Bakan Şimşek: Topladığımız Bütün Vergilerin 4'te Biri Eğitime(2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Şimşek: Topladığımız Bütün Vergilerin 4'te Biri Eğitime(2)

Bakan Şimşek: Topladığımız Bütün Vergilerin 4\'te Biri Eğitime(2)

Kayıt DIŞI İSTİHDAMI AZALTTIK Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da İşkur'un düzenlediği, 'Bin Genç, Bin İşveren İstihdam Buluşması Projesi'nin açılış törenine katıldı.

26.03.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayıt DIŞI İSTİHDAMI AZALTTIK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da İşkur'un düzenlediği, 'Bin Genç, Bin İşveren İstihdam Buluşması Projesi'nin açılış törenine katıldı. Batman Üniversitesi Konferans Salonu'daki törene İşkur Genel Müdürü Nusret Yazıcı, Vali Azmi Çelik, İş-Kur Batman Müdürü Besim Eviz ve il yöneticileri katıldı. Proje kapsamında en fazla istihdam sağlayan işverenler ile projeye destek veren sivil toplum örgütlerine şükran belgesi veren Bakan Şimşek, "Vergisini hakkıyla ödeyenlerden Allah razı olsun" dedi.

Bakan Şimşek, 160 gün süreli projenin startını verip, "Akıllı politikalarla reel sektörü desteklersek istihdam sağlarız. Türkiye, rahat şekilde işsizlik oranlarını aşağıya çekebilir. Ama yanlış politikalar, 90'lı yılların popülizm tuzaklarına düştükleri gibi politikalar uygularsak Türkiye çok hızlı bir şekilde o günlere döner. Kendi dönemimizde kayıt dışı istihdamı azaltmışız. Vergi denetiminde çok önemli bir mesafe kat etmişiz, vergilerde çok ciddi bir azalmaya gitmişiz. Belki inanmayacaksınız ama KDV'yi bile düşürmüşüz. KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdük" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Şimşek: Topladığımız Bütün Vergilerin 4'te Biri Eğitime(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement