, Rasmus Kostner

The Wawe, Muscat (Umman) Leigh McMillan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç Eğer İki Kıtanın Arasında Yelken Yapmak İstiyorsanız, İstanbul'a Gelmeniz Gerekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement