Bakan Kılıç'tan Emre Belözoğlu'na Destek - Son Dakika
Spor

Bakan Kılıç'tan Emre Belözoğlu'na Destek

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu’na yapılan saldırıyla ilgili, "Her ne olursa olsun bir takımın kaptanına orada yapılan bir saldırıdır, bir şiddettir" dedi.

15.05.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu'na yapılan saldırıyla ilgili, "Her ne olursa olsun bir takımın kaptanına orada yapılan bir saldırıdır, bir şiddettir" dedi.

Bakan Kılıç, NTV yayınında Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu'nun feribotta bir grup taraftarın saldırısına uğramasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıç, "Dün akşam programlarımızın sonunda Emre'yle görüştüm. Emre'ye geçmiş olsun dileklerimi ilettim" dedi.

Sporun seyircisi, spora destek veren, futbol taraftarı olan, takımına, renklerine destek veren taraftarların yanında sporla ilgisi olmayan ve kendisinin taraftar olarak görmediği kişilerin bulunduğunu vurgulayan Kılıç, "Dün yaşanan olaya ilişkin bilgileri aldım. Her ne olursa olsun bir takımın kaptanına orada yapılan kişisel anlamda bir saldırıdır, bir şiddettir ve bizim hep dile getirdiğimiz sporda, futbolda görmek istemediğimizi açıkça dile getirdiğimiz konulardan birisidir" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili adli anlamda işlemlerin sürdüğünü belirten Bakan Kılıç, bundan sonraki sürecin adli mercilerde devam edeceğini dile getirdi.

"Biz sporu niye yapıyoruz?" diye soran Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Dostluk, kardeşlik, takımını destekleme durumunda insanların renklerin arkasında bir araya gelmesi, spor şöleni olarak yapıyoruz, böyle görüyoruz. İşte bu tip hareketlerde bulunanlar da maalesef bunun dışında olanlar, sporun ruhunu anlamamış olanlar. İnanıyorum ki zaten kimler olduğu tespit edilmiş. Derin bir araştırma yapıldığında da sporla hiç alakası olmayan, kişisel yaşam içerisinde ailesi ve çevresiyle bir takım sorunları olan ve burada başka bir şekilde hıncını dile getirmiş olan veya şiddet eğilimli yaklaşım içerisinde olan bir kişi olacağını düşünüyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bakan Kılıç'tan Emre Belözoğlu'na Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement