Bakan Kılıç: "Kılıçdaroğlu, Havalimanından Çıkarken Tanklar Çekildi" - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç: "Kılıçdaroğlu, Havalimanından Çıkarken Tanklar Çekildi"

Bakan Kılıç: "Kılıçdaroğlu, havalimanından çıkarken tanklar çekildi" Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç: " 'O da (Kılıçdaroğlu'da) onlardandı (FETÖ'cülerdendi) herhalde' " "Kontrollü olan Kemal Kılıçdaroğlu"SAMSUN - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz darbe...

14.04.2017 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Kılıç: "Kılıçdaroğlu, havalimanından çıkarken tanklar çekildi"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç:

" 'O da (Kılıçdaroğlu'da) onlardandı (FETÖ'cülerdendi) herhalde' "

"Kontrollü olan Kemal Kılıçdaroğlu"

SAMSUN - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz darbe girişimine "kontrollü" diyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "İstanbul Atatürk Havalimanı'na indin. VİP'e gittin. Sonra orada bekledin. Dışarıya çıkarken seni geri götürdüler. Bunlar görüntülerde var. Sonra kimle ne konuşuldu da orada duran tanklar çekildi, sen rahat rahat çıktın oradan?" diye sordu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, referandum çalışmaları kapsamında Ladik Belediye Meydanı'nda miting gerçekleştirdi. Bakan Kılıç'tan önce sırasıyla Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt ve Ahmet Demircan söz alarak referandum için 'evet' çağrısında bulundular. Daha sonra söz alan Bakan Kılıç, 15 Temmuz gecesi Kemal Kılıçdaroğlu'nun gideceği güzergahlardan tankların çekildiğini söyledi.

" 'O da (Kılıçdaroğlu'da) onlardandı (Fetö'cülerdendi) herhalde' "

Kemal kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'ndan çıkartılması esnasında orada bulunan tankların ve FETÖ'cülerin yolu açtığını vurgulayan Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine 'kontrollü darbe girişimi' dedi. Yazıklar olsun. 15 Temmuz gecesini hep beraber yaşadık. Kontrollü bir darbe girişimi miydi bu? Darbenin kontrollüsü kontrolsüzü mü olur? Darbe girişimi darbe girişimidir. Ama daha sonra bazı şeyler çıktı meydana. Sayın Kılıçdaroğlu, 'biz havaalanına indik oradan da başka yerlere geçtik' dedi. Nereye geçtiği çıktı ortaya. Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine geçmiş. Kontrollü bir ortama gitmiş. Nasıl gittiğini de gördünüz değil mi? Ben asıl orada soruyu soruyorum. Ey Kılıçdaroğlu, tüm İstanbul'da, Ankara'da, Türkiye'nin 4 bir yanında darbe girişiminde bulunanlar, tanklarla, helikopterlerle, uçaklarla ortaya çıktılar. Şimdi ben sana soruyorum. Ver bakalım cevabını. Samsun'dan, Ladik'ten soruyorum. Ladikli hemşehrilerim de bunu biliyor. Sen İstanbul Atatürk Havalimanına indin. VİP'e gittin. Sonra orada bekledin. Dışarıya çıkarken seni geri götürdüler. Bunlar görüntülerde var. Sonra kimle ne konuşuldu da orada duran tanklar çekildi, sen rahat rahat çıktın oradan? Ben demiyorum. Ladikli hemşehrim söylüyor. 'O da onlardandı herhalde' diyor. Ne oldu da o tanklar Atatürk Havalimanının önünden çekildi de Sayın Kılıçdaroğlu, kendi ekibiyle beraber öyle rahat çıkabildi? Bunun cevabını verebiliyor mu? Bunun cevabını veremiyor" dedi.

"Kontrollü olan Kemal Kılıçdaroğlu"

Kontrollü olanın darbe girişimi değil Kılıçdaroğlu olduğunun altını çizen Bakan Kılıç, "Orada, İstanbul'da, E-5'te, yollarda tanklar giderken, her tarafın önünü kapatırken, Atatürk Havalimanını kapatmış, Sabiha Gökçen Havalimanını kapatmış, Cumhurbaşkanımızın bulunduğu yere 3 helikopterle ölüm mangalarını götürmeye çalışıyorlar. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde tanklarla, tüfeklerle sokaklara çıkmışlar. FETÖ terör örgütünün üyeleri çaldıkları F-16'larla meclisi bombaladı mı? CHP milletvekilleri de orada vardı. Peki, ben buradan CHP milletvekillerine soruyorum. Madem kontrollüydü, biz oradayken üstümüze bomba attılar diye. Hani kontrollüydü ya. Kontrollü olan kim? Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. O kontrollü. Ama bu millet 16 Nisan günü, 15 Temmuz gecesinde yaşananların da sandıkta hesabını görecek" diye konuştu.

Kılıç, konuşmasının ardından tüm vatandaşları, 16 Nisan'da gerçekleşecek referandumda oy kullanmaya davet etti.

Bakan Kılıç: "Kılıçdaroğlu, Havalimanından Çıkarken Tanklar Çekildi"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç: 'Kılıçdaroğlu, Havalimanından Çıkarken Tanklar Çekildi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.


Advertisement