Bakan Müezzınoğlu'dan Ankara'nın Şebeke Suyu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Bakan Müezzınoğlu'dan Ankara'nın Şebeke Suyu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara şebeke suyunda sağlık açısından herhangi bir sorun bulunmadığını belirtti.

11.09.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara şebeke suyunda sağlık açısından herhangi bir sorun bulunmadığını belirtti.

Ankara şebeke suyuna ilişkin son günlerde ortaya atılan iddialarla ilgili düzenlediği basın toplantısında belgeleriyle birlikte iddialara cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ardından şebeke suyuna bir onay da Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan geldi. NTV'de canlı yayın konuğu olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli konulardaki soruları cevaplandırdı. Ankara şebeke suyu ile ilgili son günlerde ortaya atılan iddialara ilişkin soru üzerine Bakan Müezzinoğlu, suda sağlık açısından herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi. Müezzinoğlu, Kızılırmak'tan şebekeye verilen takviye sudaki sülfat oranının insane sağlığına herhangi bir zararı bulunmadığını kaydederek, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) de bu konuda açıklamaları bulunduğunu hatırlattı. Bakan Müezzinoğlu, sülfatın bina tesisatlarındaki kir ve pası çözmesinin neden olduğu koku ve renk değişikliği dışında şebeke suyunda herhangi bir problem oluşturmadığını söyledi.

"TÜRKİYE GENELİNDE BİR ARTIŞ VAR"

İzmir ve Ankara'daki hastanelerde kayıtlara geçen bağırsak enfeksiyonlarının istatistiklerine bakıldığında İzmir'de bağırsak enfeksiyonlarının son 15 günde Ankara'ya göre daha yüksek olduğunun görüldüğünü açıklayan Bakan Müezzinoğlu, "Ama buradaki herhangi bir bulaşıcılıktan kaynaklanan, ne İzmir için ne Ankara için ne de Türkiye geneli için böyle bir şey söylemiyorum. Çünkü mevsim değişikliğine bağlı olarak şu son 15 gündür üst solunum yolu enfeksiyonlarında nezle, grip gibi mevsimsel bir artış var. Geçen yıla göre olağan ve normal. Bağırsak enfeksiyonlarında da Türkiye genelinde olağan dışı olmayan bir hafif artış var. Bu mevsim değişikliğine bağlı olarak viral bir tablo olarak karşımızda. Ama bunu Ankara'ya ve Ankara'da böyle bir probleme dayandırmayı çok doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

"ANKARA SUYUNDA BİR SORUN YOK"

Müezzinoğlu, "Ankara'da vatandaşlara içme suyunu gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunabiliyor musunuz?" şeklindeki soruya ise, "Tüketebilecekleri içme suyunda herhangi bir sorun yok. Daha önce de Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız 'Suyu içebilirsiniz' diyordu. Bu anlamda tabi Ankaralı ne kadar musluk suyu içiyordu? Bugün onu azalttı mı, azaltmadı mı onu bilmiyorum. Ama bu sürede kokusu ve rengi dışında Ankara suyunda bir sorun olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim" diye cevap verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Müezzınoğlu'dan Ankara'nın Şebeke Suyu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement