Bakan Müezzinoğlu, Obeziteye Karşı Yürüyüyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Müezzinoğlu, Obeziteye Karşı Yürüyüyor

Bakan Müezzinoğlu, Obeziteye Karşı Yürüyüyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, obeziteyle mücadele konusunda oluşturulan kamuoyu duyarlılığını arttırmak için her ayın son günü başlatılan 'Sağlık için birlikte yürüyelim' etkinliklerinin Türkiye geneline yayılması için harekete geçti.

02.08.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, obeziteyle mücadele konusunda oluşturulan kamuoyu duyarlılığını arttırmak için her ayın son günü başlatılan 'Sağlık için birlikte yürüyelim' etkinliklerinin Türkiye geneline yayılması için harekete geçti. Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm birimlere her ayın son günü vatandaşların da katılımıyla yürüyüş etkinlikleri düzenlenmesi için talimat veren Müezzinoğlu, bu kapsamda yarın İstanbul Arnavutköy'de ormanda yürüyüşe çıkacak.

"SAĞLIK İÇİN BİRLİKTE YÜRÜYELİM"

Obeziteyle mücadelede 2014'ü 'Hareketli Yaşam Yılı' ilan eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ramazan ayı boyunca ve bayramda alınan fazla kalorileri yakmak için hafta sonu İstanbul'da büyük bir yürüyüş organizasyonuna hazırlanıyor. Her ay Türkiye genelinde geleneksel hale getirilen yürüyüşe, çalışan kadınlar, anneler ve ev hanımları özellikle davetli. 'Sağlık için birlikte yürüyelim' sloganıyla harekete geçen Bakanlık, pazar günü İstanbul Arnavutköy'de yapılacak Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası sırasında doğa içinde vatandaşlarla birlikte yürüyüş düzenliyor. İstanbul Müftülüğü'nün de katkıda bulunduğu yürüyüşe din adamları da katılarak ramazan ayı sonrası farkındalık oluşturulmaya çalışılacak.

HER AYIN SON PAZAR GÜNÜ YÜRÜYÜŞ

Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği yürüyüş etkinliklerine vatandaşların gösterdiği ilgi oldukça yüksek. Her ay özel bir tema altında gerçekleştirilen etkinliklerde bu ayın teması 'Bayramda Alınan Kalorileri Yakmak için Yürüyoruz'. Bu yıl şubat ayında "Belediyeler ile Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz", Mart ayı "Anneler ile Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz" teması ile yürüyüşler ve Ramazan ayında iftar sonrasında bazı illerde "Din Adamları ile Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" yapıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun öncülüğünü yaptığı doğa yürüyüşlerinde katılımcılar stresten uzak doğayla buluşurken, sağlıklı bir ortamda ay boyunca alınan kalorileri yakma imkanı buluyor.

HER ORTAMDA, HER KOŞULDA SPOR

Bakan Müezzinoğlu, bu etkinliklerle vatandaşlara düzenli spor alışkanlığı kazandırılırken 'Her ortamda spor için, yürüyüş için imkan oluşturulabileceği' fikrini aşılamayı amaçlıyor. Yapılan etkinlikler ile her zaman her koşulda spor yapılabileceği, bunun için eşofmana veya özel bir spor kıyafetine gerek olmadığını anlatarak insanlarımızın daha sağlıklı bir yaşama adım atmalarını sağlamak isteniyor. Etkinliğin günlük yaşama uyarlanması için otobüsten bir durak önce inmenin bile önemli bir fiziksel aktivite olacağı teması vurgulanıyor.

YÜRÜYÜŞ SONRASI ŞAMPİYONA

Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği Hareketli Yaşam Yılı kapsamında Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun katılacağı etkinlikler 3 Ağustos Pazar günü Arnavutköy'de gerçekleşecek. Yürüyüş, Arnavutköy İlçesi Devlet Hastanesi arkası orman içi yürüyüs parkurunda yapılacak. Arnavutköy ilçesine gelindiğinde girişte yönlendirme tabelaları mevcut olacak. Etkinliğe Sağlık Bakanlığı çalışanları, din adamları ve vatandaşlar katılacak. Yürüyüş sonrasında ise katılımcılar her yıl düzenlenen ve meraklıları tarafından ilgiyle takip edilen "Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası"nı canlı olarak izleme fırsatı bulacak. Şampiyonanın startını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Müezzinoğlu, Obeziteye Karşı Yürüyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.


Advertisement