Bakan Sarı: İş Makinelerini Milleti Mağdur Etmek İçin Kullananlar, Bununun Hesabını Verecekler - Son Dakika
Güncel

Bakan Sarı: İş Makinelerini Milleti Mağdur Etmek İçin Kullananlar, Bununun Hesabını Verecekler

Bakan Sarı: İş Makinelerini Milleti Mağdur Etmek İçin Kullananlar, Bununun Hesabını Verecekler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Doğu ve Güneydoğu'daki belirli belediyelerin millete hizmet için kendilerine verilen iş makinelerini amacı dışında kullandığını söyleyerek, "Millete hizmet için kendilerine verilen iş makinelerini, milleti mağdur etmek için kullananlar, bunların hesabını en kısa sürede vereceklerdir" dedi.

31.01.2016 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Doğu ve Güneydoğu'daki belirli belediyelerin millete hizmet için kendilerine verilen iş makinelerini amacı dışında kullandığını söyleyerek, "Millete hizmet için kendilerine verilen iş makinelerini, milleti mağdur etmek için kullananlar, bunların hesabını en kısa sürede vereceklerdir" dedi.

Bakan Fatma Güldemet Sarı, Adana'da AK Parti'nin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Toplantının düzenlendiği ve Türk Kızılayı tarafından da kan bağışının alındığı Anemon Oteli'nde partililer tarafından karşılanan Bakan Sarı, burada bağışta bulunanlarla sohbet etti. Daha sonra Sarı'ya Kızılay Adana Şubesi Başkanı Ramazan Saygılı tarafından daha önce yaptığı kan bağışları nedeniyle plaket verildi. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan 74'üncü İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Fikret Yeni'nin başkanlığında divanın oluşturulmasının ardından bir konuşma yapan Bakan Fatma Güldemet Sarı, ilk olarak başta Diyarbakır olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'daki bazı illerde PKK terör örgütü üyelerini etkisiz hale getirmek için yürütülen operasyonlara değindi. Sarı, "Bütün dünya bilsin ki hiçbir terör örgütü Türkiye'nin boynunu bükemez. Türkiye'yi eski Türkiye zannedenler yanılgılarının bedelini acı bir şekilde ödüyorlar ve ödemeye devam edecekler" dedi.

'HER ZAMAN ZULMÜN KARŞISINDA OLACAĞIZ'

Suriye'de devam eden iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınanları dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın kabul ettiklerini belirten Sarı, şunları söyledi:

"Anadolu, tarih boyunca mazlumların sığındığı bir liman olmuştur. Bugün Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da yaşanan vahşeti büyük bir üzüntüyle izliyoruz. Sahillerimize vuran masum bedenleri gördükçe üzerimize düşen sorumlulukları çok daha derinden hissediyoruz. Dünya sessiz, uluslararası kurumlar sessiz. Birileri 'Para verelim gelmesinler' diyor. Diğerleri gelenlerin bütün mal varlıklarına el koyuyor. Başkaları sınırdan geçen baba ve kızına çelme takıyor. Bazıları 'Ülkemize Müslümanları asla kabul etmeyiz' deyip gerçek yüzünü ortaya döküyor. Türkiye ise bunların hepsini görüyor, her platformda bu yersiz ve haksız tavırları eleştiriyor. Türkiye olarak ister silahla, ister politikayla yapılsın zulmün hiçbir çeşidine göz yummadık ve bundan sonra da yummayacağız."

'ÇUKURLARIN HANGİ MAKİNELERLE KAZILDIĞINI HERKES BİLİYOR'

Terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ederken bazı çevrelerden devlete dönük olarak operasyonları durdurma çağrıları

yapıldığını ancak terör örgütü PKK'ya silah bırakma çağrısı yapılmadığını ifade eden Sarı, şöyle devam etti:

"Devletimizin çağrısı çok açıktır. Kamu düzenini korumak için yaptığımız faaliyetlerle ilgili çağrı yapmaktan vazgeçsinler. Terör örgütü ve onların bağlı oldukları gruplara silah bırakma çağrısı yapsınlar. Sayın Cumhurbaşkanımız, kaymakamlarımıza 'Gerekirse mevzuatı bir kenara koyun milletimizin huzurunu koruyun' talimatını verdi. Doğu ve Güneydoğu'da belirli belediyelerin ne tür yasa dışı faaliyetler içinde olduğunu hepimiz görüyoruz. Bu çukurların hangi makinelerle, ne tür imkanlarla kazıldığını artık herkes biliyor. Millete hizmet için kendilerine verilen makineleri milleti mağdur etmek için kullananlar, bunların hesabını en kısa sürede vereceklerdir. Dolayısıyla burada Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrı doğrudan bununla ilgilidir. Yani devletin verdiği imkanları devlet aleyhine kullanmaya çalışanların önüne geçme çağrısıdır."

'TERÖR OLAYLARININ SEBEBİ, ANAYASA YAPTIRMAMAK İÇİN'

Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Arap'ıyla bu topraklarda yaşayan 78 milyon insanın tek millet olduğunu belirten yapan Bakan Sarı, yeni Anayasa çalışmalarına da değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz daha özgür, daha huzurlu bir Türkiye için yeni Anayasa çalışmasını başlattık. Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşları 'Yeni Anayasa için hep birlikte' sloganıyla Anayasa platformunu kurdu. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 300'den fazla sivil toplum kuruluşu çalışmalarına start verdi. Bu platform Türkiye'nin her bölgesinde yeni Anayasasıyla ilgili toplantılar yapacak, sizleri ziyaret edecek. Siyasi partilerle görüşecek. Bu millette, Anayasa yapma kültürü vardır. Eski Türkiye'de Anayasalar yukarıdan aşağıya darbelerle yapılıyordu, devlet milleti zorluyor açık oy gizli sayım yapıyordu. Şimdi bu dönem geride kaldı. Artık millet devleti, yeni bir Anayasa yapması için zorluyor, istikametimizi millet belirliyor. Ayrıca unutulmaması gereken bir konu daha var. Bugün Türkiye'de yaşanan bunca terör ve ihanet olaylarının sebebi, yerli ve milli bir Anayasa yaptırmamak ve Başkanlık sistemini engellemektir."

'ATIK TOPLAYICILARI, GİZLİ KAHRAMANLARDIR'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, son günlerde Türkiye'nin gündemini meşgul eden atık ve kağıt toplayıcılarıyla ilgili de konuşarak şunları söyledi:

"Atık toplayıcılarımızı, kağıt toplayıcılarımızı mağdur edecek bir herhangi bir çalışmanın altına imza atmamız söz konusu değildir. Özellikle alın teriyle kar kış demeden Adana'nın yazında sıcağında ekmek parası peşinde koşan atık toplayıcılarımızın her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha sizlerin huzurunda belirtmek istiyoruz. Atık toplayıcılarımız, ekonomimize katkı sağlayan görünmez savaşçılardır ve biz her zaman onların yanında durmak isteyen bir iktidarız. Bu yüzden onları mağdur edecek bir çalışmanın altında kesinlikle imzamız olamaz. Son günlerde gündeme gelen, basını da oldukça meşgul eden denetimler, atık toplayıcılarımızı birebir sokakta tespit edip ceza kesilen bir uygulama kesinlikle değildir. Böyle lanse edilmesine rağmen tamamen yanlış bir şekilde basınımıza iletilmektedir. Bu denetimler, lisanslı veya lisansız çalışan firmalara yapılmış denetimlerdir ve bu denetimler sonucu ortaya çıkan yönetmelik hatalarından kaynaklanan ceza yaptırımlardır. Her fabrikanın, her işletmenin zaman zaman denetlendiği gibi Bakanlığımızın da bünyesinde, sorumluluğunda olan lisanslı firmaları zaman zaman denetliyoruz. Bu denetimleri 2013 ve 2014 tarihlerinde yapmıştık, 2015'te de yaptık. Yalnız bu denetimler maalesef basınımızda geçtiğimiz haftalarda çok farklı şekilde yorumlandı. Bazıları tarafından özellikle sokakta atık toplayan vatandaşlarımız suiistimal edildi, onları kullanan bir anlayışla bültenler yayınlandı. Yalnız şunu da biz biliyoruz ki, sokakta atık toplayan vatandaşlarımızın çalışma ortamları oldukça yetersiz. Bu nedenle atık toplayanlarla ilgili başta çalıştıkları firmalar tarafından bir çözüm getirmeleri gerektiğine inanıyoruz. En basitinden bu kişilere uygun kıyafet, eldiven, maske veya daha modernize edilmiş araçlarla destek olunabilir. Bunun yanında bu konuyla ilgili olarak ilgili Bakanlıklarımızla, lisanslı firmalarımızla, sivil toplum örgütlerimizle ve belediyelerimizle bir araya geleceğiz ve bir çalışma başlatacağız. Onların hem iş hem sağlık koşullarını nasıl düzenleyebiliriz, düzeltebiliriz onun altyapısını oluşturacağız."

ROZET TAKTI

Bakan Sarı, konuşmasının ardından başka partilerden AK Parti'ye katılanların rozetlerini taktı. İl Danışma Meclisi Toplantısına, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Ömer Ünal, Manisa Milletvekili ve Adana'dan sorumlu il koordinatörü İsmail Bilen, Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç ve Tamer Dağlı ile partililer katıldı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Sarı: İş Makinelerini Milleti Mağdur Etmek İçin Kullananlar, Bununun Hesabını Verecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı
    16:26 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin bu hafta evlilik öncesi eğitimlere alındığını açıkladı. Bakan Göktaş ayrıca, fonun öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulandığını ve daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını ifade etti.

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı
    16:25 Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı

    Oyuncu Sermiyan Midyat, Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Midyat ilçesinde bulunmaktan memnuniyetini dile getiren Midyat, Ağustos ayında çekimlerine başlayacağı 'Hükümet Adam' filminin galasını da ilçede yapacağını belirtti. Söyleşinin sonunda hayranlarıyla fotoğraf çektiren Midyat, programda müzik grubu da sahne aldı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı
    16:25 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, izinsiz ve yetkisiz bir şekilde tıbbi işlem yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda, bin 757 tıbbi malzeme ve cihaza el konuldu. Yabancı uyruklu işletme sahibi gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve haksız kazanç elde eden kişilere yönelik çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

  • CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'
    16:25 CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümü eleştirdi.

  • Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı
    16:24 Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

    Konya Akıncılar Platformu Başkanı Ahmet Poçanoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı.

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı
    16:23 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı

    Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı. Zanlılar, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi, diğer zanlının yakalanması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderildi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.

  • Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi
    16:21 Denizli'nin Buldan ilçesinde yangın çıkan minibüs kullanılamaz hale geldi

    Denizli'nin Buldan ilçesinde, İ.Ö'nün kullandığı 41 AST 887 plakalı minibüs, Sarımahmutlu mevkisinde seyir halindeyken çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.


Advertisement