Bakan Müezzinoğlu'ndan 'Türkiye'de Sağlık Politikaları' Dersi - Son Dakika
Güncel

Bakan Müezzinoğlu'ndan 'Türkiye'de Sağlık Politikaları' Dersi

İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin yeni akademik yılı açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, dönemin ilk dersinde “Türkiye’de Sağlık Politikaları” konusunu değerlendirdi.

17.10.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin 2014-2015 akademik yılı açılış töreni Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Esenyurt Kültür Merkezi’nin ev sahipliğindeki törende Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Cuma Bayat, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler, “Türkiye’de Sağlık Politikaları” konulu ilk dersi Bakan Dr. Müezzinoğlu’ndan aldı. Müezzinoğlu, 2014-2015 akademik yılının başarılı ve verimli geçmesi temennisinde bulunarak, öğrencilere tavsiyeler verdi.

“SAĞLIK, HALKLA İÇ İÇE OLAN BİR HİZMETTİR”

İstanbul Esenyurt Üniversitesi kurulurken büyük araştırmalar yaptıklarını ve sektörün ihtiyaçlarına göre bölümler açtıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Cuma Bayat, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun kendileri için öncelikli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Bayat, “Öğrencilerimiz Esenyurt civarındaki hastanelerde uygulamalı olarak yetiştiler ve bu yıl itibariyle uygulamaları da arttı. Sağlık hizmeti halkla iç içe olan bir hizmettir. Halkın bütün sorunlarını daha öğrenciyken öğrenecek ve mezun olduktan sonra da onlara yol gösterecek ve rehberlik yapacaklar. Sağlık politikaları, bizim için çok önemli ve öğrencilerimiz sağlık politikalarını Mehmet Müezzinoğlu’ndan dinledikten sonra, çalışırken bu politikalarına daha uygun davranacaklar” ifadelerini kullandı.

Son dönemde sağlık alanında büyük yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Cuma Bayat, “Öğretim elemanı, hasta bakıcı ve altyapı konusunda eksiklerimiz çok ancak son dönem büyük yatırımlar yapılıyor ve altyapı hızla ilerliyor. Özellikle eleman yetiştirme konusunda üniversitemiz büyük hizmetlerde bulunacak. En çok eleman sıkıntısı yaşadığımız için biz de öğrenci yetiştirmekle işe başladık” diye konuştu. 

BANU EZBER

İSTANBUL

Bakan Müezzinoğlu\'ndan \'Türkiye\'de Sağlık Politikaları\' Dersi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Müezzinoğlu'ndan 'Türkiye'de Sağlık Politikaları' Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı
    20:39 İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu'nu açıkladı. İmamoğlu, yaptıkları yatırımları ve gerçekleştirdikleri transferleri paylaştı.


Advertisement