Bakan Kılıç, Tff Başkanı Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı Üyelerini Kabul Etti - Son Dakika
Spor

Bakan Kılıç, Tff Başkanı Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı Üyelerini Kabul Etti

Bakan Kılıç, Tff Başkanı Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı Üyelerini Kabul Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Kardeşlik, birlik ve beraberlik ortamının çok önemli olduğu noktasında hepimiz hemfikiriz" "(E bilet) Hızlı bir şekilde eksiklerin giderilmesi durumunda çok daha büyük bir başarının elde edileceğini görüyoruz" "Şiddet, olumsuz olayların, sportmenlik dışı davranışların 'pardonu, aması' olmamalıdır.

14.11.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Kardeşlik, birlik ve beraberlik ortamının çok önemli olduğu noktasında hepimiz hemfikiriz" dedi.

Bakan Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı üyelerini kabul etti.

Bakanlık binasında gerçekleşen kabulün ardından açıklamalarda bulunan Kılıç, futbolla ilgili güncel, yapısal ve mali konuları görüştüklerini söyledi.

Bakan Kılıç, dün gerçekleşen Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından yapılan basın açıklamasına atıfta bulunarak, bu çerçevede birlik ve beraberlik noktasında durduklarını ve bundan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Öğleden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edeceklerini dile getiren Kılıç, sohbet ortamı içinde bazı konuları görüşme fırsatı bulacaklarını kaydetti.

Kılıç, toplantıda "birlik ve beraberlik" görüşünün ön plana çıktığını vurgulayarak, "Özellikle aile ortamı içindeki toplantılarda açık müzakere ve fikir alışverişimizin, futbolumuzun gelecekte daha kuvvetli şekilde ilerlemesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Kardeşlik, birlik ve beraberlik ortamının çok önemli olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. Bunu görmek beni memnun etti" diye konuştu.

Görüşmede mali konulardaki başlıkların da gündeme geldiğini anlatan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapısal birtakım çalışmaları, kulübümüz yönetimiyle ilgili yasa çalışmalarını da görüştük. Bunların da gelecekte nasıl şekillenmesi konusunda ortak akılda yolumuza devam edeceğimizi görmekten memnun oldum. Yapılan Kulüpler Yasası çalışmasında kulüplerimizin çok katkısı var. Sorunların çözümünde ortaya koydukları iradelerden dolayı kendilerine teşekkür ederim."

"E-bilet sistemindeki eksiklikler giderilecek"

Bakan Kılıç, toplantıda e-bilet sistemi konusunda eksikliklerinin hızlı bir şekilde giderilmesi kararının alındığını bildirdi.

E-bilet ihalesini almış özel kuruluşun da bu konudaki sorumluluklarını yerine getirmek için çalışmalarına devam ettiğine işaret eden Kılıç, "TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı, e-biletin başarıya ulaşması için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Hızlı bir şekilde eksiklerin giderilmesi durumunda çok daha büyük bir başarının elde edileceğini görüyoruz. En son toplamda e-bilet satışının 500 bini geçtiğinin bilgisi geldi. Hızlı bir şekilde eksiklerin giderilmesi noktasında e-biletin futbolumuza katkı sağlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

- "Kararlı duruşumuz devam edecek

Bakan Kılıç, spor müsabakalarındaki şiddet olaylarının önüne geçmek için gösterdikleri kararlı duruşun devam edeceğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Türk futbolu dünyada başarılarla anılmalıdır. Ülkemizin ismini başarılarla anılacağı noktaya taşımamız gerektiği noktasında hiç kimsenin şüphesi yok. Şiddet, olumsuz olayların, sportmenlik dışı davranışların 'pardonu, aması' olmamalıdır. Bunu hepimiz açık yüreklikle söylemeliyiz. Herkes gibi futbolun içindeki kişiler de hata yapabilirler, bu mümkündür. Ancak buradaki önemi olan konu, şiddet unsurunun içerilmemesi gerektiğidir. Bu noktada hem fikiriz. Yapılan açıklamalar ve sözlerin, nelerin üzerinde etki yaratabileceğini bilerek yolumuza devam edeceğimize inanıyorum."

Bakan Kılıç, "Kulüpler Yasası ne zaman kanunlaşacak" sorusuna, "Belli bir olgunluğa gelmiş taslağımız var. Bu taslağımız üzerinde birçok kulübümüzün katıldığı noktalar, katılmadıklarından fazla. Konuyu nihayete erdirmek için de çok ciddi manada hızlı bir iletişim olabileceği noktasında düşüncem var. Tam olarak zaman vermem mümkün değil ama en kısa zamanda olacağı noktasında ümidim var" yanıtını verdi.

