Bakan Nabi Avcı 3. İstanbul Trienal'ini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan Nabi Avcı 3. İstanbul Trienal'ini Ziyaret Etti

Bakan Nabi Avcı 3. İstanbul Trienal\'ini Ziyaret Etti

Haber-Kamera Mehmet İlkay ÖZER İstanbul DHAKültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bağımsız Sanat Vakfı'nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği, Uluslararası İstanbul Trienal'ini ziyaret etti.

22.09.2016 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera Mehmet İlkay ÖZER İstanbul DHA

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bağımsız Sanat Vakfı'nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği, Uluslararası İstanbul Trienal'ini ziyaret etti.

'Yurtsuzluk' temasıyla Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde açılan trienale Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile gelen bakan Avcı eserleri inceledi.

BAKAN AVCI ÇOK YÜREK YIKICI, YÜREK YAKICI

Ülkemizin bir anlamda yurtsuzlaştırılan insanları yurdu olduğuna değinen Bakan Avcı Çok yürek yıkıcı, yakıcı buldum. Biz Türkiye'de yurtsuzlaşmaya, yurtsuz insanlara duyarlılık konusunda kendimizce çok eski tecrübelere sahibiz. Türkiye bir anlamda yurtsuzlaştırılan insanların da yurdu oldu, öteden beri olageldi. Ama hiç bu kadar derli, toplu bir biçimde bunların bu düzeyde bir sanatsal anlatımla dile getirilmiş olmasını bugüne kadar başaramamıştık. Bu trienal onu başardı. Keşke tanıtımını biraz daha etkin bir biçimde yapabilseydik. Dolayısı ile gezerken bu tanıtım konusundaki eksikliğimizi hissederek de dolaştım sergiyi. Ama inşallah Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu etkinliğin sadece Türkiye'de değil, bizim özellikle Suriyeli misafirlerimizle ilgili yaşadıklarımızı, Suriyeli misafirlerimizin yaşadıklarını anlamamakta çok anlaşılmaz bir ısrar gösteren bazı ülkelerde bu serginin düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZİN GELİP GÖRMELERİNİ ÇOK İSTERİM

Sergide çocuklarında eserleri olduğuna dikkat çeken Avcı Özellikle öğretmenlerimizin gelip görmelerini çok isterim. Çünkü burada aynı zamanda çocuklarımızın çalışmaları da var. İnşallah bu sergiyi önümüzdeki aylarda farklı yerlerde daha geniş bir tanıtımla izleyicilerin dikkatine sunmayı başarabiliriz şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Nabi Avcı 3. İstanbul Trienal'ini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement