Bakan Müezzinoğlu: "Gelir Desteğini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından Devralacağız" - Son Dakika
Politika

Bakan Müezzinoğlu: "Gelir Desteğini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından Devralacağız"

Bakan Müezzinoğlu: "Gelir Desteğini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından Devralacağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gelir desteğini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından devralacaklarını belirterek, “Gelir testi süreçlerinde yeşil kart dolayısıyla istihdamın olumsuz etkilenmesi veya kayıtdışılığın etkisini daha alt noktalara çekebilmek istiyoruz" dedi.

16.11.2016 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gelir desteğini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından devralacaklarını belirterek, "Gelir testi süreçlerinde yeşil kart dolayısıyla istihdamın olumsuz etkilenmesi veya kayıtdışılığın etkisini daha alt noktalara çekebilmek istiyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlediği İhracat Zirvesi 2016'ya katıldı. Zirveye Bakan Müezzinoğlu'nun yanı sıra, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, bakanlık müsteşarları ve ihracatçılar katıldı. Zirvede bir konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, son 150 yıldır daha çok alın terinin kutsallığının konuşulduğunu ancak "akıl teri"nin de kutsal olduğunu belirterek, "Akıl teri ile alın terinin kutsallığını, hak ve hakkaniyetini dengede tutabilecek, sağ ve sol ayağın birlikte sağlıklı yürüyüşünü başarabilecek bir mantaliteyi kurgulayabilmek gerekiyor" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, "Kıdem tazminatında yalnız 'Alınteri çok kutsaldır ve onun her türlü hakkını korumalıyız. Elde ettiğimiz gücü veya kazanımları merkezde tutarak bir yolculuk yapmak istiyoruz' dersek, bu bizi bir süre daha götürebilir ama bir süre sonra sıkıntıya sokar. Bu nedenle akıl terinin ve bu anlamdaki girişimin hak ve hukukunu koruyan, ikisini birlikte sağlıklı götürebilen, çatışan değil, birlikte var olan ve güçlü olan bir yapıyı yönetim mentalitemize yerleştirmemiz lazım. Hiçbir işyeri işçisiz olamayacağına göre, hiçbir çalışan ve işçi işyersiz olamayacağına göre, birbirini tamamlayan, bütünleyen ve birlikte hak ve hukuklarını koruyabilen, bize de bu anlamda sağlıklı hakemlik sağlayan bir rolü inşallah önümüzdeki dönemde yerine getirebilmeyi arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Gelir desteğini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından devralacağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yeşil kart ve toplum yararına çalışma programlarının istihdama olumsuz yönde etkileri bulunduğuna dair konular bakanlığa geldi. Önümüzdeki yıl inşallah gelir desteğini bakanlık olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından devralacağız. Gelir testi süreçlerinde yeşil kart dolayısıyla istihdamın olumsuz etkilenmesi veya kayıt dışılığın etkisini daha alt noktalara çekebilmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, "Evlilikte 40 yılı doldurmuş bir kardeşiniz olarak, hanımın taleplerinin hiç bitmediğini bilen biri olarak, sizlerin talepleri, şikayetleri hiç bitmeyecek, ama önemli olan dün neredeydik, bugün neredeyiz, yarın nerede olmak istiyoruz ve o 40 yıla baktığımızda nereden nereye geldiğimizi, son 14 yıla baktığımızda nereden nereye geldiğimizi görebilmek, bununla yetinmeyip nereye gitmek istediğimiz hedefini korumak, gitmek istediğimiz yerde de beraber yolculuğu, aynı aile hayatında olduğu gibi sonuna kadar beraber gidebilmeyi başarabilmek gerekiyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Müezzinoğlu: 'Gelir Desteğini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından Devralacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.


Advertisement