Bakan Şimşek: Çözüm Sürecinin Hedefi Terör Bitirmektir - Son Dakika
Güncel

Bakan Şimşek: Çözüm Sürecinin Hedefi Terör Bitirmektir

Bakan Şimşek: Çözüm Sürecinin Hedefi Terör Bitirmektir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm sürecinin hedefinin terör bitirmek olduğunu söyledi.

23.11.2014 22:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çözüm sürecinin hedefinin terör bitirmek olduğunu söyledi.

Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde partisinin ilçe teşkilatının olağan kongresine katılan Bakan Mehmet Şimşek, Azaplı Yol Kavşağı'nda Vali Yardımcısı Huriye Kanlıküpe, Ak Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal, Kaymakam Muhittin Pamuk ve Kadirli Belediye Başkanı MHP'li Ömer Tarhan tarafından karşılandı. Kongreye katılan Mehmet Şimşek, burada yaptığı konuşmada çözüm sürecine değindi. Şimşek, " PKK'yla mücadeleye 350 milyar dolar harcandı. Bu dolaylı yoldan hesaplandığında 1 katrilyonu buluyor. Bu paraları Ar-Ge'ye, eğitime, sağlığa, savunmaya harcasaydık dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olurduk. Çözüm sürecinin hedefi, terörü bitirmektir. Çözüm Sürecinin PKK'yla ittifak şeklinde sunulması tamamen siyasi bir söylemdir. Bunu söyleyenler son seçimde HDP'ye oy verdiler. Amaç, Ak Partiye karşı cephe oluşturmak. Bizim çözüm sürecinden maksadımız terörün sona ermesidir, anaların ağlamamasıdır ve şehit cenazelerinin gelmemesidir" dedi.

Ak Parti Hükümeti'nin 2002'de 11 milyar lira olan eğitim bütçesini, 2015'te 87,5 milyar liraya çıkardığını belirten Şimşek şöyle konuştu:

"Dünya genelinde büyük ekonomik kriz yaşandı. Bazı ülkeler bu krizden hala çıkamadı. Ortadoğu'daki çalkantılara rağmen Türkiye, son 12 yılda milli gelirini 230 milyar dolardan, 821 milyar dolara yükseltti. Burada şuna dikkat çekmek istiyorum. Siyasi irade sayesinde bugün ülkemiz güçlü bir şekilde istikrarını sürdürüyor. 2002 yılında, devletin vatandaşından topladığı vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Şimdi ise yüzde 14'ü faize gidiyor. Siyasi partiler 'Hep eğitime destek verilmeli' diye konuşurlar. Ancak 2002 yılında eğitime ayrılan bütçe 11 milyar lirayken, biz 2015 bütçesinde 87.5 milyar lirayı eğitime ayırdık. Milletin kaynakları yine millete hizmete olarak döndü."

Kongrede tek aday olan mevcut Başkan Hüseyin Gökçeli, tekrar Ak Parti Kadirli İlçe Başkanı seçildi. Kongrenin ardından dinlenmek üzere yemeğe geçen Bakan Mehmet Şimşek'e burada Belediye Başkanı Ömer Tarhan tarafından çiçek ve kilim hediye edildi. Şimşek, yemeğin ardından Adana'ya hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Şimşek: Çözüm Sürecinin Hedefi Terör Bitirmektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement