Bakan Şimşek: "İnşallah Geniş Bir Coğrafyaya İlham Kaynağı Olacağız" - Son Dakika
Güncel

Bakan Şimşek: "İnşallah Geniş Bir Coğrafyaya İlham Kaynağı Olacağız"

Bakan Şimşek: "İnşallah Geniş Bir Coğrafyaya İlham Kaynağı Olacağız"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İnşallah bu Ramazan ayı hem bölgemizde hem ülkemizde ve dünyada daha çok huzura, kardeşliğe vesile olur" dedi.

19.07.2014 23:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İnşallah bu Ramazan ayı hem bölgemizde hem ülkemizde ve dünyada daha çok huzura, kardeşliğe vesile olur" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konfederasyonu, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Kristal Park Tesisleri'nde iftar yemeği düzenledi.

Düzenlenen iftar yemeğine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Batman Valisi Azmi Çelik, Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, STK temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Bendevi Pandöken yaptığı açıklamada, "Bundan 5 yıl önce Batman'a geldiğimde, o günkü Batman nere bugünkü Batman nere. Hem fiziki şartların güzelleşmesi ticaret aleminin gerçekten de söylenebileceğinin üstünde gelişmesi dükkanların açık olması, insanların birbirlerine saygı ve sevgiyle yanaşması kadar güzel hiç bir şey yoktur. Bin yıldır birlikte olduğumuz, birbirimizle hiçbir kavgamız değil nifak toplumlarıyla ancak aramızın açılmasından medet bekleyenlerin de emekleri boşa gitti. İşte görüyorsunuz Türkiye'de huzur ve güvenin insanların birbirlerine saygı ve sevgi ile bu ülkenin, bu kentin ne şekle dönüşebildiğini belki sizler görmüyorsunuz ama biz yabancı gözle bu bölgeye geldiğimiz zaman gelişmeleri gördüğüm zaman esnaf sanatkarın huzur içerisinde işlerini yaptıklarını görmenin mutluluğu içerisindeyim. İşte bu barış sürecini çok iyi değerlendirmeliyiz. Ben Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyon Başkanı olarak siz değerli federasyon başkanlarım, oda başkanlarımın bana verdiği destekle Türkiye'de iki milyon insanın esnaf ve sanatkar temsilcisi olarak bu sürece dahil olduk. Akil insanlar grubunda esnaf sanatkarlar adına 15 bölgede birlik ve beraberlik mesajı verdik. O gün nasıl bir hava esiyordu bugün bakın ne kadar huzurlu ve güvenli bir ortamda bir hava esiyor. Artık Avrupa Birliği'nin gıpta ettiği ekonomiye sahibiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek ise, "Bir ramazan ayında Ortadoğu coğrafyasında nerede olursa olsun bu fitne fesat kaynaklı tabii ki iç kargaşa ve bunun gibi tabii ki ortaya çıkardığı zulüm ve kan bir Müslüman olarak hepimizi üzüyor. İnşallah biz bunlardan ders çıkartacağız ve ülke olarak çözüm sürecine sahip çıkıp birlik, beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz ve bütün Ortadoğu için hatta daha geniş bir coğrafya için sorunlarımızı daha çok demokrasi daha çok temel hak ve özgürlük ekseninde, kardeşlik hukuku içerisinde çözerek, biz inşallah geniş bir coğrafyaya ilham kaynağı olacağız ve örnek olacağız. Tabi İsrail'in uzun süreden beri devam eden ama bu Ramazan ayında yoğunlaşan zulmü de ayrı bir konu. Bizim oradan da dersler çıkarmamız gerekiyor ve bu coğrafyanın kardeşliğinin, birlik ve beraberliğinin çok daha güçlü bir şekilde pekişmesi gerekiyor. İnşallah bu Ramazan ayı hem bölgemizde, ülkemizde ve dünyada daha çok huzura, kardeşliğe ve huzura vesile olur" dedi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Şimşek: 'İnşallah Geniş Bir Coğrafyaya İlham Kaynağı Olacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement