Bakan Kılıç: Futbolu Teröristlerden Arındıracağız - Son Dakika
Spor

Bakan Kılıç: Futbolu Teröristlerden Arındıracağız

Bakan Kılıç: Futbolu Teröristlerden Arındıracağız

Akif Çağatay Kılıç, Beşiktaş-G.Saray maçı öncesinde yaşanan olaylara tepki göstererek, "Olay çıkaran taraftarlar en ağır şekilde cezalandırılacak. Sporu bu teröristlerden arındıracağız." dedi.

14.08.2016 01:10  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan Turkcell Süper Kupa maçı öncesinde yaşanan şiddet olaylarını yayıncı kuruluş ATV ekranlarında değerlendirdi.

"SEBA'YI RAHMETLE ANIYORUM"

Açıklamalarına, Süper Kupa finali öncesi takımlara başarılar dileyerek başlayan Bakan Kılıç, "Bugün aynı zamanda Beşiktaş camiasının ve Beşiktaş kulübünün efsane başkanlarından Süleyman Seba Bey efendinin ölüm yıl dönümü. Kendisini tekrar rahmetle anıyorum. Rabbim rahmet eylesin. Türk sporunda birliğin, beraberliğin, kardeşliğin simgesi haline gelmiş olan bir spor insanıydı. Kendisini yad etmiş olalım. Ümit ederim ki güzel bir karşılaşma olur" şeklinde konuştu.

"OLAY ÇIKARANLAR EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAK"

Maç öncesinde üzücü bazı olaylar yaşandığını belirten Kılıç, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETO terör örgütünün Türkiye'ye yaşatmak istediği bu olumsuzluklara karşı milletimiz tüm vatandaşlarımız birleşmişken, keşke bunlar olmasaydı. Bu olaylara sebebiyet verenlerin üzerlerinde hangi forma olduğunun hiçbir önemi yok. Çünkü bunlar taraftar değil. Bunlar futbolü, spor teröristi, sporumuzu bu teröristlerden arındıracağız. Ama şunu çok iyi bilsinler; emniyet güçlerimiz bu olaylara sebep olanların, bu olaylara karışanların, hepsini tespit etmiş durumda. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra da yargıya teslim edecekler. Yargı mensuplarımızda yasaların kendilerine verdiği en ağır cezayı bu kişilere verecek. Bu işin biz takipçisi olacağız. Uzun zamandır söylediğim bir şey var. Spor birliğin beraberliğin ve kardeşliğin ortaya çıktığı ve bunun yaşanması gereken bir mecra. Burada federasyona kulüplerimize ve özellikle de kulüp yöneticilerine çok büyük sorumluluk düşüyor. Sporcu kardeşlerimizin sahadaki davranışları da çok önemlidir. Ama tribünde olan taraftarlar da tabi ki takımlarını destekleyecekler. Ama bunu taraftarlık şeklinde yapmaları gerektiğini bir kez daha söylüyorum" ifadelerini kullandı.

"SPORDA ŞİDDETE MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ"

Bakan Kılıç, sporda şiddet konusunda daha önce söylediği birçok konunun yeterince anlaşılmadığını kaydederek, "Sürekli söylediğimiz; bazı şeylerin belkide yeterince doğru algılanmadığı noktasında bir düşüncem oldu. Geçen sezonun sonunda Sakarya'da 'Sporda Şiddeti Önleme ve Tahkim' çalıştayı yaptık. Burada bazı sonuçlar ortaya çıktı. İçişleri ve Adalet Bakanlığımız ile çıkan sonuçları değerlendirdik. Biz bu noktada hiç müsamaha göstermedik ve göstermeyeceğiz. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un uygulanması noktasında çok yakın takip içerisinde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"ARAMIZDA SORUN ÇIKARANLARI AYIKLAYIN"

Bakan Akif Çağatay Kılıç, ülkede huzursuzluk oluşturmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini vurgulayarak, "Kardeşliğimizi bozmak isteyenlerin önünde biz duracağız. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Tüm spor camiasından ve spora gönül verenlerden şunu rica ediyorum; 'Aramızda sorun çıkaranları ayırın, ayıklayın. Onlardan uzak durun.' Çünkü biz bunların üzerine çok büyük kararlılıkla gideceğiz. İnanıyorum ki, sporun birleştirici gücünü açığa çıkaracağız. Bunu hep beraber yapacağız. Ümit ediyorum ki bu akşam güzel, centilmence bir karşılaşma olur. ve kupayı hak eden kazanır" değerlendirmelerinde bulundu.

"DEPLASMAN YASAĞI KARARINI İL GÜVENLİK KURULU ALIR"

Bakan Kılıç, bir soru üzerine deplasman takımlarına taraftar yasağı konusunda spor kamuoyunda yanlış bir algılama olduğunu ifade ederek, "Deplasman yasakları ile ilgili kararı İl Güvenlik Kurulları alır. Kulüpler Birliği son yaptığı toplantıda böyle bir tavsiye kararı verdi. Kulüpler Birliği'nin böyle bir temenni de bulunması güzel. Bu konuyu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile bu işten sorumlu kurullar değerlendireceklerdir" dedi.

Futbol müsabakaları öncesi ve sonrasında yaşanan olayları değerlendiren Bakan Kılıç, provokatörlerin üzerine büyük bir kararlılıkla gideceklerini söyledi ve şunları ekledi:

"BUNLAR AZINLIK"

"Spora, sportmenliğe, sporun birleştirici gücüne hiç yakışmayan olaylar bunlar. Ama bunlar azınlık. Bunlar sporun içerisindeki azınlık bir grubun yapmaya çalıştığı ve spordan da hiçbir şey anlamayan, spor ruhunu anlamamış olan kişilerin ortaya koymuş olduğu şeyler. Bunu karşı en kararlı şekilde basınıyla, sporcusuyla, federasyonuyla ve biz siyası anlamda görevli olanlarla birlikte gideceğiz. Herkesten bu noktada amasız ve fakatsız bize destek olmalarını rica ediyorum. Burada takım farklılığı gözetmeyeceğiz."

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bakan Kılıç: Futbolu Teröristlerden Arındıracağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selektör yapanların cezası iptal edildi
    21:10 Selektör yapanların cezası iptal edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selektör ile radar uyarısı yapan sürücülere verilen cezaların iptal edildiğini açıkladı. Bayram yoğunluğu nedeniyle yapılan denetimlerde aşırı hızın önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara selektör yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi
    21:08 Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi

    Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, bugün yapılan toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Koç, TFF'nin seçimi öne almaması durumunda yeterli imza sayısının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı, seçim tarihinin değiştirilmesini tek gündem maddesi olarak görüyor ve seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguluyor.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başladı
    20:58 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başladı

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. Trabzonspor maçının ardından 3 gün izin yapan takım, antrenmanla maçın hazırlıklarına devam etti. Maç 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de BG Grup 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Doruk Erolçevik, Eskrim Dünya Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı
    20:30 Doruk Erolçevik, Eskrim Dünya Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

    Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden Doruk Erolçevik, Mısırlı rakibi Eslam Osama'yı yenerek dünya şampiyonu oldu. Erolçevik, erkekler epede ilk dünya derecesini elde ederek Türk eskrim tarihinde bir ilke imza attı. Şampiyonluk madalyasını T.C. Suudi Arabistan Krallığı Büyükelçisi Prof. Dr. Emrullah İşler'in elinden aldı.

  • Zeytinburnu'nda Silahlı Kavga: Bir Kişi Yaralandı
    20:24 Zeytinburnu'nda Silahlı Kavga: Bir Kişi Yaralandı

    Zeytinburnu'nda iki esnaf arasında çıkan tartışmayı ayırmaya çalışan bir kişi, tabanca ile vurularak yaralandı. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Tartışma sonucunda ateş açan saldırgan gözaltına alınırken, yaralı şahıs hastaneye kaldırıldı.

  • A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti
    20:14 A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti

    A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti. Montella, antrenman öncesinde kulüp başkanı ve teknik direktörle bir araya gelerek sohbet etti. Ziyaretin ardından futbolcularla bir araya gelen Montella, başarı diledi.


Advertisement