Bakan Kılıç, Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç, Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına Katıldı

Bakan Kılıç, Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına Katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Teröre terör diyemeyenlerin, terör örgütüyle iş tutanların, ülkemizin güzel toprağını kazıp hendek açanların karşısında da biz duracağız” dedi.

02.01.2016 23:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Teröre terör diyemeyenlerin, terör örgütüyle iş tutanların, ülkemizin güzel toprağını kazıp hendek açanların karşısında da biz duracağız" dedi.

Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinlikleri katılmak üzere Kars'ın Sarıkamış ilçesine gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerine katıldı. Kafkas Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu (BESYO) Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, "Bugün burada onların bu ülke için ortaya koymuş oldukları en büyük fedakarlığı yani canlarını vermelerini yad ederek, anarak bir araya gelmiş bulunuyoruz. Burada verdiğimiz şehitlerimizi ülkemizin bugünkü durumuna gelmesi için gösterdikleri fedakarlığı anlamak ve onların ne uğruna bu şehadeti hiç göz kırpmadan kucakladıklarını iyi düşünmemiz gerekiyor. Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi burada şehit olan ecdadımız. Ama Sarıkamış'ta bir araya gelmemizin asıl sebebi ortak çarpan kalbimiz, ortak çarpan yüreğimiz, paylaştığımız ortak değerlerimiz ve Türkiye Cumhuriyeti devletimizdir. Dolayısıyla burada şehit olan ecdadımızı iyi anlamamız gerekiyor. 'Vefakar gençlik, fedakar ecdadını unutmayacak' derken biz bu sene 'Gök Allah-u Ekber, yer Allah-u Ekber' derken ve inanıyorum ki hep beraber izlerken hepimizin duygulandığı, gözyaşlarını tutamadığı filmdeki ortaya konan duyguyu iyi anlamamız gerekiyor" dedi.

Gençlere nasıl bir vatanda yaşadıklarını ve medeniyetlerinin ne anlama geldiğinin iyi anlatılması gerektiğini ifade eden Kılıç, "Bunu şu anlamda söylüyorum; tabi ki gençlerimiz evlatlarımız, çocuklarımız bu ülkenin geleceği, dünyanın geleceği, insanlığın geleceği. Ama hep söylediğimiz bir şey var. Bugünden edindikleri bilgilerle, bugünden donandıkları donanımla, bugün anladıkları medeniyet tasavvurlarıyla bu ülkenin geleceğini taşıyacaklar. Onun için bizim bu günden gün, saniye kaybetmeden Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın nerede yaşadıklarını, hangi toprakta yaşadıklarını, nasıl bir vatanda yaşadıklarını ve medeniyetlerinin ne anlama geldiğini iyi anlatmamız gerekiyor. Hepimizin üzerinde böyle ağır bir sorumluluk var. Ecdadımız burada şehit düşerek bunu en iyi şekilde anlattı. Sadece burada Sarıkamış'ta değil" diye konuştu.

"1923'TE KURULAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ İYİ ANLATMAMIZ GEREKİYOR"

1923'te kurulan Türkiye Cumhuriyeti devletini iyi anlatmak gerektiğine dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, " Çanakkale'de Dumlupınar'da Anafartalar'da bu ülkenin bu devletin payidar olması için toprağa düşen her kardeşimiz, büyüğümüz, şehidimiz bu destanı yazıyor. Özgürlük meşalesinin yakıldığı şehir olan Samsun'dan başlayan yürüyüşümüz. Anadolu'ya girişin ilk adımı olan Malazgirt ve bunların ne anlama geldiğini, İstanbul'un fethinin ne anlama geldiğini fethin ne anlama geldiğini iyi anlatmamız gerekiyor. Maalesef ülkemizde tarihini bilmeyenler edepten adaptan nasibini almayanlar, cahiller bu ülkenin duvarlarına "zulüm 1453" 'te başladı diye bir yazı yazabilecek kadar alçalabiliyorlar. İstanbul'un fethinin ne anlam geldiğini bizim milletimize gençlerimize evlatlarımıza iyi anlatmamız gerekiyor. 1923'te kurulan Türkiye Cumhuriyeti devletini iyi anlatmamız gerekiyor. Dolayısıyla sorumluluğumuz ağır, üzerimizde büyük bir vebal var" ifadelerini kullandı.

"BAYIRBUCAK'TAKİ KARDEŞLERİMİZ ONLARIN SESİ BİZ OLDUK VE BİZ OLACAĞIZ"

Dünyada yaşanan olumsuzluklara kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını vurgulayan Bakan Kılıç, " Kudüs'teki mazlum çocukların sesi biz olacağız ses biziz Suriye'de annesi babası bir cani tarafından öldürülen yetimlerin sesi biz olacağız ve biziz. Tüm dünya ne olduğunu anlamaz yüzünü başka noktaya çevirir iken Türkiye'nin Cumhurbaşkanı: bu kapı, bu medeniyetin kapısı tüm coğrafyamıza, tüm insanlığa açıktır diye tüm dünyaya ilan etti. Başbakanımız aynı noktada yürüyeceğimizi, her an duruşunu ortaya koyuyor. Bizler bu milletin bir parçası olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları olarak ecdadımızın ortaya koymuş olduğu misafirperverlik, açık kapı uygulamalarının mazlum olanların sığınabilecekleri bir liman olarak ülkemizi ve medeniyetimizi ortaya koymalarının ne anlama geldiğini, bugünkü temsilciler olarak iyi ortaya koymamız gerekiyor. 500 sene önce İspanya'daki Yahudiler mazlum durumdaydı. Orada sadece inançları ve dinleri dolayısıyla zulüm altındaydılar. Orada öldürülüyorlardı. O zaman Osmanlı İmparatorluğu bizim ecdadımız kapılarını açtı ve 'sizler bizim ülkemizde huzur içerisinde yaşayabilirsiniz' dedi. Bizim medeniyetimizin ve inancımızın gereği budur. Bize 1400 yıl önce öğretilen budur. Ama bugün onlar eğer zulüm ediyorlarsa, zalim oldularsa da onların karşısında durmasını da iyi biliriz. Bayırbucak'taki kardeşlerimiz onların sesi biz olduk ve biz olacağız" şeklinde konuştu.

"TERÖRE TERÖR DİYEMEYENLERİN, TERÖR ÖRGÜTÜYLE İŞ TUTANLARIN, ÜLKEMİZİN GÜZEL TOPRAĞINI KAZIP HENDEK AÇANLARIN KARŞISINDA DA BİZ DURACAĞIZ"

Son günlerde Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değinen Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:

"Ülkemizde terör estirmeye çalışanların, teröre terör diyemeyenlerin, terör örgütüyle iş tutanların, ülkemizin güzel toprağını kazıp hendek açanların karşısında da biz duracağız. O hendeklerde gömülmelerini de biz sağlayacağız. Bu millet birliğinden beraberliğinden ve kardeşliğinden aldığı güçle geleceğe yürüyecek. Biz hep böyle yaptık. Bizim ecdadımız bunu böyle yaptı. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Dumlupınar'da… Bugün Çanakkale Şehitliği'ne gittiğiniz zaman oradaki şehit olan ecdadımızın memleketlerinin isimlerine baktığınız zaman kimlerin koyun koyuna, yan yana yattığını iyi görmemiz gerekiyor. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı'nı yazdığında neyi anlayarak yazdığını, neyi hissederek yazdığını iyi anlamamız gerekiyor. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı'nı yazdırtmasın dediğinde, o duasının altında ne yattığını iyi anlamamız gerekiyor. Biz burada yatan şühedamıza layık olacağız. Onların kemiklerini hiçbir zaman sızlatmayacağız."

Sarıkamış Şehitlerini Anma Programında sırasıyla Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey ve Kars Valisi Günay Özdemir'de birerb konuşma yaptı.

Programda, sanatçı Fatih Koca, Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı'nda ilahi dinletisi sundu. Son alarak Grup Tillo'da sahne aldı.

Sarıkamış Şehirlerini Anma Programına; Kars Valisi Günay Özdemir, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Dr. Selahattin Beyeribey, Kars Belediye Bakanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AK Parti Kars İl Başkanı Adem çalkın, kurum ve daire amirleri iler çok sayıda vatandaş katıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç, Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement