Bakan Şimşek, Nevruz Ateşini Yaktı - Son Dakika
Politika

Bakan Şimşek, Nevruz Ateşini Yaktı

Bakan Şimşek, Nevruz Ateşini Yaktı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gercüş'te nevruz ateşini yakarak, vatandaşlarla halay çekti.

22.03.2014 00:14  Güncelleme: 00:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gercüş ilçesinde nevruz ateşini yakarak, vatandaşlarla halay çekti.

Batman'ın Gercüş ilçesinde partisince düzenlenen mitinge katılan Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, nevruzun bu kadar coşkulu bir şekilde kutlanmasında yapılan reformların etkili olduğunu belirtti.

Gercüş'ün batıdaki bir çok ilçeden daha ileri olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, ilçede derslik başına düşen öğrenci sayısının 20 olduğunu vurguladı.

Şimşek, Gercüş'ün eğitim noktasında çok şanslı olduğunu kaydederek, "Sizler eğitimli insanlarsınız. Sloganlara mı, hizmete mi oy vereceksiniz? Çünkü onlar sadece istismarı ve slogan atmayı biliyor. Biz Allah rızası için hizmet ve eser siyaseti yapıyoruz" dedi.

Türklerin, Kürtlerin, Arapların herkesin kardeşliğine inandıklarını dile getiren Şimşek, etnik milliyetçilik üzerine bir siyasetin ne hizmet, ne huzur, ne de barış içerdiğini söyledi.

Maliye Bakanı Şimşek, şöyle konuştu:

"Bunların derdi başka. 17 Aralık operasyonu ile Türkiye'nin kuzey Irak ile enerji iş birliğini istemiyorlar. Zamanlamasına bakın. Biz yasaklarla, yoksullukla, yolsuzlukla mücadele ettik ve başarılı olduk. Kürt sorununu güvenlik ve ekonomik sorun olarak görmedik. Bunu tüm yönleriyle çözmeye çalıştık. Bunun için 17 Aralık sürecinin esas hedefi barış ve çözüm sürecidir. Çünkü çözüm süreci devam ederse, Türkiye kalkınacak, güçlenecek. Çözüm süreci devam ederse BDP ve MHP'nin istismar edeceği konu kalmayacak. Türkiye'de anaların ağlamaması birilerini rahatsız ediyor. Hepimiz sizlerin hizmetkarıyız."

Şimşek'in konuşması sık sık çekilen zılgıt ve alkışlarla kesildi. Mitingde otobüsün üzerinden toplanan kalabalığa karanfil atan Şimşek, daha sonra nevruz bayramı dolayısıyla yumurta tokuşturdu, güvercin uçurttu.

Nevruz ateşini de yakan Şimşek, vatandaşlarla birlikte halay çekti. Babasının mezarını ziyaret ederek dua eden Şimşek, ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Şimşek, Nevruz Ateşini Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement