Bakan Müezzinoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na Cevap (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Müezzinoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na Cevap (2)

Bakan Müezzinoğlu\'ndan Kılıçdaroğlu\'na Cevap (2)

"bakandan ROMANLARA 1 DANA İLE 1 MİLYON LİRA DESTEK"Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen 8'inci Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinden sonra Vakıfköy Spor ve Kent Parkı temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yıldırım ilçesine yapılan bu yatırımın gençlerin geleceği açısından önemli olduğunu söyledi.

12.05.2016 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"bakandan ROMANLARA 1 DANA İLE 1 MİLYON LİRA DESTEK"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen 8'inci Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinden sonra Vakıfköy Spor ve Kent Parkı temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yıldırım ilçesine yapılan bu yatırımın gençlerin geleceği açısından önemli olduğunu söyledi.

Buradaki törenin ardından Mustafakemalpaşa İlçesine geçen Bakan Müezzinoğlu, Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı tarafından yapılan Sosyal Dayanışma Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılış öncesi kürsüde konuşan Bakan Müezzinoğlu, hükümetin gerçekleştirdiği Roman Açılımı'nı hatırlattı. İktidarın Roman vatandaşlara yönelik önemli adımlar attığını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Artık Roman kardeşliği dönemine geçiyoruz. Biz kardeşiz, biz birlikte bir milletiz. Sizin evlatlarınız, bizim evlatlarımız. Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımız. Onun için Roman vatandaşlarımızın çocukları mutlaka okullara göndermeli. Üniversiteye devam etmeli. Sizden Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan hemşireler var. Doktorlar da olmalı. Öğretmenler olmalı. Biz ayrımcılığa asla müsaade etmedik. Biz size bir adım gelirsek siz bize koşarak geliyorsunuz. Bu kardeşlik duruşudur" dedi.

Mustafakemalpaşa ilçesinde Romanların yoğun olarak yaşadığı Yenidere Mahallesi'ne yeni bir külliye yapılacağının müjdesini veren Bakan Müezzinoğlu, külliyenin 4 milyon liraya mal olacağını söyledi. Külliye projesinin 3 ay sonra biteceğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni külliyenin yapımını üstlendi. Ama aksama olursa 1 milyonu benden. Yine de aksama olursa 1 milyon lirası Bursa Valiliği'nin. Yine yarım kalırsa 500 bin lirası Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı'ndan, 500 bin lirası da Mustafakemalpaşa Belediyesi'nden olsun. Ama Büyükşehir'e yakışan aksama olmaması. Temel atma töreninde kuru fasulye ve pilav yeriz. Hatta kuru fasulyemiz etli olur. Danası da benden. Açılışına da eşimle birlikte gelerek etli pilav ve tas kebabı yeriz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu ve yanındakiler, Sosyal Dayanışma Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılışın ardından Roman vatandaşlar çalınan Roman havası eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Müezzinoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na Cevap (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement