Bakan Oğlu, Polisleri Terörist Sanmış! - Son Dakika
Güncel

Bakan Oğlu, Polisleri Terörist Sanmış!

Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar,Meclis Soruşturma Komisyonu'na verdiği ifadede operasyon için eve gelen polisleri terörist sandığını söyledi.

15.11.2014 21:29  Güncelleme: 21:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında İstanbul Adliyesi'nde Meclis Soruşturma Komisyonu'na ifade veren eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar'ın, "Polisler eve gelmeden önce kapıya gelenlerin terörist olduğunu düşünerek 155'i aradım ve kapıyı açmadım" dediği ortaya çıktı. Bayraktar ifadesinde, "Ağaoğlu bürokrasiden yakındı. Ben de arkadaşım Bakanlık Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman'ı arayıp ilgilenmesini söyledim" dedi.

"TERÖRİST OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM"

Abdullah Oğuz Bayraktar, İstanbul Adliyesinde 27 Ekim 2014 günü Meclis Soruşturma Komisyonu'na verdiği ifadesinde, 17 Aralık Yolsuzluk operasyonu kapsamında eve gelen polisleri terörist sandığını bu nedenle 155'i aradığını söyledi.

Bayraktar, operasyon sabahı en son telefon görüşmesini babasıyla yaptığını ve konunun eve polis olduğunu söyleyen birilerinin gelmesi üzerine olduğunu anlattı. Bayraktar şunları söyledi:

"Esasen polisler gelmeden önce kapıya gelenlerin terörist olduğunu düşünerek 155'i aradım ve kapıyı açmadım. Hatta daha sonra aşağıda kapıda bekleyenlere kimliklerini sordum. Kapıdaki kameradan kimliğin sadece polis logosu olan kısmını gösterdiler. Ben genelde isim ve fotoğrafı göremediğim için ikna olmadım. 155'i aramam üzerine gelen resmi ekibi görünce kapıyı açtım. Artık resmi bir ekip olduğuna göre önce gelenlerle ilgili endişem ortadan kalktı."

Alınan bilgiye göre, Bayraktar komisyon ifadesinde, iş adamı Ali Ağaoğlu, Emrullah Turanlı ile ilişkisi ve "yemek fabrikası" konularında da şu bilgileri verdi.

"AĞAOĞLU BÜROKRASİDEN DERT YANDI"

Bayraktar şunları söyledi:

"Ali Ağaoğlu'nun 'Bakırköy 46' isimli bir projesi için imar izni alınması yönünde yapmış olduğu girişimden sonuç alamamasından sonra karşılaştığımız zaman bana bu projeyle ilgili kurumlardan istenen görüşlerin zamanında gelmediğini kurumların cevap vermesi için destek olmamı istedi. Daha doğrusu bürokrasiden dert yandı. Bürokrasinin yani bir hafta içinde cevap vermesi gereken konuya 3 aydır cevap vermediğini söyledi. 'Bir sorar mısın neden bu kadar gecikiyor bu iş' diye söyledi. Bende daha önceden beri arkadaşım olan Bakanlık Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman'ı arayıp uzun zamandır bir evraka cevap verilmediğini bununla ilgilenmesini söyledim.

Daha sonra Mehmet Ali Bey 'tamam ilgileniyorum' dedi. Ama bildiğim kadarıyla bu iş hala çözülmedi. Daha doğrusu ben takip etmedim. O zaman da çözülmemişti. Sonra ne olduğunu bilmiyorum."

"BAKAN BABAM OLMASAYDI..."

"Bulgar Ortodoks Vakfına ait arazinin Taşyapı İnşaat Şirketi tarafından yapılacak bir proje ile özel proje ilan edilmesi iddiasıyla ilgili olarak benim bir bilgim yoktur. Bu konuyla ilgili olarak ben ne şirketin yönetim kurulu başkanı Emrullah Turanlı bir görüşme yaptım ne de bakanlıktan herhangi birisine söyledim.

Benim babam daha önce müteahhitlik yapıyordu. Bu sebeple birçok müteahhidi tanırım. Onlarla zaman zaman konuşurum. Esasen babam bakan olmasa idi müteahhitlerle ve diğer işadamlarıyla daha çok irtibatımız olurdu. Ama babamın bakan olmasından dolayı bu tip ilişkilerden mümkün olduğu ölçülerde uzak duruyorum. Hassas davranıyorum."

"BİNAYI ARAMAK İÇİN YEMEK İŞİYLE İLİŞKİLENDİRİLDİ"

"Benim yemek firmam yok. Ancak kiracılarımın yemek işi vardı. Beni bu yemek işiyle ilişkilendirmek ve binada arama yapabilmek için kiracılarımın yaptığı yemek işini benim olduğu iddiasını öne sürerek arama yapmışlardır. Yemek işi yapan benim kiracılarımdır."

Bayraktar, pay ölçer cihazlarını satan şirketle nen resmi ne de gayri resmi bir ortaklığı olmadığını savundu. (Kaynak: t24)

Bakan Oğlu, Polisleri Terörist Sanmış!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bakan Oğlu, Polisleri Terörist Sanmış! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • adil: çok dogru onlar paralel terörist. 3 27 Yanıtla
  • d: teröristin başka işi kalmamıştı zaten. 17 3 Yanıtla
  • bozkurt: hırsızlar. . . ))) dini alet etmeyin siyasete. . . 8 2 Yanıtla
  • meded: TOPLUMUN AKLIYLA DALGA GEÇİYORLAR. . . BU DÜNYADA CUMHURUNUZ SİZİ KURTARIR YA DİĞER TARAF. . . . 6 2 Yanıtla
  • Emekçi Hasan: ağa oğlu, bakan oğlu ve paşa oğlu 90 yıldır bu emekçi halkın paralarını acımasızca yediler, kendilerine helal saydılar, kahvaltı yapmak için özel uçakla ingiltereye gittiler ve geldiler, paralı askerlik yaptılar, paralarla yaşadılar, bütün bu acımasızları haramzedeleri yüce Allah'a havale idiyoruzzz. 5 3 Yanıtla
  • elbistanlı46: Gayet normal hükümetin terörist sandığı polisi bir bakan oğlu görmüş çokmu?. Haklılar polisler terörist olmasaydı bu kadar yolsuzluğu ortaya çıkarıp ekonomiyi zarara uğratırlarmıydı. . . ! 7 0 Yanıtla
  • Alemdar: :) 4 2 Yanıtla
  • anadolu: bir insanda utanma olacak 6 0 Yanıtla
  • yav he he: Yav he he 2 2 Yanıtla
  • seçmen: hee bende bunu adam sanmıştım 2 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement