Bakan Kılıç: "Kudüs Bizim İlk Kıblemiz" - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç: "Kudüs Bizim İlk Kıblemiz"

Bakan Kılıç: "Kudüs Bizim İlk Kıblemiz"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Kudüs ile ilgili sözlerine tepki göstererek, Kudüs’ün Hazreti Peygamber’in miraca yükseldiği yer olduğunu söyledi.

08.05.2015 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kudüs ile ilgili sözlerine tepki göstererek, Kudüs'ün Hazreti Peygamber'in miraca yükseldiği yer olduğunu söyledi.

Samsun'un Canik ilçesindeki Kuzey Yıldızı Mahallesi Engelsiz Kafe'de muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuşmasında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklendi. Muhalefetin sadece vaatlerde bulunduğunu fakat vatandaşların arasında göremediklerini belirten Bakan Kılıç, "Bu yaptıklarımız seçim çalışması değil. Biz sizlerle her zaman beraberiz. Her zamanda sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz ama muhalefeti de hiç göremiyoruz. Çok büyük çalışmalar yaptıklarını, çok büyük vaatlerle ortadalar ama nedense vatandaşın içerisinde yoklar" dedi.

"KUDÜS BİZİM İLK KIBLEMİZDİR"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kudüs ile ilgili söylemlerine tepki gösteren Bakan Kılıç, "Muhalefet partilerinden bir tanesinin Eş Genel Başkanı 'Diyaneti kaldıracağız' dedi. Sizin bu milletin diniyle, Diyanetiyle ne sıkıntınız var? Nasıl bir derdiniz var biz anlayamadık. Bir açıklayın da bilelim. 'Kıble Taksim, Kudüs başka bir inancın kutsal şehri' dediler. Bunlar hem tarihten bilgi sahibi değiller, hem mekanların ne anlama geldiğini bilmiyorlar. Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Peygamber Efendimizin miraca yükseldiği yerdir. Başbakanımız bir karar aldı. Bunu söyleyen muhalefet Genel Eş Başkanına 'İsmi ile bundan sonra hitap etmeyeceğim' dedi. Çünkü 'O ismi taşıyan Selahattin Eyyübi'ye bu gerçekten ayıp olur. Bundan sonra sadece soyadı ile hitap edeceğim' dedi. Biz sizlerle beraber inancımız ile değerlerimiz ile ve 78 milyonun tümünü kapsayarak yolumuza devam ediyoruz. Ben bunu bildiğinizi biliyorum" diye konuştu.

Kahvaltıya Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Yılmaz Hocaoğlu, Canik ilçesindeki muhtarlar, sandık başkanları, STK'lar, dernek başkanları, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç: 'Kudüs Bizim İlk Kıblemiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement