Bakan Sarı'nın Kardeşine Saldırı Davası - Son Dakika
Güncel

Bakan Sarı'nın Kardeşine Saldırı Davası

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın kardeşi Fatih Sarı'yı, karıştığı trafik kazasının ardından bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, 1 yıl 3 ay hapis ve 5 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı.

04.05.2016 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın kardeşi Fatih Sarı'yı, karıştığı trafik kazasının ardından bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, 1 yıl 3 ay hapis ve 5 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı.

Adana 3. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan ilk duruşmada hakim, sanıkla ilgili kararını verdi.

Duruşmaya, tutuklu sanık Abidin Aydınli (58), müşteki Fatih Sarı ile avukatları katıldı. Avukatlık bürosunda çalışan Aydınli, iddianamede yer alan ifadesini tekrarladı.

Aydınli, müşteki Fatih Sarı'ya (30) kazanın ardından uzlaşma teklif ettiğini savunarak, "Müşteki, bana hakaret ederek bıçakla saldırdı. Ben de bıçağı alıp bir kez vurdum. Karşı taraftan çok özür diliyorum. Üniversiteye giden iki çocuğum var. Mağdur durumdayım" diyerek tahliyesini istedi.

Bakan Sarı'nın kardeşi Fatih Sarı ise sanıktan şikayetçi olmadı. Olay sırasında sanığa hakaret etmediğini belirten Sarı, "İddia edildiği gibi olayda kullanılan bıçak bana ait değildir. Sanık, arka tarafımdan gelerek beni bıçaklamıştır. Bıçak 4 santim içeri girmiştir. Herhangi bir zarar ziyan talebim de yoktur" dedi.

Duruşmada, sanığın oğlu Hüseyin Uğur Aydınli ile olay sırasında Sarı'nın yanındaki arkadaşı Murat Coşkun tanık olarak dinlendi.

Mahkeme, sanık Aydınli'yi, Fatih Sarı'yı 'kasten yaralama' suçundan 1 yıl 3 ay hapse mahkum etti. Bıçak bulundurmak suçundan sanığa 5 bin 500 lira adli para cezası verilmesini kararlaştıran mahkeme, Aydınli'yi tahliye etti. Verilen hapis ve para cezaları ertelenmedi. Aydınli, cezaların Yargıtayca onanması halinde cezasının kalan kısmını çekmek üzere tekrar cezaevine girecek.

D-400 karayolunun kentiçi geçişi Sabancı Merkez Camisi yakınlarında 10 Mart'ta Bakan Fatma Güldemet Sarı'nın kardeşi Fatih Sarı yönetimindeki 01 FS 966 plakalı otomobil ile Abidin Aydınli yönetimindeki 01 R 8412 plakalı otomobil daralan yolda çarpışmış, çıkan tartışmada Aydınli bıçakla Sarı'yı yaralamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Sarı'nın Kardeşine Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement