Bakan Kılıç'tan Güreş Milli Takımı'na Ziyaret - Son Dakika
Spor

Bakan Kılıç'tan Güreş Milli Takımı'na Ziyaret

Bakan Kılıç\'tan Güreş Milli Takımı\'na Ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Serbest Güreş Milli Takımı kampını ziyaret ederek, sporculara 8-14 Eylül tarihlerinde Özbekistan’da düzenlenecek Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası öncesi başarı diledi.

05.09.2014 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Serbest Güreş Milli Takımı kampını ziyaret ederek, sporculara 8-14 Eylül tarihlerinde Özbekistan'da düzenlenecek Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası öncesi başarı diledi.

Bakan Kılıç, hazırlıklarını Türkiye Güreş Federasyonu Elmadağ Kamp Merkezi'nde sürdüren Serbest Güreş Milli Takımı kampını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kılıç, "Arkadaşlar gayet iyi ve mutlu bir şekilde hazırlıklarını yapıyorlar. Bu akşam Özbekistan'a giderek yarışmalara katılacaklar. Ümidimiz en iyi şekilde ülkemize dönmeleri. İyi bir hazırlık dönemi geçirdiler. Birbirlerine olan dostlukları, kardeşlikleri üst düzeyde. Biz kendilerine elimizden gelen desteği vermeye devam ediyoruz" dedi.

"SPORCULARIMIZA ULUSLARARASI MÜSABAKALARDA PSİKOLOJİK DESTEK VERECEĞİZ"

Ay-yıldızlı güreşçilere hazırlık konusunda kamp yeri dışında başka konularda da yoğun bir şekilde destek verdiklerini belirten Kılıç, "Daha iyi bir beslenme çalışması daha iyi bir psikolojik destek konusunda hem federasyon başkanıyla hem de yönetici arkadaşlarla sürekli bir görüşme halindeyiz. Geliştirmemiz gereken yanlarımız var. Daha iyi olmamız gereken yanlarımız var. Bu alanlardan kastım sporcu kardeşlerimizi hazırlamak üzere yola çıkmış olan sistemin daha iyi işlemesi. Bu unsurlarına başında sağlık ve beslenme geliyor. Bu çalışmaları planlı ve programlı bir şekilde yapabildiğimiz takdirde daha yüksek başarılar elde edeceğiz" şeklinde konuştu.

Türkiye'de bazı branşlarda uluslararası yarışmalara katılımda eksik olduğunu belirten Kılıç, şöyle devam etti:

"Yaptığımız değerlendirmelerde Nanjing'te düzenlenen Gençlik Olimpiyatlarında gördük. Daha yoğun şekilde altın madalya alabileceğimiz hatta hazırlık derecesinin altın madalya getireceği sporcularımızdan bazıları orada herhalde psikoloji olarak bir takım unsurlardan etkilendiler ve normalde yapacakları derecenin altında kaldılar. Sadece antrenmanlarda elde ettikleri dereceleri elde etmiş olsalardı Nanjing'teki Gençlik Olimpiyatları'ndan tahmin ediyorum ki 2 altın madalya daha almamız hiç zor değildi. Sporcularımıza daha iyi destek vererek, daha iyi hazırlayarak onları uluslararası yarışmalarda daha iyi dereceler elde etmelerine yardımcı olmamız gerekiyor."

"ULUSLARARASI MÜSABAKALARA KATILIMI ARTIRACAĞIZ"

"Uluslararası müsabakalara katılımı artıracağız" diye konuşan Kılıç, "Yapacağımız adımlar var, atacağımız adımlar var. Onun için diyorum ki uluslararası müsabakalara katılımları artıracağız. Bu konuda federasyonlarımıza çok büyük görev düşüyor. Spor federasyonlarının görevi sporcuları hazırlamak, onların dertleriyle dertlenin onların sıkıntılarını çözmek. Gerekirse bizim de devreye girip bu konuları çözmemiz gerekiyor. Federasyon başkanlarının federasyon yönetiminde olmanın ölçüsü sportif başarıdır. Buradan da benim ne demek istediğimi spor federasyonlarının yöneticileri anlıyordur" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarının ardından bir gazetecinin "Federasyon başkan adaylığına bir kriter konulacak mı? Sporcu olmayıp başkan olanlar var" şeklindeki sorusu üzerine, Bakan Kılıç, "Tek kriter sporun içerisinden gelmek değildir, çünkü sadece sporun içinden gelip başarı elde eden yok, farklı yerlerden gelip de başarı elde edenler de var. Ama yönetime devam etmenin bir kriteri olmalı. Bu aynı zamanda kanun ve yönetmelikle konulacak bir şey olabilir. Bunu önümüzdeki dönemde değerlendireceğiz. Geçmişte nerede yanlış yaptık, neresini daha iyi yapabiliriz bunun analizini yapmamız lazım. Önümüzdeki hafta 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlık amacıyla bir toplantı yapıp federasyon başkanlarımızla görüşeceğim" dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu Elmadağ Kamp Merkezi'nde incelemelerde bulunan ve yetkililerden merkezle ilgili bilgi alan Bakan Kılıç, daha sonra Serbest Güreş Milli Takımı'yla toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bakan Kılıç'tan Güreş Milli Takımı'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beşiktaş, Ankaragücü'nü mağlup etti ve gerginlik yaşandı
    22:53 Beşiktaş, Ankaragücü'nü mağlup etti ve gerginlik yaşandı

    Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında MKE Ankaragücü'nü 2-0 mağlup etti. Maçın son dakikalarında ise iki takım futbolcuları arasında gerginlik yaşandı. Stelios Kitsiou'nun sert faulü sonrasında futbolcular birbirine girdi. Hakem, olaya müdahale ettikten sonra Kitsiou ve Tayyip Talha Sanuç'a sarı kart gösterdi.


Advertisement