Bakan Kılıç, "Mağdurlara Yeni Yaklaşım Paneli"Ne Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç, "Mağdurlara Yeni Yaklaşım Paneli"Ne Katıldı

Bakan Kılıç, "Mağdurlara Yeni Yaklaşım Paneli"Ne Katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, işaret dili öğrenmenin yargı mensuplarının da işine yarayabileceğini söyledi.

20.01.2016 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, işaret dili öğrenmenin yargı mensuplarının da işine yarayabileceğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir dizi program için geldiği Samsun'da Samsun spor'un trafik kazasında hayatını kaybeden sporcuları ve kulüp çalışanlarının mezarlarını ziyaret ettikten sonra Adalet Bakanlığı, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Mağdur Hakları Daire Başkanlığı ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı "Ceza Adaletinde Mağdurlara Yeni Yaklaşım Paneli"ne katıldı. Panelde Konuşan Bakan Kılıç, gençlerin spora yönlendirilerek suç işlemelerinin önüne geçilebileceğini belirterek, "Yapılan bu toplantının önemi mağdurlara yönelik yeni yaklaşım ve yeni gelişimlerle alakalı yapılacak. Bir şehirde kamu idaresinde olan en üst yetkili ile diğer yetkililer arasında iyi bir diyalog, iyi bir iletişim olduğu zaman birçok sorun kendiliğinden aşılıyor. Bu anlamda ben Samsun'un önemli bir profil oluşturduğunu düşünüyorum. Siyasette ve bürokraside iyi bir iletişim oldu. Samsun'da dile getirilen sportif anlamdaki başarı da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da temsil ediliyor olması, hükümette bir farklılık getiriyor. Tüm Türkiye'de yaptığımız bu yatırımlar sportif anlamda gençlerimizin kendilerini daha iyi yetiştirmeleri, daha çok spor alanı içerisinde olmaları, gençlik çalışmalarımızda önem arz ediyor. Yoğun bir çalışmanın olduğu, gençlerin kendilerini çok daha farklı yollarla ifade edebildiği, kendilerini geliştirebildikleri, fiziki anlamdaki imkanlar olduğunda sizlerin de iş yükünün azalacağını düşünüyorum. Bunun karşılıklı bir ilişki olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"İŞARET DİLİNİ ÖĞRENMEK YARGI ÇALIŞANLARININ DA İŞİNE YARAR"

İşaret dili öğrenmenin yargı çalışanlarının da işine yarayabileceğinin altını çizen Bakan Kılıç, "Bu anlamda 2017 yılında Samsun'da yapılacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatları hem çok farklı bir alt yapıyı getirecek hem de kentimizi çok farklı bir noktaya taşıyabileceğini düşünüyorum. Burada Büyükşehir Belediyesi'nin ve Samsun Valiliği'nin büyük bir gayreti var. Biz de bu gayretlere elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız. Bu anlamda yargı makamının ve camiasının da bizlere yardımcı olacağını biliyorum. İşitme engelliler lisanını öğretmek için çok önemli kurslar yapıyoruz. Bu yıl içerisinde yapılacak olan hazırlıklara sizleri de davet ediyoruz. Bu da aslında ceza adaletinde mağdurlara yeni yaklaşım içerisinde bir başlık olabilecek şeydir diye düşünüyorum. Çünkü suçlular arasında işitme engelliler de olabiliyor. Görme engelliler olan olabiliyor. Farklı engelleri olanlar olabiliyor. Ne kadar çok kişiyle iletişime girme imkanları olabilirse, onlar da kendilerini o kadar rahat hissediyorlar. Bizim bunları yapmamız gerekiyor. Daha farklı noktalarda desteğe ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza bu yardımı göstermemiz gerekiyor. Çünkü bu bizim insanlık görevimiz. Bu programın hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde görüştü.

ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN EŞYALARINDAN SERGİ

Panelin sonunda Türkiye'de öldürülen kadınların eşyalarından oluşan ve hayat hikayelerinin anlatıldığı sergi gezildi. Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneği tarafından düzenlenen sergide Türkiye'de öldürülen kadınların öldürüldüğü anda üzerilerinde olan ayakkabılar sergide yer aldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç, 'Mağdurlara Yeni Yaklaşım Paneli'Ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement