Bakan Kılıç, Osmangazi Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni'ne Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç, Osmangazi Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni'ne Katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Herhalde Fırat Kalkanı Operasyonu, tüm dünyaya Türk Silahlı Kuvvetlerimizin (TSK) gayet de kuvvetinin yerinde olduğunu ve tam aksine içindeki olumsuz unsurlar ayıklandığı zaman nelere kadir olduğunu ve bu milletten aldığı güç ile dünyada neler yapabileceğinin açık göstergesi olmuştur.

30.09.2016 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Herhalde Fırat Kalkanı Operasyonu, tüm dünyaya Türk Silahlı Kuvvetlerimizin (TSK) gayet de kuvvetinin yerinde olduğunu ve tam aksine içindeki olumsuz unsurlar ayıklandığı zaman nelere kadir olduğunu ve bu milletten aldığı güç ile dünyada neler yapabileceğinin açık göstergesi olmuştur." dedi.

Kılıç, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, üniversitelerin ülkenin geleceği için en önemli araç ve yönlendirici kuvvet olduğunu söyledi.

ESOGÜ'nün yetiştirdiği bilim insanları ve kazandırdığı eserlerle önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kılıç, şunları kaydetti:

" Türkiye, bu yaz çok önemli bir olay yaşadı. 15 Temmuz gecesi TSK'nın şerefli üniformasını istismar ederek milletimize karşı bir ayaklanmanın içine girişen FETÖ terör örgütü mensubu teröristlerce ülkemize çok farklı şeyler yaşatılmak istendi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın ortaya koyduğu duruş ile bu girişime karşı direnen milletimiz, 15 Temmuz gecesinden sabahına kadar ortaya koyduğu direniş ve aynı zamanda demokrasiye, milletine, devletine ve bayrağına sahip çıkma arzusuyla dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Hiçbir zaman yaşanan olayın bu yüzünü unutmamalıyız.

15 Temmuz gecesini hafızalarımızda iyi analiz etmeli, unutmadan geleceğe yönelmeliyiz. Tabii ki 15 Temmuz gecesinde takılıp kalmayacağız ama 15 Temmuz gecesi neler yaşandığını, bu milletin kenetlendiği zaman neleri başarabileceğini, en açık ifadesiyle yansıttığı o duruşu herkese anlatacağız."

"TSK ile ilgili bazı yorumlar çok acı vericiydi"

Kılıç, 15 Temmuz gecesinden sonra birçok yorum yapıldığını anımsatarak, "TSK ile ilgili bazı yorumlar çok acı vericiydi. 'TSK, bu olaydan sonra uzun süre toparlanamaz.' diye yorumlar yapıldı. Bunlar hem ülkemizde hem de uluslararası camiada yapıldı. Herhalde Fırat Kalkanı Operasyonu, tüm dünyaya Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gayet de kuvvetinin yerinde olduğunu ve tam aksine içindeki olumsuz unsurlar ayıklandığı zaman nelere kadir olduğunu ve bu milletten aldığı güç ile dünyada neler yapabileceğinin açık göstergesi olmuştur." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gecesi gençlerin destan yazdığını kaydeden Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu milletin gençleri, sizler, hiçbir şekilde vatan, millet ve bayrak söz konusu olduğu zaman arkanıza bakmadan ileriye yürüdünüz. Bunu tüm dünya gördü. Burası bir ilim ve irfan yuvası. Burada hocalarımızın sorumluluğu altında, onların çizdikleri yollar neticesinde sizler farklı dallarda kendinizi geliştirmek için çaba sarf ediyorsunuz. Üniversitede geçirdiğiniz her bir gün sizin için bir tecrübedir. En büyük tecrübeyi kendinizi geliştirerek kazanacaksınız. Hiç kimse sizin yerinize öğrenemez, karar veremez. Bunu siz yapmak zorundasınız ama şunu da unutmayalım, 'Üniversite bittiği zaman işler bitti, her şey tamam" algısı oluşmasın.

Üniversite bittiği zaman hayat mücadelesi başlıyor. Her gününüz sizin için bir tecrübe ama iki günü birbirine eşit olan kayıptadır. Bunu da unutmayacağız. 'Bir harf öğretenin kölesi olurum' düşüncesiyle inandığımız Peygamber Efendimizin ümmeti olduğumuzu da unutmayalım. Üzerimizde birçok sorumluluk var. Yakın coğrafyamızda neler bittiğini doğru bilmeli, doğru araştırmalıyız."

"Üniversite son sınıfta evlendim"

Gençlere tavsiyelerde bulunan Kılıç, "Üniversite son sınıfta evlendim. Sizlere de aynısını tavsiye ederim. Bu, bir tavsiyedir. Uyarsınız, uymazsınız, bu sizin bileceğiniz iş ama erken kalkan yol alır. Hayatın müşterek olduğunu unutmadan, hayatınızı bir başkasıyla birleştirerek, bir aile kuracağınızın bilincinde olarak erken yürümekte fayda var. Hayatınızı ortak kurarsanız, hayatı beraber götürme şansınız daha çok olur." diye konuştu.

Binaların ve mekanların insanlar üzerinde etkisi olduğunu belirten Kılıç, "Mimari çalışmalara önem verin. Özellikle üniversite içinde mimari açıdan çok daha farklı örnekler olabilecek çalışmaların, binaların kazandırılması konusunda öğrenci kardeşlerimizin de bu noktada bir hassasiyeti olduğunu düşünüyorum. Tabii ki bugüne kadar yapılan çalışmalar önemli ama bundan sonra yapılacak çalışmalarda günümüzün özellikleri ve teknolojisiyle iç içe olabilecek, geleneksel mimarinin de unsurlarını taşıyan binaların inşa edilmesinin de önemli olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Eskişehir Valisi Azmi Çelik de ESOGÜ'nün yeni akademik yılının hayırlı olmasını diledi.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de üniversitenin genç, dinamik ve çağdaş yapısıyla öğrenci merkezli olduğunu belirterek, kurumun 46 yıllık bilimsel birikimiyle köklü bir yapısı olduğunu vurguladı.

Akademik yıl açılışına AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın programlarının yoğunluğu nedeniyle açılışa katılamadığı öğrenildi.

Bakan Kılıç, Osmangazi Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni\'ne Katıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç, Osmangazi Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni'ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement