Bakan Kılıç: Tehditlere Karşı Millet Her Zaman Dik Duracaktır - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç: Tehditlere Karşı Millet Her Zaman Dik Duracaktır

Bakan Kılıç: Tehditlere Karşı Millet Her Zaman Dik Duracaktır

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kütahya'nın kurtuluşu törenlerine katıldı.

30.08.2014 17:56  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kütahya'nın kurtuluşu törenlerine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Tehditlere karşı Türkiye Cumhuriyeti milleti her zaman dik duracaktır ve her zaman istiklalini koruyacaktır. Allah bu ülkenin birliğine ve dirliğine kastedenlere dün olduğu gibi bu gün de fırsat vermesin" dedi.

Kütahya Dumlupınar İlçesi Çalköy'de düzenlenen törenler Zafer Abidesi'ne çelenklerin konması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende saygı atışı gerçekleştirildi. Arazinin tanıtımının ardindan Zafertepe tören alanına geçildi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Kütahya Garnizon Komutanı Celal Başoğlu, Afyonkarahisar Garnizon Komutanı İsmet Gökhan Gülmez, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Ak Parti Milletvekilleri Hasan Fehmi Kınay, Vural Kavuncu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bugünün büyük ecdadın izinden yürüyüşün 92'nci yıl dönümü olduğunu belirterek, "Bu gurur gününü bizlere armağan eden kanları ile bu vatan topraklarını bizlere kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Allah yüreğinizdeki vatan sevgisini daim eylesin. Bu ülkenin birliğine ve dirliğine kast edenlere dün olduğu gibi bu günde fırsat vermesin. Rabbimize binlerce kere hamd olsun ki burada bin 181 rakımda bu muhteşem zaferden adını alan Zafertepe'de bağımsızlık karekterimizin nadide tezahürlerinden birine şahitlik ediyoruz. Aziz milletimizin ve kahraman ordumuzun elde ettiği bu büyük zafer şanlı tarihimizin en müstesna sayfalarından biridir. Burada kazanılan zafer sadece Türkiyemizin, devletimizin ve milletimizin tarihini değil dünya tarihini de değiştirmiştir. Ancak buradaki zaferin altında birlik beraberlik ve dayanışma ruhuyla yazılmış bir destan vardır. Bu zafer milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya bir kez daha kanıtlamıştır" diye konuştu.

ONUR VE GURURU GÜNÜ

30 Ağustos'un onur ve gurur günü olduğunu belirten Kılıç şöyle devam etti:

"Sizler istiklal coşkumuzu bütün dünyaya haykırıyorsunuz. İstiklal şairimiz ne güzel söylüyor. Şüheda fışkıracak şu toprağı sıksan şüheda. Bu topraklarda 92 sene evvel bugünlere ulaşmamız için cumhuriyetimizin, milletimizin değerlerini korumak için mukaddesatını vatanını inancının ve imanını korumak için atalarımız ecdadımız şehit oldu, gazi oldu. Bugün bu bayrağı bu destanı geçmişten aldığınız güç ile taşımaya devam ediyorsunuz ve devam edeceksiniz. Ağustos ayı bizler için önemli bir ay bundan 4 gün önce 26 Ağustos'ta Malazgirt'teydik. 943 sene evvel Sultan Alparslan'ın Anadolu'nun kapılarını açtığında oradaki birlik, beraberliği ve inancı hep birlikte bir daha yaşadık. İşte o zaferden 1071'de, 841 yıl sonra yine buradayız. Bu topraklarda aynı ecdat aynı iman aynı güç ile tekrar dünyaya haykırdı büyük milletimiz. ve bizim burada Anadolu'da Türkiye Cumhuriyeti'nde her zaman var olacağımızı bir kez daha ilan etti. Cumhuriyetimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal bir hedef koydu. Muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefiydi."

12'NCİ CUMHURBAŞKANINI MİLLET SEÇTİ

Ağustos ayının önemine değinen Bakan Kılıç, konuşmasında Ağustos ayında yapılmış olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek, "Yine ağustos ayında ilginçtir bu ağustos ayında 2014 yılının ağustos ayında Türkiye Cumhuriyeti 12'nci Cumhurbaşkanını doğrudan millet tarafından seçerek Çankaya Köşkü'nü, orayı kendisine emanet etti. ve yine ağustos ayında Türkiye Cumhuriyeti'nin 62'nci Hükümeti kuruldu. Burası bu topraklar aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin vasisi olan Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu topraklardır. İstiklal marşımızın ilk sözünü unutmayın. Korkma sizler hiçbir zaman kormayacaksınız. Her zaman ecdadınızın ve geçmişininiz gücünü içinizde hissedeceksiniz ancak gözünüz her zaman gelecekte olacaktır. Dünyanın dört bir yanında Arnavutlukta, Japonya'da, Letonya'da, Suudi Arabistan'da, Maltada, Myammar'da, dünyanın 34 ülkesinde 78 şehitliğimiz var. Bunun ne anlama geldiğini ve manasının ne olduğunu iyi anlamamız lazım. Bu gün komşularımızla oradaki sıkıntılarla neden bu kadar yakından neden bu kadar içindeyiz diye soranlara cevabım işte bu şehitlilklerde gizlidir. İstiklal söz konusu olduğunda, vatan millet sözkonusu olduğunda huzurumuz tehdit edildiğinde milletimiz bütün unsurlarıyla Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Arabıyla yani Türkiye Cumhuriyeti milleti olarak her zaman dik duracaktır ve her zaman istiklalini koruyacaktır. Hiç kime kusura bakmasın bizler bu güne kadar nasıl olduysa bundan sonrada istiklal mücadelemizde bizlerin yanında duran Çanakkale'de, burada Dumlupınar'da Kocatepe'de, Zafertepe'de bizimle beraber duran geçmişte bizim yanımızda olanlara, bugün biz destek olmaya devam edeceğiz. Bizim bu topraklardaki geçmişimiz bin yılı aşıyor. Ancak geleceğimiz de sonsuz olacaktır" diye konuştu.

MÜCADELELER TOPLA TÜFEKLE DEĞİL KALEMLE YAPILIYOR

Bugün mücadelelerin topla tüfekle değil, kalemle yapıldığını belirten Bakan Kılıç,

"Dolayısıyla bizim şu anda burada sizlere vereceğimiz en büyük emanet şudur. Bu güne kadar bizler çalıştık sizler çalıştınız ancak bundan gençlerimiz, yani bu günümüz olan ve aynı zamanda geleceğimiz olan gençlerimiz, bugün öğrendiklerinizle Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği olacaksınız" dedi. - Tahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç: Tehditlere Karşı Millet Her Zaman Dik Duracaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Kentsel dönüşüm için birlikte çalışalım
    15:17 Çevre Bakanı Özhaseki: Kentsel dönüşüm için birlikte çalışalım

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için herkesi birlikte çalışmaya çağırdı. Özhaseki, şehirlerin bakım ve ihtimam istediğini vurgulayarak, şehirlerin geleceğinin yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılı olduğunu belirtti. Ayrıca, çarpık kentleşme ve deprem riskine dikkat çeken Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine değindi ve herkesin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

  • Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı
    15:17 Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı

    Yalova'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi' kapsamında 104 çiftçiye 300 kilogram çalı fasulyesi tohumu dağıtıldı. Proje kapsamında 300 dekar alanda üretim yapılması hedefleniyor.

  • İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi
    15:16 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi

    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin 9'uncu yılında, İstanbul Adliyesi'nde düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Çocuklarımızın, gençlerimizin huzurlu bir Türkiye'de yaşamasının mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz işte bugün olduğu gibi bu ülkenin kahraman bir evladı olarak, hayırla, rahmetle anılıyor ve anılmaya devam edecek" dedi.

  • Malatya'da yolcu treninde 18 kilo esrar ele geçirildi
    15:16 Malatya'da yolcu treninde 18 kilo esrar ele geçirildi

    Malatya'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Siirt Kurtalan-Ankara seferini yapan yolcu treninde uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı istihbari bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar ele geçirildi. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Bahar Dönemi Kayıtları Başlıyor
    15:13 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Bahar Dönemi Kayıtları Başlıyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ'nin bahar dönemi kayıtları 30 Nisan-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 14 farklı branşta kurslar düzenlenecek ve kayıtlar www.sporaskayseri.com.tr adresinden yapılacak.

  • Malatya'da 18 kilogram esrar ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı
    15:13 Malatya'da 18 kilogram esrar ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı

    Malatya'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Siirt Kurtalan-Ankara seferini yapan yolcu treninde uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Dedektör köpek yardımıyla yapılan aramada, 3 yolcunun bagajlarında 18 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklanırken, biri serbest bırakıldı.

  • Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
    15:13 Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

    Mehmet Tosun, seçim çalışmaları kapsamında tiyatro oyunu izledi, halk buluşmaları gerçekleştirdi ve belediye hizmet birimlerini ziyaret etti. Ayrıca esnaf buluşmaları düzenleyen Tosun, Bodrum'un çehresini değiştirecek projelerini anlattı. Gümüşlük ve Karaova'da yapılan ziyaretlerde ise bölgenin sorunları hakkında bilgi aldı ve yaşamı kolaylaştıracak yatırımlar planladıklarını belirtti.

  • Kastamonu Valisi Meftun Dallı, milli sporcularla iftarda buluştu
    15:12 Kastamonu Valisi Meftun Dallı, milli sporcularla iftarda buluştu

    Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu kamp merkezinde olimpiyatlara hazırlanan milli güreşçi Taha Akgül, milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, milli güreşçi Feyzullah Aktürk ve diğer milli sporcularla iftar yemeğinde bir araya gelerek moral desteği verdi. Vali Dallı, sporculara başarı dileklerinde bulunarak, bayrağımızı dalgalandıran sporcularımıza teşekkür etti ve sağlık, afiyet, güç kuvvet ve hayırlı uzun ömürler diledi.

  • BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri: İsrail, Gazze'de açlığı silah olarak kullanıyor
    15:12 BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri: İsrail, Gazze'de açlığı silah olarak kullanıyor

    BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, İsrail'in Gazze Şeridi'nde açlığı bir silah olarak kullandığına dair kanıtlar olduğunu belirterek, bu durumun savaş suçu anlamına gelebileceğini söyledi. İsrail'in bölgeye yardımların ulaşmasını engellediği ve açlığı körüklediği iddialarıyla ilgili uluslararası bir fikir birliği olduğunu ifade etti.


Advertisement