Bakan Özhaseki: "Batılılar Zannediyor Ki Çevreci Sadece Kendileri" - Son Dakika
Politika

Bakan Özhaseki: "Batılılar Zannediyor Ki Çevreci Sadece Kendileri"

Bakan Özhaseki: "Batılılar Zannediyor Ki Çevreci Sadece Kendileri"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Esenler’de mavi kapakların toplanması ile engelli vatandaşlara alınan akülü ve tekerlekli sandalyeleri dağıttı.

04.10.2016 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Esenler'de mavi kapakların toplanması ile engelli vatandaşlara alınan akülü ve tekerlekli sandalyeleri dağıttı. Özhaseki, "Batılılar zannediyor ki çevreci sadece kendileri, sera gazı salınımında sadece kendileri mücadele ediyor, dışarıyı kirletenlere karşı yalnızca kendileri mücadele ediyor" dedi.

Esenler Belediyesi, "Çöp Diye Atmadık Esenler'e Yeniden Kazandırdık" sloganıyla mavi kapakların toplanması ile engelli vatandaşlara sağlanan akülü ve tekerlekli sandalyelerin dağıtımını yaptı. İstanbul Ticaret Odası Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, belediye temizlik işçilerinden oluşan koronun Erkin Koray'ın unutulmaz Çöpçüler şarkısını ve 15 Temmuz için bestelenen şarkıyı söylemesi ile başladı. Esenler Belediyesi'nin Temizlik Korosu'nun şarkılarını çok beğenen Bakan Özhaseki, işçileri bakanlık önünde mini bir konser vermeye davet etti. Koronun performansı vatandaşlardan da tam not aldı. Ardından protokol konuşmaları ile devam eden törende çevre temizliğine ve geri dönüşüm çalışmaları ile sağlanan kazanımlara vurgu yapıldı. Törende engelli vatandaşlara akülü ve tekerlekli sandalyelerini Bakan Özhaseki verirken, Atık Pil Toplama Yarışması'nda en çok pil toplayan okullar da ödüllerini Vali Şahin'den aldı. Tören sonunda okulu gezen Bakan Özhaseki ve beraberindeki heyet, atıkların ayrıştırılmasından elde edilen gelirlerle alınan defterleri de öğrencilere dağıttı.

"Batılılar zannediyor ki çevreci sadece kendileri"

Esenler Belediyesi Temizlik Korosu'nun şarkılarını çok beğendiğini ifade eden Bakan Özhaseki, "Koroya bakanlık önünde mini bir konser verdireceğim, sonra da onları misafir edeceğim. Benim korkum bu arkadaşların meslek değiştirmesi. Batılılar zannediyor ki çevreci sadece kendileri, sera gazı salınımında sadece kendileri mücadele ediyor, dışarıyı kirletenlere karşı yalnızca kendileri mücadele ediyor. Bizim gibi 3'üncü dünya ülkeleri, geri kalmış ülkelerin çevreyle ilgili bilinçleri yok zannediyorlar. Zamanında ecdadımızın kurduğu medeniyetlere bakarsak o kadar güzel örnekler var ki nesil olarak biz bugün hoyrat davranıyoruz. Kirlilikler noktasında titiz davranmıyoruz. Hanımefendiler var burada, evlerimizin içi müze gibi toz olmaz orada ama pencereyi açıp dışarıya atmaya çok meraklıyız" diye konuştu.

"1.5 milyar lira sadece çevreyle ilgili yatırım yapan belediyelere hibede bulunduk"

Bakanlık olarak çevreyle ilgili çalışmalara çok önem verdiklerini söyleyen Özhaseki, "2003 yılına kadar sadece 15 tane katı atık tesisi varken, AK Parti hükümetleri döneminde yapılan faaliyetlerle 80 civarında katı atık tesisi var. Nüfusun sadece yüzde 30 civarında atık su arıtma tesisine sahipken, şimdi neredeyse nüfusumuzun yüzde 80'inin kullanmış olduğu su doğru atık kullanma tesisine gidiyor, arıtılıyor, temizleniyor ve dışarıya öyle veriliyor. Sadece 150 civarında mavi bayraklı plajımız varken, bugün 450 civarında mavi bayraklı plaja sahibiz. Geçtiğimiz yıllarda 1.5 milyar lira sadece çevreyle ilgili yatırım yapan belediyelere hibede bulunduk, bunu yapmaya da devam edeceğiz. Son dört yıldır ozonla ilgili dünyada verilen bu mücadeleden dolayı da Türkiye olarak biz madalya aldık" dedi.

"Çöpten defter, kitap, mutluluk üretiliyor"

Geri dönüşüm çalışmalarının önemine dikkat çeken İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, "Asrımızın en büyük sıkıntılarından biriydi çöp ama hem dünyadaki hem ülkemizdeki gelişen teknoloji ve anlayış artık çöpü bir yük olmaktan, toplumlar için bir bela olmaktan çıkarıp, aksine bir zenginlik olmaya doğru hızla yöneltmiş durumdadır. Artık çöpten enerji üretiliyor, ekmek üretiliyor, çöpten defter, kitap, mutluluk üretiliyor" diye konuştu.

"Amerika'dan paketle mavi kapak gönderenler oluyor"

Geri dönüşüm çalışmaları sayesinde 3.5 milyon defter dağıttıklarını ifade eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "İlçemizde zengin fakir ayırt etmeden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bize kaç defter demişse o kadar defteri çocuklarımıza verdik. Engelli kardeşlerimizin engelini ortadan kaldıran, engelsiz dünyayı kurabilecekleri tekerlekli sandalyeden akülü sandalyeye kadar mavi kapak kampanyasıyla şu ana kadar 2 bin 650 tekerlekli sandalye dağıtmışız. Yüzlerce akülü sandalye dağıtmışız. Bunların hiçbir tanesi belediye bütçesinden alıp dağıttıklarımız değil, mavi kapak kampanyasıyla. Amerika'dan paketle mavi kapak gönderenler oluyor, bu kadar duyarlı bir toplum var" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Özhaseki: 'Batılılar Zannediyor Ki Çevreci Sadece Kendileri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi
    13:02 Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi

    Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi, boşandığı eşi tarafından öldürülen Mihriban Altürk'ün katilini ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından müebbet hapse çevirirken, müşterek kızlarını öldürmeye teşebbüsten verilen 20 yıl hapis cezasını ise 3 yıla düşürdü. Karara itiraz edecek olan avukatlar, sanığın pişmanlık belirtisi göstermediğini ve indirim almadan cezalandırılması gerektiğini belirtti.

  • Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı
    13:02 Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı

    Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, belediyenin 787 milyon TL borçla devralındığını açıkladı. Tepe, mali durumun içler acısı olduğunu belirterek, projeleri gerçekleştirmek için mali disiplini sağlayacaklarını söyledi.

  • Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak
    12:55 Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak

    Van'da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapacak. Anne Nazlı Sancar, evladı için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:55 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya geldi. Başkan Kotan, 'Sizlerden tek isteğim işinizi layıkıyla yapmanız. Konyaaltı halkına hep birlikte hizmet edeceğiz' dedi.

  • Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor
    12:50 Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor

    Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, yeni dönem için kendisine tebrik ziyareti yapan kurum yetkililerini ve vatandaşları makamında ağırlamaya devam ediyor. Ünlü, ziyaretler kapsamında Sahil Güvenlik Güney Ege Komutanı SG Yarbay Akın Coşkunlar, Deniz Ticaret Odası Marmaris Şube Başkanı Halil Bağlı, DTO Marmaris Meclis Başkanı Esat Onur Tugay ve Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin ile yöneticilerini ağırladı.

  • CHP'de Burcu Köksal'ın yerine Murat Emir Grup Başkanvekili seçildi
    12:49 CHP'de Burcu Köksal'ın yerine Murat Emir Grup Başkanvekili seçildi

    CHP'de Burcu Köksal'ın Afyon Belediye Başkanı seçilmesiyle boşalan Grup Başkanvekilliğine Ankara Milletvekili Murat Emir seçildi. Ankara Milletvekili Murat Emir, yapılan seçimde 66 milletvekilinin oyunu alarak grup başkanvekili oldu.

  • Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, Yeni Seçilen Muhtarlarla Bir Araya Geldi
    12:48 Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, Yeni Seçilen Muhtarlarla Bir Araya Geldi

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, seçimlerin ardından yeni seçilen muhtarlarla bir araya gelirken, vatandaşa hizmet noktasında el birliği ile çalışacaklarını söyledi. Kaymakam Bilici, seçilen muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerini tek tek kutlarken, kendilerine çalışmalarında başarılar diledi.

  • 17 seçmen olan köyün yeni muhtarı eşinden devraldı
    12:44 17 seçmen olan köyün yeni muhtarı eşinden devraldı

    Karabük'ün Ovacık ilçesinde yaşayan Kezban Şahintek, 3 dönemdir muhtarlık yapan eşinden görevi devralarak köyün yeni muhtarı oldu. Tek aday olarak seçime katılan Şahintek, 17 seçmenin bulunduğu köyde oyların tamamını alarak muhtar seçildi. Eşinin 15 yıldır muhtarlık yaptığı süre boyunca işlerin ilerleyişini öğrenen Şahintek, köyün eksikliklerini gidermek için çalışmalara başladı.

  • Trabzon Of ilçesinde muhtarlar için tanışma toplantısı düzenlendi
    12:43 Trabzon Of ilçesinde muhtarlar için tanışma toplantısı düzenlendi

    Trabzon'un Of ilçesine bağlı mahallelerin muhtarları için tanışma toplantısı düzenlendi. Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve diğer ilçe yetkililerinin katıldığı toplantıda, göreve seçilen muhtarlar tebrik edildi ve beş yıl boyunca güzel hizmetler yapacaklarına inanıldığı belirtildi.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Birim Ziyaretlerinde Belediyeciliği Aşkla Sorunlara Odaklanmak Olarak Tanımladı
    12:39 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Birim Ziyaretlerinde Belediyeciliği Aşkla Sorunlara Odaklanmak Olarak Tanımladı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, birim ziyaretlerinde belediyeciliği aşkla sorunlara odaklanmak olarak tanımladı. Göreve başlamasının ardından hızlı bir şekilde teşkilat yapılandırması yapan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, her gün farklı birim müdürlükleriyle bir araya gelerek brifing almaya devam ediyor.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici Turizm Haftası etkinliklerinde turizmcilerle bir araya geldi
    12:38 Kırklareli Valisi Birol Ekici Turizm Haftası etkinliklerinde turizmcilerle bir araya geldi

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, 48. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde turizmcilerle bir araya geldi. Iğneada ve Kıyıköy belgelerinin turizme büyük katkı sağladığını belirten Vali Ekici, etkinliğe birçok önemli ismin katıldığını söyledi.


Advertisement