Bakan Kılıç: Teröre Karşı En Büyük Silahlarımızdan Biri Spordur (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç: Teröre Karşı En Büyük Silahlarımızdan Biri Spordur (2)

Bakan Kılıç: Teröre Karşı En Büyük Silahlarımızdan Biri Spordur (2)

Bakan KILIÇ: BAŞKANLIK SİSTEMİ İHTİYAÇ Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti il başkanlığını ziyaret etti.

06.02.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan KILIÇ: BAŞKANLIK SİSTEMİ İHTİYAÇ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti il başkanlığını ziyaret etti. Burada partililere hitap eden Bakan Kılıç, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ve başkanlık sistemine ülkede ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olduğunu dile getiren Bakan Kılıç, "Başkanlık sistemi Türkiye'de ihtiyaç olan bir şeydir. Şimdi tekrar söylüyoruz; Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. Sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır. Bu sivil anayasanın parlamentoda mecliste çalışma komisyonu kuruldu. İnşallah orada yazılır, oradan çıkar. Orada herkes temsil ediliyor" dedi.

Farklılıkları zenginlik olarak gördüklerini ve geleceğe bu zenginlikle yürümeyi arzuladıklarını kaydeden Bakan Kılıç, şöyle dedi:

"Bizim aramızda ayrı gayrı yoktur. Ayrı gayrı görenler başkaları. Kendilerini sadece belli bir bölgenin ve kişilerin temsilcisi olarak görenler bu ülkede başarı elde edemezler. Çünkü bizim milletimiz herkese aynı gözle bakar. 78 milyona aynı gözle bakan insanlardan bir araya gelmişiz. Dolayısıyla birlik ve beraberliğimiz üzerinde hiçbir soru işareti yoktur. Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yaşayan her vatandaşımız birinci sınıf vatandaştır. Geçmişte bazı farklı uygulamalar olmuştur. Ama onlar geçmişte kalmıştır. Bunların bizzat şahidi sizlersiniz."

"ELİNDE SİLAH OLANLA BİZİM İŞİMİZ YOK"

Herkesle konuşup fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Bir şey hariç, elinde silah olanla bizim işimiz yok. Biz bunu kabul etmiyoruz. Sizler de etmiyorsunuz. Zaten sıkıntı onlar açısından orada. Vatandaşımız, milletimiz onları kabul etmiyor, istemiyor. Gittiğimiz her yerde konuştuğumuz her vatandaşımız bize, 'biz bu ülkede bu milletin birer parçası olarak yaşamaktan mutluyuz, onurluyuz, gururluyuz. Aramıza ayrılık fitnelik sokanları çekin alın götürün' diyor" diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç daha sonra beraberindekilerle birlikte kentin simgesi olan ve kutsal olduğuna inanılan Balıklıgöl'ü ziyaret etti, balıklara yem atıp dilek tutu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç: Teröre Karşı En Büyük Silahlarımızdan Biri Spordur (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu
    13:37 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrindeki Eski Camii'nde düzenlenen 'Yatsı Namazı Buluşması' programında gurbetçilerle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında ibadetin önemini vurgulayarak, dürüstlüğün ve hümanizmin İslam'da aranması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, İslam'ın barış dini olduğunu vurguladı ve Müslümanların İslam'ı güzel bir şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.

  • 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak
    13:36 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak

    Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından 1 Mayıs programına ilişkin Beşiktaş'ta basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, '1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak, milyonlarca kalp Taksim 1 Mayıs alanında atacak' denildi.

  • Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı
    13:35 Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14'ü tutuklandı. Emniyet ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 6 tabanca, 2 tüfek ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

  • Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik
    13:34 Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik

    Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, belediyedeki birim ve müdürlüklerde değişikliklere gitti. Belediye bünyesindeki 29 müdürlüğün 19'una yeni isimler atayan Demir, belediye yönetiminde de kendi ekibini kurarak; değişime belediye birimlerinden başladı. Öte yandan, yapılan atamalarda yeni atanan müdürlerin yarısının 40 yaş altında olması dikkat çekti.


Advertisement