Bakan Ramazanoğlu: "Her Ailenin Sosyal Danışmanı Olacak" - Son Dakika
Politika

Bakan Ramazanoğlu: "Her Ailenin Sosyal Danışmanı Olacak"

Bakan Ramazanoğlu: "Her Ailenin Sosyal Danışmanı Olacak"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, her ailenin bir sosyal danışmanı olacağını söyledi.

03.03.2016 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, her ailenin bir sosyal danışmanı olacağını söyledi.

Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) önceliğinde düzenlenen II. Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi "Kadın ve Yoksulluk" konulu konferans İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Konferansa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ve KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz katıldı. Kadın ve yoksulluk teması üzerinden cinsiyet adaletinin ele alındığı kongrenin panelinde konuşan Bakan Sema Ramazanoğlu, kadın ve aile için yapılan çalışmalar hakkında konuşmacıları bilgilendirdi.

"HER AİLENİN BİR SOSYAL DANIŞMANI OLACAK"

Konuşmasında yeni bir projeden bahseden Bakan Ramazanoğlu, "Her ailenin bir sosyal danışmanı olacak. Bizim yaptığımız kurguda, yaptığımız projede, şu anda 1000-1500 aileye bir sosyal danışman düşüyor. Aile hekimliğinden örnek alınarak yola çıkılmış bir modeldir. Ancak burada sosyal danışman olarak çalışacak çalışanlarımızın aile hekiminden farkı, aileleri kendileri ziyaret ediyorlar. Sorunsuz bir dünya yok, sorunsuz aile de yok; ama burada sorun çözebilme kabiliyetini geliştirebilmek, o yeteneği arttırabilmek önemli. Bunun için de hem rehberlik hizmeti veriyor sosyal danışmanlarımız, hem de rehabilitasyon ve psikoterapi hizmeti veriyor. Personel alımımız üç dört yıla kadar devam edecek. Hedefimiz 15 bin sosyal danışman ile bütün Türkiye'nin, her ailenin bir sosyal danışmanının olması" şeklinde konuştu.

Öte yandan, iki gün devam edecek kongrenin ilk panelinin sonunda, kadın ve aile konularında tez yazan ve çalışmalar yapan üniversite öğrencilerine Sümeyye Erdoğan ve KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz tarafından ödülleri takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Ramazanoğlu: 'Her Ailenin Sosyal Danışmanı Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement