Bakan Kılıç: 'Sadece Iki Haftada Bir Futbol Müsabakalarına Ev Sahipliği Yapan Stadyumlar Olmayacak' - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç: 'Sadece Iki Haftada Bir Futbol Müsabakalarına Ev Sahipliği Yapan Stadyumlar Olmayacak'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Stadyumlarla ilgili bazı eleştiriler oluyor.

26.11.2016 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Stadyumlarla ilgili bazı eleştiriler oluyor. Malatya özelinde de dile getirmemiz gerekirse, bu statlar sadece iki haftada bir futbol müsabakalarına ev sahipliği yapan stadyumlar olmayacak. Yaşayan stadyumlar olacak." dedi.

Bakan Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Malatya Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, kente gerçekleştirdiği ziyaretle Malatya'nın çehresinin ne kadar değiştiğini görme fırsatı bulduğunu belirterek, Malatya'nın örnek bir şehir haline geldiğini, kente daha büyük yatırımları yapacaklarını ifade etti.

Malatya'da en büyük yatırımlardan birinin stadyum olduğunu aktaran Kılıç, şöyle devam etti:

"TOKİ marifetiyle gerçekleştirilen ve devam eden inşaatımızın bazı gecikmeleri oldu. Bu gecikmeler zaman zaman inşaat sektöründe bizim de elimizde olmayan sebeplerden olabiliyor. Ama şu anda devam eden, yolunda giden bir süreçten geçiyoruz ve inşallah en kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Tabi şunu düşünmek lazım ülkemizde bu kadar büyük bir tesisleşme hamlesini, spor anlamındaki tesisleşme hamlesini Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde başlatması ve Sayın Başbakanımızın şu anda devam ettiriyor olması ve AK Parti hükümetlerinin bu noktada ortaya koymuş oldukları performans bellidir. Bu kadar kısa bir gecikme söz konusu olduğunda veya bir gecikme söz konusu olduğunda bunu bir eleştiri vesilesi olarak görenlere sadece şunu söylüyorum; yaptığımız işlere bakın, yaptığımız yatırımlara bakın, nereden nereye gelindiğine bakın, bu ülkenin insanlarına ne hizmetler yapıldığına bakın. Sizde bu vizyona ancak zannediyorum ki alkış tutarsınız. Dolayısıyla bu anlamda yapılan işleri eleştirmek değil, 'neresinden destek verebiliriz' diye yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum."

Kredi Yurtlar Kurumuna ilişkin çalışmaları da değerlendiren Bakan Kılıç, "Devam eden yatırımlarımız var. Açılmış olan yatırımlarımız var. Önümüzdeki yıllarda yapılacak olan yatırımlarla beraber kapasitemiz ciddi anlamda gelişecek. Dört binin üzerinde kapasitenin şu anda hazırlanıyor olduğunu düşünürsek, bu yaz da ciddi bir bölümünün devreye gireceğini düşünürsek, gerçekte iyi bir noktada ilerliyoruz diye düşünüyorum." diye konuştu.

"Yaşayan stadyumlar olacak"

Bakan Kılıç, statların yaşayan alanlar olacağına işaret ederek, şunları söyledi:

"Stadyumlarla ilgili bazı eleştiriler oluyor. Malatya özelinde de dile getirmemiz gerekirse, bu statlar sadece iki haftada bir futbol müsabakalarına ev sahipliği yapan stadyumlar olmayacak. Yaşayan stadyumlar olacak. Statların tribün altları diye ifade ettiğimiz alanlardan salonlar üretilecek. Aynı zamanda sportif anlamdaki spor malzemesi ticaretinin de yapılabileceği, herkesin gidip bir merkez olarak göreceği, sportif anlamda malzeme giderme olarak görebileceği ama aynı zamanda sosyal bir paylaşım merkezi de olabilecek, sosyal faaliyetlerinde yapılacağı bir mekan olarak düşünüyoruz. Stadyumumuzu buna göre hazırlıyoruz. Aynı zamanda böyle yaptığımız içinde amatör spora yoğun hizmet verecek bir yapı olacak. Böyle bir eleştirinin de yersiz olduğunu dile getirmek amacıyla söylüyorum. Yaptığımız 30 stadın amacı da bu şekilde olacak. Bu tesislerimizde inşallah yoğun bir kullanım ve verimli bir kullanımla önümüzdeki dönemler içerisindeki kış, yaz ve paralimpik oyunlarında çok daha farklı bir temsil ve temsille beraberde sonuçlarla ülkemiz inşallah hak ettiği temsillerle ve sonuçlarla temsil ediliyor olacak."

Bakan Kılıç ve Tüfenkci, daha sonra kent merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Yolda vatandaşlarla da sohbet eden bakanlar, çocuklara satranç takımı ve çeşitli hediyeler verdi.

Bakan Kılıç: \'Sadece Iki Haftada Bir Futbol Müsabakalarına Ev Sahipliği Yapan Stadyumlar Olmayacak\'
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç: 'Sadece Iki Haftada Bir Futbol Müsabakalarına Ev Sahipliği Yapan Stadyumlar Olmayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement