Bakan Kılıç'ın Katılımıyla Samsunspor'un Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç'ın Katılımıyla Samsunspor'un Şehitleri Anıldı

Bakan Kılıç\'ın Katılımıyla Samsunspor\'un Şehitleri Anıldı

Samsunspor'un 20 Ocak 1989'da Malatya deplasmanına giderken Havza İlçesi'nde geçirdiği kaza sonucu 27 yıl önce ölenler için düzenlenen anma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

20.01.2016 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun spor'un 20 Ocak 1989'da Malatya deplasmanına giderken Havza İlçesi'nde geçirdiği kaza sonucu 27 yıl önce ölenler için düzenlenen anma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Malatyaspor ile deplasmanda oynanacak maç için yola çıkan Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün Havza İlçesi'nde bir kamyonla çarpışması sonucu teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomic ile otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmiş, futbolculardan Emin Kar, Erol Dinler, Şanver Göymen, Orhan Kılınç, Kasım Çıkla, Fatih Uraz, Burhanettin Beadini, Yüksel Öğüten, Uğur Terzi ile menajer Yüksel Özan'da yaralanmıştı.

Bugün bir anma töreni düzenlendi. İlk anma teknik direktör Nuri Asan'ın Asri Mezarlık'taki mezarı başında yapıldı. Anma törenine Samsun'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsunspor Başkanı Erkut Tutu ile birlikte yönetim kurulu üyeleri, eski başkan, yöneticiler, altyapı oyuncu ve antrenörleri, kulüp personeli ve çok sayıda taraftar katıldı. Düzenlenen törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan, kaza geçiren kafilede yer alan Samsunspor eski yöneticilerden Mustafa Mutlu, o gün yaşananları anlattı. Ardından konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 27 sene önce elim trafik kazasıyla Türk sporunun gerçekten üzücü ve zor bir gün yaşadığını belirterek, şöyle dedi:

"Hafızalara kazınan bir gün olmuştur. Vefatları tüm spor camiasını, Samsunsporumuzu, Samsun'u derinden üzdü. Rabbim mekanlarını cennet etsin. Onlar hiçbir zaman unutulmayacak. O günü yaşayanlar o günün zorluğunu unutmuyorlar. Ama Rabbimin hepimize çizmiş olduğu bir kader. Bu kaderde bu alın yazısında bizim karşı duracağımız bir şey yok. Biz bunun bilincindeyiz inanan insanlarız. Rabbim bu tip bir kazadan muhafaza etsin. Tüm Türk spor camiası bugünü hatırlıyor unutmuyor. Eminim ki futbol taraftarıyım diyen futbola gönül verdiğini söyleyen herkes onların anısına birer Fatiha gönderecektir. Ruhları şad olsun."

Dua edilmesi ardından Bakan Kılıç ve Samsunspor Kulüp Başkanı Erkut Tutu tarafından mezara çelenk bırakıldı. Tören kapsamında kazada ölenlerin Asri ve Kıranköy mezarlıklarındaki kabirleri ziyaret edilip çelenk bırakıldı. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç'ın Katılımıyla Samsunspor'un Şehitleri Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement