Bakan Kılıç Muş'ta - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç Muş'ta

Bakan Kılıç Muş\'ta

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, daha çok karakol yaparak değil daha çok spor tesisi yaparak asayişin sağlanacağını söyledi.

25.08.2013 21:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, daha çok karakol yaparak değil daha çok spor tesisi yaparak asayişin sağlanacağını söyledi.

Malazgirt Zaferi'nin 942'inci yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere özel uçakla Muş'a gelen Bakan Suat Kılıç, açılışını yapacak olan Gençlik Merkezi'ne geçti. Burada kutlamalara katılmak üzere gelen Alparslan isimli gençler ve sporcular tarafından karşılanan Bakan Kılıç'a Vali Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, Belediye Başkanı Necmettin Dede ile partililer eşlik etti. Gençlik merkeziyle ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonra burada bir konuşma yapan Bakan Kılıç, Türkiye'de 185 tane gençlik merkezi yaptıklarını belirtti. Gençlik merkezlerinin her birinin milli bağlarımızın, kardeşliğimizin, kenetlenmemizin ve dayanışmamızın birer tezahürü olacağını ifade eden Kılıç, "Gençlik merkezlerine devam edenler arasında sağlıksız insan çıkmaz, madde bağımlısı çıkmaz, anaya-babaya itaatsiz, topluma saygısız insan çıkmaz, polise molotofkokteyli atan, kamu binalarına taşla saldıran gençler çıkmaz, buralardan devletini, milletini, vatanını, bayrağını seven nesiller yetişir. Türk'ün, Kürt'ün, Arap'ın, Sünni'nin, Alevi'nin kardeş olduğuna inan nesiller yetişir" dedi.

Buradaki açılışın ardından şehir stadyumuna geçen Kılıç, burada sporcularla bir süre sohbet etti. Kılıç, stadyumdaki programın ardından Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) kampus alanı yakınında yapımına devam edilen yurt inşaatını gezdi. Basın mensuplarının alınmadığı yurt inşaatındaki incelemenin ardından Belediye Başkanlığı'na geçen Bakan Kılıç, Başkan Necmettin Dede'den şehirle ilgili bilgi aldı. Burada spor yatırımlarıyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Kılıç, il merkezine spor salonu, kapalı yüzme havuzu, şehir stadyumu ile ilçelerde çok sayıda spor tesisi yapılacağını belirtti. Bakan Kılıç şöyle konuştu:

"Merkez spor salonu eylül ayı itibariyle ihalesi yapılarak ilimize kazandırılacak. Spor salonunu 2015 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. İlimizde geçmiş zamanda kalma 500 kişilik bir spor salonu var ve bunu da antrenman salonu olarak kullanıyoruz. Muş'un tarihi boyunca hiç yüzme havuzu olmadı. Muş'u, yine eylül ayında yapacağımız bir ihaleyle, spor salonunun yapılacağı bölgede yarı olimpik yüzme havuzuna kavuşturacağız. Denizimiz olmasa da çocuklarımız burada yüzmeyi öğrenecekler. Çocuklarımızın sokaktan, boş emellerden alıp sporla ve sağlıklı yaşamla buluşmalarına imkan sağlayacağız."

Muş'un nüfusunun yüzde 40'ının 0-14 yaş aralığında olduğunu belirten Kılıç, bunun Türkiye ortalamasının 2 katı olduğunu söyleyerek, "Nüfusu buranın iki katı olan Eskişehir'de 125 bin öğrenci varken, Muş'ta 135 bin öğrenci bulunmakta. Dolayısıyla bu çocuklarımızı biz sokakta kendi haline, kendi başına bırakamayız. 500 seyirci kapasiteli Bulanık Spor Salonu yapımı tamamlandı ve aynı projeden bir tane de Malazgirt'te yapılıyor ve birkaç ay içerisinde hizmete açılacak" dedi.

Muş'ta yapılan spor yatırımlarının cumhuriyet tarihi boyunca yapılan spor yatırımlarının 2 katı olduğunu hatırlatan Kılıç, herkesin bu tesislere sahip çıkması gerektiğini söyledi. Kılıç şunları kaydetti:

"Saydığım spor yatırımları, Muş'ta cumhuriyet tarihi boyunca yapılan spor yatırımlarının 2 katından fazla. Onun için milletvekillerimiz başta olmak üzere, Valimiz, Belediye Başkanımız parti teşkilatımız ve bütün Muşlu kardeşlerimizin bu eserlere sahip çıkmalarını rica ediyorum. Çocuklarımızın kurtuluşu bu eserlerde. Bunlar 7 gün 24 saat esasına göre çalışacak. Daha çok karakol yaparak değil, daha çok spor tesisi yaparak asayişi sağlayacağız. Buralara en fazla çocuklarımızı getirecek olanlar, Muş'un emniyet müdürü olacak."

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, belediye ziyaretinin ardından AK Parti il başkanlığına geçti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç Muş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement