Bakan Özhaseki, Esenler'de Hemşehrileriyle Buluştu - Son Dakika
Politika

Bakan Özhaseki, Esenler'de Hemşehrileriyle Buluştu

Bakan Özhaseki, Esenler\'de Hemşehrileriyle Buluştu

İSTANBUL (AA) – Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "16 Nisan'da yapılacak halk oylamasını çok önemsiyoruz.

28.03.2017 21:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL (AA) – Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "16 Nisan'da yapılacak halk oylamasını çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda yapılan tüm seçimlerin adeta anası bir seçim. Bu çok önemli, ya bir taraftan önümüz açılacak, Türkiye adeta şaha kalkacak, büyüyen kalkınan müthiş bir ülke olacak ya da biraz daha bin bir sıkıntı içinde uğraşan bir ülke olacak." dedi.

Özhaseki, Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde Esenler Kayseri Dernekleri üyeleriyle AK Parti Esenler İlçe Başkanlığı'nın organize ettiği yemekte bir araya geldi. Burada konuşan Özhaseki, memleket sevgisinin özel bir sevgi olduğunu belirterek, Kayserili hemşehrileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kayseri milletvekili ve bakan olarak memleketi için çalıştığını ifade eden Özhaseki, bu konuda elinden gelen çabayı göstermeye devam edeceğini kaydetti.

Özhaseki, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasını çok önemsediklerini belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda yapılan tüm seçimlerin adeta anası bir seçim. Bu çok önemli, ya bir taraftan önümüz açılacak, Türkiye adeta şaha kalkacak, büyüyen kalkınan müthiş bir ülke olacak ya da biraz daha bin bir sıkıntı içinde uğraşan bir ülke olacak. Bulunduğu coğrafya son yüzyılda mazlumların sığındığı coğrafya oldu. Daralan bunalan herkes son yüz yılda buraya geldi. Burada adeta etle tırnak gibi olmuşuz, güçlü bir devlet kurmuşuz. Ancak fitne odakları belaları boş durmuyor. PKK'yı başımıza bela ettiler. Onu temizledik. PKK tehlikesi bir daha bu ülkede olmayacak. Ufak tefek kalıntılarını da temizliyoruz. Onları kazdıkları çukurlara gömdük." diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), Kayseri gibi muhafazakar bir ilde olduğu için bu örgütün kentin zenginlerinin parasına göz diktiğini anlatan Özhaseki, "Fakir, fukaranın da çocuklarını söğüşlediler. Onları okutup aileden kopardılar. 'Biz hizmet ehliyiz' diye kandırdılar. Ama gerçek yüzleri bir günde ortaya çıktı. Önce Cenab-ı Allah'ın lütfü, liderimizin üstün cesareti ve sizin üstün ferasetiniz ve cesaretinizle FETÖ belasının hakkından bir gecede geldik." ifadelerini kulladı.

Özhaseki, FETÖ'nün devlete yerleştirdiği kişileri devlet kadrolarından temizlemenin görevleri olduğunu dile getirerek, devletine ihanet edenlerin devlet işinde çalışamayacağını vurguladı.

Avrupa ülkelerini eleştiren Özhaseki, bu ülkelerin evet mitinglerine izin vermediğini, bakanların konuşmalarına engel çıkardığını hatırlatarak, terör örgütlerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şakağına silah dayadıkları, üzerinde "Erdoğan'ı öldürün" yazısının bulunduğu pankartın altında miting yapmalarına izin verdiğine ve diğer terör örgütlerinin faaliyetlerine müsaade ettiğine dikkati çekti.

"Mevcut sistem yetki kavgası ve anlaşmazlıklara neden oldu"

Türkiye'deki mevcut iki başlı yönetim sisteminin Cumhurbaşkanı ve Başbakanlar arasında daima yetki kavgasına ve anlaşmazlıklara neden olduğuna vurgu yapan Özhaseki, şu anda bu sistemde sorun yaşanmamasının nedeninin mevcut Cumhurbaşkanı ve Başbakanın aynı ekolden gelmesinden kaynaklandığını aktardı.

Mevcut Anayasa'nın Cumhurbaşkanına çok fazla yetki verdiğini anlatan Özhaseki, şöyle konuştu:

"Anasaya'nın 104'üncü maddesine bakın, cumhurbaşkanı her şeyi yapar der. Ancak Cumhurbaşkanı yargılanamaz. Bizim getirdiğimiz sistem attığı her imzadan sorumlu. Cumhurbaşkanı neye imza attıysa orada hukuki ve cezai sorumluğu var. Hem de Yüce Divan'a gitme nisabı daha düşük olarak. Ana muhalefet lideri 'Bu sistem adamı yoldan çıkarır, diktatör yapar' diyor. Kardeşim eski sistem adamı diktatör yapar. 90'larda vatana ihanet suçunun yasadan çıkartılması nedeniyle cumhurbaşkanları vatana ihanet etse bile yargılanamazlar. Türkiye'de güçlü iktidarlara ihtiyaç var. 50 yılda 40 hükümet var. Aslında 10,12 hükümete ihtiyaç var. Hükümetlerin ortalama ömrü 15 ay. 3-6 aylık hükümetler ne yapabilir. Erciyes'e kayak merkezi yapmamız 10 sene sürdü. Bir kayak merkezi 10 yıl sürüyorsa Türkiye'nin büyük projeleri kaç yıl sürer. Seneler alan bu projeler 3 aylık 6 aylık hükümetlerle yapılabilir mi?"

Zor bir coğrafyada Türkiye'yi güçlü kılacak hükümetler olması gerektiğini söyleyen Özhaseki, bunun için ekonominin güçlendirilmesi gerektiğini bu nedenle de istikrarlı hükümetlere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

"Bu vesayetçi yapıdan bu millet çok çekti"

Özhaseki, vesayet odaklarının yeni sistemi istemediğine vurgu yaparak, "Bu vesayetçi yapıdan bu millet çok çekti. Zamanında bunlar Adnan Menderesi idam ettiler. Seçtiğimiz insanların burnundan fitil fitil getirdiler. İhtilallere ortam hazırladılar. Biz seçiyoruz, onlar görev yaptırmıyor. Siz kimsiniz diyoruz, onlar 'biz cumhuriyetin bekçileriyiz' diyorlar. Yapmayın, biz bu devletin düşmanları mıyız? Nereden aldınız bu yetkiyi? Sadece ellerinde silah ve güç var. 80 ihtilalinde bir sağdan bir soldan gençlerimizi astılar. Günah değil mi? O ortamları da kendileri hazırladı üstelik. 28 Şubat'ta bir sürü zulmü bu millete neden yaşattılar? Hamd olsun son dönemde onların çanına ot tıkadık." şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Özhaseki, hemşehrilerinden 16 Nisan halk oylaması için güçlü bir destek istedi.

Buluşmaya Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksü, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Kayseri dernekleri başkanları ve üyeleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Özhaseki, Esenler'de Hemşehrileriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement