Bakan Müezzinoğlu'ndan Eski Mahallesine Bisikletli Bayram Ziyareti - Son Dakika
Politika

Bakan Müezzinoğlu'ndan Eski Mahallesine Bisikletli Bayram Ziyareti

Bakan Müezzinoğlu\'ndan Eski Mahallesine Bisikletli Bayram Ziyareti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 30 yılını geçirdiği Avcılar’daki eski mahallesine bisikletle bayram ziyaretine gitti.

23.09.2015 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 30 yılını geçirdiği Avcılar'daki eski mahallesine bisikletle bayram ziyaretine gitti. Yaklaşık 15 kilometre bisiklet süren Müezzinoğlu'na Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de eşlik etti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avcılar'daki eski mahallesine gerçekleştireceği ziyaret için bisiklet kullanmayı tercih etti. Bahçeşehir'de bulunan ikametinden bisikletle çıkan Bakan Müezzinoğlu'na Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de eşlik etti. Yol üzerinde Esenyurt Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu ve Mustafa Demir'e Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da katıldı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenmenin gerekliliğine vurgu yaparak, "Kurban Bayramı'nda kurban etleri yenilecek, sağlıklı beslenme kadar hareketli yaşam da önemli. Biz de hareketli yaşamın farklı boyutlarını kamuoyuna tanıtmaya çalışıyoruz. Yürüyüşler ve bisiklete binme gibi. Geçtiğimiz cumartesi günü Fatih Belediyemizin tarihi yarımadadaki bisiklet turuna katılmıştık. 10 kilometre bisiklet sürdük. Dün sabah Ankara'da Eymür Gölü etrafında bisiklet turu yaptık. Bugün de Bahçeşehir'den çıktık, daha önce uzun süre oturduğum Avcılar'a geçiyoruz. Giderken Esenyurt Belediye Başkanımızı da kafileye katalım dedik. Onu alıp yola devam edeceğiz. Fatih Belediye Başkanımız başından beri bize arkadaşlık ediyor. Ekibimiz topluma hareketli yaşamın bir başka boyutunun da bisiklet olduğunu göstermeye çalışıyor. Yürüyüş olabilir, koşu olabilir, yüzme olabilir. Koşullara göre yapılabilecek mutlaka farklı etkinlikler var. Önemli olan kendimize saygı duymak. Kendisine saygı duyan sağlıklı olmaya da saygı duyar. Kurban bayramı için sağlıklı beslenelim. Azı karar, çoğu zarardır. Bayram süresince ortası karardır çoğu zarara da dönebiliriz. Mutlaka hareketin herhangi bir şeklini yaşam kültürümüze koyalım" diye konuştu.

"BAYRAMDA ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET EDELİM"

Bayramda şehitlerin de unutulmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "Bayramlar bayram gibi kutlanmalı. 78 milyon insanın tamamına söyleyeceğim bir cümle var. Bugün bu ay yıldızlı bayrak altında geleceğe dair hayaller kurabiliyorsak, bu ülkenin muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir hedefe olan yolculuğuna inanıyorsak, dünya milletleri arasında saygın ve güçlü yerinin olduğuna inanıyorsak bayramları bayram gibi kutlamamız lazım. Bu bayramları çocuklarımızla, sevdiklerimizle kutlayabilmenin arkasındaki en büyük güç şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Ailesinde şehit olmayan her bir vatandaşımız, mutlaka ailecek bir şehit ailesini ziyaret etmeli. veya bir yaşlı ailesini veya bir hastayı, bir mazlumu ziyaret etmeli. Bayramı bayram gibi kutlayamayanların derdini de paylaşalım. Sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşınca çoğalır. Paylaşınca büyüteceğimiz milletçe mutluluklarımız olsun diyorum" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Müezzinoğlu'ndan Eski Mahallesine Bisikletli Bayram Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement