Bakan Kılıç, Halterci Nurcan Taylan ile İlgili Konuştu: Sporcularımızın Bu Tip Olumsuzlukla... - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç, Halterci Nurcan Taylan ile İlgili Konuştu: Sporcularımızın Bu Tip Olumsuzlukla...

Bakan Kılıç, Halterci Nurcan Taylan ile İlgili Konuştu: Sporcularımızın Bu Tip Olumsuzlukla...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, pasaportunda yasaklı madde tespit edilen halterci Nurcan Taylan ile ilgili bir soruya, "Biz tabi ki kendi sporcularımızın bu tip olumsuzlukla anılmasını istemeyiz ve tabi ki bu tip bir olumsuzlukla karşı karşıya kalmak da istemeyiz" dedi.

25.06.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, pasaportunda yasaklı madde tespit edilen halterci Nurcan Taylan ile ilgili bir soruya, "Biz tabi ki kendi sporcularımızın bu tip olumsuzlukla anılmasını istemeyiz ve tabi ki bu tip bir olumsuzlukla karşı karşıya kalmak da istemeyiz" dedi.

Samsun'da 2017 yılında yapılacak olan 23'ncü Yaz Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile ilgili Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda bir basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin, "İki kez dopingli çıkan ve ağır cezalara çarptırılan halterci Nurcan Taylan'ın biyolojik pasaportunda 'yasaklı madde' tespit edildiği yönünde iddialar var. neler söyleyeceksiniz" sorusuna Bakan Kılıç, "Göreve başladığımdan beri doping kararlılıkla sürekli dile getirdiğim bir konu. Bu da dopinge karşı sıfır telarans noktasındaki duruşumuzdur. Bu hem ülke olarak ortaya koyduğumuz bir duruştur, hem de hükümetimizin ve bizim bakanlık olarak ortaya kolduğumuz bir duruştur. Maalesef Nurcan Taylan 2008 Pekin Olimpiyatlarında sıfır çekmişti, hatırlarsanız. Fakat orada yapılan ve ilk numune alımında herhangi bir maddeye rastlanmamıştı. Dünya spor camiası içinde çok ünlü olan sporcuların da bir takım yasaklı maddelere yakalanmış olması ile ilgili devam eden sürede Uluslararası Olimpiyat Komitesi 2016 Rio Olimpiyatları öncesi çok ciddi bir çalışmayla 2008 ile 2012 Yaz Olimpiyatları ile ilgili numuneleri tekrar gözden geçirme kararı aldı. Burada maalesef 2008 olipiyatlarında Nurcan Taylan, yeni çıkan inceleme sonucunda olumsuz bir durumla karşılaşmıştır" diyerek şöyle devam etti:

"Tabi Nurcan hanım sporcumuz olarak bir hazırlık evresi geçiriyordu. Ancak bizim 2016 Rio Olimpiyatlarına katılım noktasındaki takımızın henüz isimleri bildirilmedi. Dolayısıyla bununla ilgili yapılacak uluslararası çalışmaları takip ediyoruz. Ancak şunu dile getirebilirim. Yapılan son Dünya Halter Şampiyonalarında yapılan numune araştırmalarında halterde önemli yerlere sahip bazı ülkelerin sporcuları değil, tamamen halterde olimpiyatlara katılımları noktasında ülke olarak men edilmişlerdir. Biz tabiki kendi sporcularımızın bu tip olumsuzlukla anılmasını istemeyiz ve tabiki bu tip bir olumsuzlukla karşı karşıya kalmak da istemeyiz."

Türkiye'de büyük organizasyonları her şart altında yapmaya artık alıştığını da belirten Bakan Kılıç, "Samsun'da önümüzdeki yıl yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatları gerçekleştirilecek. Bu dünyanın en büyük ve kapsamlı organizasonlarının üçüncüsüdür. Olimpiyatlar öncesinde bu yıl 3 tane farklı organizyon yapılacak. 16-24 Temmuz arasında 5 branşta plaj voleybolu, masa tenisi, judo, karete ve tekvando olmak üzere bu 5 braşta dünya şampiyonaları gerçekleştirilecek. Bu dünya şampiyonalarına 46 ülkeden 700 sporcu katılacak. Aynı tarihlerde delegasyon başkanları toplantısı diye adlandırdığımız Dünya İşitme Engelliler Federasyonu temsilcilerini olimpiyatlar öncesinde tesislerin incelenmesi noktasında toplantı yapacak. Bu toplantıda 17-21 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. 57 ülkeden 84 kişilik delegasyon üyesi bu katılıma teyidini vermiş durumdadır. Tüm dünyanın yakından takip edeceği ve 18 Temmuz Pazartesi günü yani olimpiyatlara 365 gün etkinliğe gerçekleştirilecek. Olimpiyatlar aynı zamanda sporun Samsun'a ekonomik olarak en büyük yansıması olacak" dedi.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç, Halterci Nurcan Taylan ile İlgili Konuştu: Sporcularımızın Bu Tip Olumsuzlukla... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda
    09:23 Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, yaz sezonunda yapılacak çalışmalar için toplu taşıma kooperatifleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenliği artırmak için yapılacak düzenlemeler ve önlemler konuşuldu. Vatandaşların memnuniyetini artırmak için geri bildirim mekanizmaları oluşturulması ve sürücülerin eğitimine odaklanılması kararlaştırıldı.

  • Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor
    09:20 Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde nisan ayına rağmen Doski Vadisi'nde yer alan Bostancık köyüne önceden inen çığdan dolayı 5 metreyi bulan karda yol açma çalışması yapılmaktadır. Hakkari İl Özel İdaresi ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, Bostancık köyünün yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Kepçe boyunu aşan karda ilerlemekte güçlük çeken ekipler, çığ tehlikesine rağmen gece gündüz çalışmalarına devam etmektedir.

  • FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
    09:19 FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı

    Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari emniyet müdürünün hücre evinde saklandığını tespit ederek operasyon düzenledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

  • Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası
    09:18 Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen kazada, yolun karşısına geçmeye çalışan bir yayaya çarpan motosikletin sürücüsü ve yaya yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Kazanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği belirtildi.

  • Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı
    09:16 Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü belirlenen terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi yakalandı. Operasyon sonucunda yakalanan şahısların işlemleri devam ediyor.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti
    09:16 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.

  • Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti
    09:15 Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, Turizm Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında, öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrencilere, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kazı Başkanı Dç. Dr. Ufuk Çörtük tarafından antik kentin tarihi hakkında bilgi verildi.

  • Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı
    09:13 Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı

    Başakşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Başakşehir Sanat Galerisi, Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerinden oluşan 'Yemin Olsun' sergisini ziyaretçilere açtı. Sergi, kainatın derinliklerine yolculuk yapmayı ve yaratılan her şeyin Rabbimizin ismini hatırlamak ve bulmak için bir vesile olduğunu vurguluyor.


Advertisement