TFF Başkanı Demirören'in açıklamaları

Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in, dün yaptığı açıklamalarla ilgili soru üzerine ise şunları söyledi:

"Yapılan çalışmaların birlik ve beraberlik içinde ilkesel olarak ortaya konulmuş bir duruş olduğu düşüncesindeyim. Herkesin aynı noktada, bu ilkenin içerisinde yer aldığı düşüncesindeyim. Buradaki toplantılarda dile getirilen konularda da ben bunu gördüm. Onun için birlikteliğin ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu dile getirdim. Konunun ilkesel olarak ele alındığını ve bir ilke ortaya konduğunu düşünüyorum. Bütün kulüplerimize bu ilkeleri açıkça ortaya koymuş olduklarından dolayı da teşekkür ediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ile ilgili sözlerinin sorulması üzerine de Bakan Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanıdır. Kendisinin bir konudaki beyanı üzerine bizim o konuda başka bir şekilde beyanda bulunmamız, hem siyasi terbiye açısından hem de Cumhurbaşkanlığıyla ilgili olarak doğru olmaz" diye konuştu.

Bakan Kılıç, A Milli Futbol Takımı'nın performansıyla ilgili de "Milli takımızın ortaya koyduğu performans buradaki hiç kimseyi mutlu etmedi. Hepimizin gönlünde daha büyük başarıların elde edilme talebi var. Hem teknik kadromuzun hem de futbolcu kardeşlerimizin de bu yönde istekleri var. Keşke daha güzel bir sonuç olsaydı ama olmadı. Ümit ediyoruz ki Kazakistan maçıyla bir çıkış yakalarız" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın ardından Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, ziyaretin anısına Bakan Kılıç'a plaket takdim etti.

Yıldırım ve Hacıosmanoğlu katılmadı

Ziyarette, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yer almadı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat ise heyette bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Bakan Kılıç, Tff Başkanı Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı Üyelerini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi
    17:47 TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Kulübüne ve sarı-kırmızılıların futbol direktör yardımcısı Ayhan Akman ile kalecisi Günay Güvenç'e para ve hak mahrumiyeti cezaları verdi. Galatasaray'a 380 bin lira para cezası, Ayhan Akman'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası ve Günay Güvenç'e 2 maç men ve 26 bin lira para cezası uygulandı. Kasımpaşa ve Adana Demirspor Kulüpleri ile Fatih Karagümrük de cezalar aldı.

  • TFF Tahkim Kurulu, Hakemlerin İtirazlarını Reddetti
    17:38 TFF Tahkim Kurulu, Hakemlerin İtirazlarını Reddetti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, hakemler Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa'nın klasman terfi listesine yapmış oldukları itirazların reddedildiğini açıkladı. Ayrıca, Hakem Sinan Bilen'in itirazı kısmen kabul edildi. Galatasaray'ın ve Başkanı Dursun Aydın Özbek'in PFDK'nın kararına itirazı reddedildi. Beşiktaş'ın AFDK'nın kararına itirazı da reddedildi.

  • Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere
    17:38 Seferihisar'da Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı Projesi Tamamlanmak Üzere

    Seferihisar'da İzmirlilerin yeşille buluşup dinlenebileceği, temiz havada yürüyüş ve spor yapabileceği Kocaçay Sürdürülebilir Kentsel Tasarım Alanı çalışmalarında yüzde 50 seviyesine gelindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Seferihisar'ın değerine değer katacak bir çalışma olduğunu söyledi.

  • Ali Koç'tan çarpıcı açıklamalar: TFF ceza verirse Türk futbolu sıkıntıya girer
    17:25 Ali Koç'tan çarpıcı açıklamalar: TFF ceza verirse Türk futbolu sıkıntıya girer

    Fenerbahçe Kulübü, Mart ayı Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün içinde bulunduğu durumu ve Trabzonspor maçında yaşananları sert bir dille anlattı. Koç, "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısından inşallah ceza vermezler. Türk futbolu uluslararası alanda çok sıkıntıya girer. Şimdi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar. Çünkü üstlerinde baskı var. Zaten her şeyi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar" dedi.

  • Hakemlerin itirazı reddedildi
    17:24 Hakemlerin itirazı reddedildi

    TFF Tahkim Kurulu, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa'nın devre arası hakem terfi listesine yaptığı itirazı kabul etmedi.

  • Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası
    17:16 Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaraylı kaleci Günay Güvenç'e 2 maç ceza verdi. PFDK'nın bugün yaptığı toplantı sonrası aldığı kararlar arasında, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Galatasaray ve Kasımpaşa'ya para cezaları ve tribün kapatma cezaları da bulunuyor. Ayrıca, Galatasaraylı futbolcu Günay Güvenç, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edildi ve para cezası aldı.


Advertisement