Bakan Özlü: "Son 14 Yılda Yakaladığımız Başarıları, İnanın Mevcut Sistem Sayesinde Değil, Bu... - Son Dakika
Politika

Bakan Özlü: "Son 14 Yılda Yakaladığımız Başarıları, İnanın Mevcut Sistem Sayesinde Değil, Bu...

Bakan Özlü: "Son 14 Yılda Yakaladığımız Başarıları, İnanın Mevcut Sistem Sayesinde Değil, Bu...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Son 14 yılda yakaladığımız başarıları, inanın mevcut sistem sayesinde değil, bu sisteme rağmen elde ettik" dedi.

12.02.2017 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Son 14 yılda yakaladığımız başarıları, inanın mevcut sistem sayesinde değil, bu sisteme rağmen elde ettik" dedi.

Sanayi sektörünü, sanayicilerin beklentilerini, taleplerini konuşmak ve sanayi sektörünü geliştirmek için yapılacak çalışmaları yerinde incelemek üzere Sinop'a gelen Bakan Özlü, ilk olarak Boyabat ilçesinde sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi. Boyabat Kalebağı Tesislerindeki toplantıda konuşan Bakan Özlü, "Siz değerli iş adamları hem kendiniz kazanıyorsunuz, hem de çevrenize ve ülkenize kazandırıyorsunuz. Bu nedenle AK Parti hükümetlerinde ekonominin temel ilkesi reel sektörü güçlendirmek olmuştur. Reel sektör ne kadar güçlüyse, üreten kesim ne kadar güçlüyse bir ülke de o kadar güçlü olur" diye konuştu.

Bakan Özlü, 14 yıldır bu anlayışla hareket ettiklerini vurgulayarak, "Sizlerin önünüzdeki engelleri, zorlukları kaldırdık. El ele verdik, omuz omuza verdik ve bu ülkeye çok büyük başarılar yaşattık. Sizin bir sıkıntıda olduğunuzu gördüysek o sıkıntıyı aşmak için hemen müdahale ettik. Örneğin geçtiğimiz yılın sonlarında nakit sıkışıklığı olduğunu fark ettik. Bu nedenle KOSGEB aracılığıyla 50 bin liralık faizsiz kredi uygulamasını başlattık. İlk etapta 15 bin kişinin yararlandığı bu destek programından daha fazla KOBİ'nin ve esnafın yararlanması için bu yıl çok daha yüksek bir bütçeyle bu desteği sürdürüyoruz. Neden böyle yaptık? Çünkü biz 15 bin KOBİ'ye destek verdik ama programa 250 bin KOBİ başvuru yaptı. 235 bin KOBİ'nin başvuru yapıp da destekten yararlanmamasına gönlümüz razı olamazdı ve olmadı. Bu nedenle ilave bütçeyle 2017'de de bir yılı ödemesiz olmak üzere toplam üç yıl vadeli faizsiz kredi desteğine devam edeceğiz. Daha önce bu desteğe başvurulduysa tekrar başvurulmasına gerek bulunmuyor eğer başvurmadıysanız Şubat ayının 20'sine kadar başvuru süremiz var. Aynı şekilde geçtiğimiz günlerde piyasayı canlandırmak üzere beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimine gittik. Esnafımızla konuştuğumuzda bu uygulamanın kısa süre içerisinde çok iyi sonuçlar verdiğini ifade ettiler" şeklinde konuştu.

İstihdam seferberliği

Bakan Özlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bir istihdam seferberliği başlattıklarına işaret ederek, "Seferberlik kapsamında alınan kararla 2017 yılında işçi alımı yapan iş adamlarının çalışanlarına artık sadece maaş ödeyecekler. Prim, fon ve vergi için devlete ödeyecekleri 773 lira kendilerinden alınmayacak. Aralık ayına göre bu sene işe aldığınız her bir kardeşimiz için siz artık sadece maaş ödeyeceksiniz. Prim fon ve vergiyi devlet ödeyecek ve bu meblağ asgari ücret üzerinden hesaplandığında 773 lira gibi bir meblağ tutuyor. Hem siz çok daha uygun maliyetlerle personel istihdam edeceksiniz hem de ülkemizdeki işsizlik oranını ciddi bir şekilde düşürmüş olacağız" dedi.

Kamu ve özel sektör işbirliğinin muhteşem bir örneğinin daha ortaya konulacağından emin olduğunu aktaran Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"80 milyon vatandaşımızın hayalindeki Türkiye'yi inşa etmek için daha yoğun bir gayret içindeyiz. Eminim ki siyasi görüşü ne olursa olsun, her birimiz, daha güçlü bir ekonominin ve daha iyi bir demokrasinin hayalini kuruyoruz. Bu yolda ciddi bir mesafe de kaydettik. Ancak Türkiye'yi bu yoldan döndürmeye çalışıyorlar. Bizim bu yolda kalmamız, beka ve istikbal sorununu çözmemiz ve hayalini kurduğumuz ülkeyi inşa etmemiz için, çok daha iyi işleyen bir sisteme ihtiyacımız var. Mevcut sistemin bizi taşıyabileceği seviyeye geldik. Hatta Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider sayesinde, mevcut sistemin bize çizdiği sınırların çok ama çok ötesine geçtik. Son 14 yılda yakaladığımız başarıları, inanın mevcut sistem sayesinde değil, bu sisteme rağmen elde ettik."

Bakan Özlü, 367 krizi veya kapatma davası gibi yaşanan krizlerin birçoğunun mevcut anayasadaki çarpık zihniyetten kaynaklandığını savunarak, Türkiye'nin bu sistemle devam etmesi halinde benzer sorunları yine yaşayacağını belirtti. Mevcut sitemin Türkiye'ye patinaj yaptırdığını ifade eden Özlü, şunları kaydetti:

"Bu sistemle devam eden Türkiye, mehter gibi, iki ileri bir geri gider. Allah korusun, geçmişte koalisyonlar nedeniyle ortaya çıkan krizler, yarın tekrar yaşanabilir. Bu nedenle, yürütmedeki iki başlılığa son vermeliyiz. Yasama, yürütme ve yargı arasındaki ilişkileri muhakkak daha sağlıklı bir zemine oturtmalıyız. En büyük hata kişi odaklı düşünmek olur. Çünkü bu değişiklik kişilerle ilgili bir değişiklik değildir. Mesele Türkiye'nin sistem sorunudur. Milletimiz aklıyla mevcut sistemin ileride yol açabileceği sıkıntıları görüyor. Bu nedenle, 16 Nisan'da milletimizin 'evet' diyeceğine tüm kalbimle inanıyorum."

Bakan Dr. Faruk Özlü, konuşmasının sonrasında iş adamlarının sorun ve taleplerini dinledi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Özlü: 'Son 14 Yılda Yakaladığımız Başarıları, İnanın Mevcut Sistem Sayesinde Değil, Bu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı
    16:29 Şanlıurfa'da Yasa Dışı Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yasa dışı ve ruhsatsız silahlanmayla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 3 adreste yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.

  • Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, devraldığı borcu pankartla duyurdu
    16:26 Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, devraldığı borcu pankartla duyurdu

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, geçmiş dönemden devraldığı 109 milyon 632 bin 481 TL'lik borcu belediye binasına astırdığı pankartla kamuoyuna duyurdu.

  • İnegöl'de Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı
    16:26 İnegöl'de Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

    31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda seçilen 116 muhtar ile Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban Başkanlığında yeni dönemin ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda tanışma ve yeni dönemin yol haritası üzerine istişareler yapıldı.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi Yeni Divan Katibi Üyelerini Belirledi
    16:24 Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi Yeni Divan Katibi Üyelerini Belirledi

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda yeni meclis divan katibi üyeleri belirlendi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 31 Mart bir zafer değil, görevdir
    16:23 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 31 Mart bir zafer değil, görevdir

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis'te yaptığı açıklamada, 31 Mart seçim sonuçlarının bir zafer olmadığını belirterek, yapılacak ikinci yüzyılın ilk genel seçimlerini kazanma görevi olduğunu ifade etti. Özel, ayrıca parti içi seçimlerde demokratik bir süreç yaşandığını ve grup başkanvekilliği seçimlerinde Murat Emir'in seçildiğini söyledi. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacakları görüşme talebini de iletti.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde köylülerin sorunlarını dinledi
    16:16 Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde köylülerin sorunlarını dinledi

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesine bağlı Yeşiltepe Köyüne giderek köyün alt yapısı ve üst yapısıyla ilgili incelemelerde bulundu. Vali Varol, köy halkıyla uzun süre sohbet ederek sorunlarını dinledi ve talepleri not aldırdı. Vali Varol, köy evlerinin inşaat çalışmalarına başlanmasının köy halkına hayırlı olmasını diledi.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Mardin Valiliğine ziyarette bulundu
    16:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Mardin Valiliğine ziyarette bulundu

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mardin Valiliği'ne ziyarette bulundu. Kurtulmuş, Valilik binası önünde Vali Tuncay Akkoyun tarafından karşılandı. Ziyaret sırasında, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, AK Parti Mardin milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak ile AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da hazır bulundu.

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    16:14 Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Ekipler, Uzunköprü ilçesine bağlı köylerde KADES'in amaçları ve kullanımı hakkında bilgi verdi ve broşür dağıttı. Ayrıca, Enez ilçesinde sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında sulak alanlar ve bataklıklar ilaçlandı. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden de ziyaretlerle görevinde başarı diledi.

  • Gergerlioğlu: Kobani davası için umutlarımız bitmedi
    16:13 Gergerlioğlu: Kobani davası için umutlarımız bitmedi

    DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin davanın kararının 16 Mayıs'a ertelendiğini belirterek, adil bir karar çıkması konusunda umutlarının bitmediğini söyledi. Gergerlioğlu, duruşmayı izlediğini ve HDP'nin sosyal medya paylaşımının AİHM tarafından ifade özgürlüğü olarak kabul edildiğini ancak iktidarın AİHM ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni kabul etmediğini ifade etti. Ayrıca, DEM Parti İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu Kok, çocuk işçiliği iddialarını gündeme getirerek, Mesleki Eğitim Merkezleri'nde (MESEM) çocukların güvencesiz koşullarda çalıştırıldığını öne sürdü.

  • Kastamonu'da silah kaçakçılarına operasyon: 7 tutuklama
    16:12 Kastamonu'da silah kaçakçılarına operasyon: 7 tutuklama

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda 44 adrese düzenlenen baskında 28 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 11 ruhsatsız tabanca, 478 fişek, 28 sentetik ecza hapı, 3 kurusıkı tabanca, 3 av tüfeği ve 52 av tüfeği fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan 28 kişiden 7'si tutuklandı.

  • Ali Dinçer'in ölüm yıl dönümü anıldı
    16:10 Ali Dinçer'in ölüm yıl dönümü anıldı

    Eski Ankara Belediye Başkanı Ali Dinçer, ölümünün 17. yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Dinçer'in belediyecilik anlayışını sürdüreceğini belirtti.


Advertisement