Bakan Kılıç'ın Şehit Üzüntüsü - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç'ın Şehit Üzüntüsü

Bakan Kılıç\'ın Şehit Üzüntüsü

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da partisinin il başkanlığında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

25.09.2015 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da partisinin il başkanlığında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Konuşmalar esnasında gelen 2 şehit haberi ile büyük üzüntü yaşayan Bakan Kılıç, "Maalesef 2 şehidimiz var. Ancak yapılan operasyonda 34 PKK'lı terörist ölü olarak ele geçirilmiş. Biz hainlerle mücadeleye kanımızın son damlasına, nefesimizin sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

Kurban Bayramı'nı memleketi Samsun'da geçiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bugün partisinin il başkanlığı binasında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Partisinin Samsun milletvekili adaylarının konuşma yaptığı sırada Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki terör saldırılarında 2 askerin şehit düştüğü haberini alan Bakan Kılıç, büyük üzüntü yaşadı. Bayramlaşma sonrasında konuşma yapan Bakan Kılıç, "Aldığımız habere göre maalesef 2 şehidimiz var. Ancak yapılan operasyonda 34 PKK'lı terörist ölü olarak ele geçirilmiş. Biz hainlerle mücadeleye kanımızın son damlasına, nefesimizin sonuna kadar devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

7 Haziran'da bir seçim yaşandığını ve milletin de bir sonuca hükmettiğini ifade eden Bakan Kılıç, "Biz Ak Parti olarak sanıktan çıkan, milli irade olarak ortaya konan sonuca eyvallah dedik. ve bize yüklenen sorumluluğu da yine Türkiye'nin en çok oy alan ve sorumluluğu en üst seviyede olan siyasi parti olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık. Dün ve bugün yurt dışı ziyaretlerinde olan bazı siyasi parti liderlerinin orada yaptıkları konuşmaları basından takip etme imkanım oldu. Biz şu anda Türkiye olarak kolay bir coğrafyada değiliz. Ama asla ve asla Ortadoğu'yu da bataklık olarak sınıflandırmıyoruz. Ortadoğu bir bataklık değil, medeniyetin beşiğidir. Mekke'nin, Medine'nin, Kudüs'ün, Şam'ın, Halep'in, Bağdat'ın, Beyrut'un olduğu medeniyetler beşiğidir. Orayı bataklık olarak adlandıranlar, Avrupa'ya gittiklerinde de Türkiye hakkında neler konuşuyor bugün gazetelerde görüyoruz" dedi.

'ÜLKENİZİ YURT DIŞINDA NİYE ŞİKAYET EDİYORSUNUZ ?'

Bakan Kılıç konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz belli şeyleri kendi içimizde eleştirir, konuşuruz. Türkiye ile alakalı olarak, kendi kurullarımızla alakalı olarak eleştirimizi kendi içimizde yaparız. Ama Allah aşkına size soruyorum. 'Avrupa Birliği İlerleme Raporu'ndaki eleştirileri yeterli bulmuyorum. Daha fazla eleştiri yapılması gerekirdi' demek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ana muhalefet partisi liderine yakışır mı? Bu yakışmaz. Hiç kusura bakmasın. Biz doğru olmayan şeyler yapıldığında 'Bunlar doğru değildir, yapılmaması gerekir' dedik. Tepkilerin her zaman demokratik yollardan, hukuk içerisinde dile getirilmesi gerektiğini söyledik. Ama kusura bakmayın. Gidip de yurt dışında şikayet etme makamı değildir ana muhalefet liderinin görevi. Bu kadar ucuz değil bu iş. Biz yıllarca bu işleri yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Niye şikayet ediyorsunuz ülkenizi yurt dışında ? Bu nasıl bir yaklaşımdır. Ondan sonra da neden acaba bir arada olamadık diye sorduğunuzda cevabını kendiniz veriyorsunuz, biz vermiyoruz."

'İFTİRANIN HESABINI VERECEKSİN'

Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bazı gazetelerin ve televizyonların yayınına baktığınız zaman bu kadar demokratik, hürriyetçi, liberal bir ortamı inanın birçok Avrupa ülkesinde bulamazsınız. Bizim hakkımızda yazılan yalan yanlış haberler, yakında ben de yaşadım. Zaten her hafta yaşıyoruz ya o da ayrı bir hikaye. Her zaman, her gün bir şeyler oluyor. Herkes bir iftira atıyor. Varsın herkes iftira atsın. Bize iftira atıp, yalan haber yapan, yalan söyleyenlerle de hukuk yolunda mücadelemizi veririz. Kusura bakmasınlar. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir milletvekili ile hukukta karşılaşacağız. Orada birbirimizle hesabımızı vereceğiz. İftira atmak öyle kolay değil. Attın mı iftirayı, kusura bakma hesabını da vereceksin" diye konuştu. Bakan Kılıç'ın konuşmasının ardından partililerle bayramlaşıp, Büyük Cami'ye Cuma Namazı'na gitti.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç'ın Şehit Üzüntüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement