Bakan Ramazanoğlu Denizli'de - Son Dakika
Politika

Bakan Ramazanoğlu Denizli'de

Bakan Ramazanoğlu Denizli\'de

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, ilçelerde kız yurdu inşaatlarına başlayacaklarını belirterek, bu sayede kızların okumalarını sağlayacaklarını ve erken yaşta evlenmenin önüne geçeceklerini söyledi.

06.12.2015 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, ilçelerde kız yurdu inşaatlarına başlayacaklarını belirterek, bu sayede kızların okumalarını sağlayacaklarını ve erken yaşta evlenmenin önüne geçeceklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, memleketi Denizli'de ziyaretlerde bulundu. Çivril ilçesinde büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Ramazanoğlu, huzurevi ve kaymakamlık ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretlere Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda partili katıldı.

Burada konuşan Bakan Ramazanoğlu, ilçelerde yurtlar yapacaklarını söyledi. Ramazanoğlu, "Aileyi tekrar ele alıyoruz. Aile dediğimiz o toplumun temel taşını toplumun inşası için kolları sıvamış durumdayız. Evet biz sadece kadın cinayetleri deyip son noktadan bakmak istemiyoruz. Onların o noktaya gelişin sebeplerine bakarak kız çocuklarımızın okullaşma sürecini uzattığımız takdirde zaten bazı problemleri orada halletmiş oluyoruz. Kız çocuklarının okullaşma süreci dediğimiz ne? Merkezden uzak yerlerde ilk dört yıl çocuklar okula gidiyorlar. İkinci dört yıl ve üçüncü dört yıl için ya ilçe merkezlerine ya da il merkezlerine gelmek zorundalar bu çocuklar. Ama geldikleri zaman kalacak yerleri yok. ya aileler göç edecek bu başka bir sosyal problem ya da o çocuklar bir yerde kalacak. Bugüne kadar biz üniversite gençliği için biz yurtlar inşa etmiştik ama bu orta eğitim için yurtlarımız özellikle kız çocuklarımız için yurtlarımız yoktu. Şu anda elimizde projesi tamamlanmış hemen yapımına başlayacağımız 3 kız yurdu çalışmamız var. Biri Çameli, biri Acıpayam, biri Çivril ilçesinde" dedi.

Kızların okuması için her türlü çabayı sarf edeceklerini kaydeden Ramazanoğlu şunları söyledi:

"Biz bugüne kadar okuma yazma oranlarının yükseltilmesi konusunda ciddi adımlar attık. İktidara geldiğimiz 3 Kasım 2002'de kadın okuma yazma oranları yüzde 70'lerin sonu yüzde 80'lerin başındaydı. Bugün yüzde 90'ların üzerine çıktı. Artık sadece okuma yazma oranları değil kız çocuklarının okullaşma süreci dediğimiz ikinci dört yıl ve üçüncü dört yıl ve üniversiteye devam etmelerini sağlayacak alt yapıları hazırlamak istiyoruz. Bu şekilde kız çocuklarının erken evliliklerinin önüne geçeceğiz. Çocuk gelinler dediğimiz sorunların önüne geçeceğiz. Kız çocuklarını güçlendirmiş olacağız, meslek sahibi yapmış olacağız. Aileyi, kadını güçlendirmekle ailemiz, toplumumuzu güçlendirmiş olacağız." - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Ramazanoğlu Denizli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement