Bakan Şimşek: Türkiye'nin Güçlü Siyasi İstikrara İhtiyacı Var - Son Dakika
Güncel

Bakan Şimşek: Türkiye'nin Güçlü Siyasi İstikrara İhtiyacı Var

Bakan Şimşek: Türkiye\'nin Güçlü Siyasi İstikrara İhtiyacı Var

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülkenin içerisinde bulunduğu duruma dikkat çekerek "Türkiye'nin şuanda son 13 yıldır, elde ettiği kazanımlar tehdit altında." dedi.

23.08.2015 16:35  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de son 2.5 ayda siyasi belirsizliğin olduğunu söyleyerek, "Türkiye'nin birliğe, beraberliğe, istikrara ve güçlü bir hükümete ihtiyaca var. Türkiye'nin şuanda son 13 yıldır, elde ettiği kazanımlar tehdit altında." dedi.

ÇEKİLİŞ TÖRENİNE KATILDI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beraberindeki Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte Şahinbey Belediyesi Mavikent 4'üncü etap bin konutluk kura çekiliş törenine katıldı.

"SİYASİ BELİRSİZLİK VAR"

Törende konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de son 2.5 ayda siyasi belirsizlik olduğunu söyledi. Mehmet Şimşek, Türkiye'nin güçlü bir siyasi istikrara ve hükümete ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları dedi:



"Türkiye'de son 2 buçuk ayda maalesef siyasi bir belirsizlik var. Siyasi bir iktidarsızlık var. Bunun yansımalarını hepimiz görüyoruz. İnşallah Türkiye bunları aşacak. Türkiye, şuanda 4 bir tarafı ateş çemberi içinde olan bir ülke. Türkiye zor bir mahallede zor bir coğrafyada bulunuyor. Bunların üstesinden gelmek için, Türkiye'yi çok daha güçlü bir şekilde konumlandırmak için, güçlü hükümetlere, güçlü siyasi istikrarlara ihtiyaç var. Her zamankinden çok daha fazla Türkiye'nin siyasi istikrara ihtiyaca var.

"13 YILDIR ELDE ETTİĞİMİZ KAZANIMLAR TEHDİT ALTINDA"

Siyasi istikrarla beraber son 13 yıldır, bu ülkenin kazanımları korunabilir. Türkiye'nin şuanda son 13 yıldır, elde ettiği kazanımlar tehdit altında. Siyasi istikrarsızlık maalesef, yatırımların ötelenmesine Türkiye'ye yatırımların gelmesine bir engeldir. O nedenle Allah'ın izniyle bu badireyi de atlatacağız. Türkiye şuanda 3 ayrı terör örgütüyle mücadele ediyor. Şuanda Türkiye çok geniş coğrafyadaki jeopolitik gerginliklerle mücadele ediyor. Küresel ekonomideki belirsizliklerle karşı karşıya. Küresel konjonktür hakikaten sıkıntılı bir durumda. O nedenle her zamankinden daha fazla, Türkiye'nin birliğe, beraberliğe, istikrara ve güçlü bir hükümete ihtiyacı var."

Şimşek'in konuşmasının ardından kura çekilişi yapıldı. Çekilişte adını duyan bazı talihliler, sevinç gözyaşı döktü.

ŞEHİT NANE'NİN ADI VERİLEN PARKIN AÇILIŞINI YAPTI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kente gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında önce Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde IŞİD militanları tarafından şehit edilen 28 yaşındaki jandarma astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin adının verildiği parkın açılışını yaptı. Açılış törenine; Mehmet Şimşek'in yanı sıra Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve şehit Mehmet Yalçın Nane'nin eşi Seher Nane ile yakınları katıldı. Şahintepe Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin isminin verildiği parkın açılış töreninde konuşan Mehmet Şimşek, Türkiye'nin üzerine kurulan tezgahların olduğunu söyleyerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLÜ KILMAMAIZ GEREKİYOR"

"Türkiye, ne zaman güçlense, ayağa kalksa bu tezgahlarla karşı karşıya kalabiliyor ama Türkiye, güçlü bir ülke. İnşallah bu sıkıntıların hepsinin üstesinden geleceğiz. Biz bu sıkıntıları aşarken birlik ve beraberliğimize çok büyük önem veriyoruz. Askerimizin, güvenlik güçlerimizin ihtiyaç duyduğu her konuda en güçlü bir şekilde imkanları sağlıyoruz. Aslında milletimiz oynanan oyunun farkında. O nedenle her zamandan daha fazla, güçlü bir şekilde kenetlenmemiz gerekiyor. Her zamankinden daha fazla birlik, beraberliğimizi güçlü kılmamız gerekiyor."

Konuşmaların ardından Merkez Şahinbey ilçesindeki Şahintepe Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve meclis kararıyla Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane ismi verildiği parkın açılışı yapıldı. Şehit Nane'nin eşi Seher Nane parkın açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun katıldığı doğumla dünyaya gelen Mehmet Yalçın bebek ile birlikte yaptı.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Şimşek: Türkiye'nin Güçlü Siyasi İstikrara İhtiyacı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (130)

  • Qweığ: Devletin anasını bellesin diye mi 57 10 Yanıtla
  • adalet: ne olursa olsun ulkeyi durmadan tehdit altinda tutmaniz dogru degil halk istemiyur artik ak partiyi neden bu kadar iktidara yapistiniz,yolsuzluk la beraber ak parti sevgisini insanlarda bittirdiniz. 50 16 Yanıtla
  • HATAYLI: Yani size mi verelim 48 7 Yanıtla
  • Köylü: 13 yıldır fabrika sanayi teknoloji tarım hayvancılık ileriye dönük ne yatırım yapıldı Allah aşkına söyleyin dışa ve tamamen dövize bağımlı hale geldik 52 2 Yanıtla
  • Ters açı: Ya diyorsunki biz olmazsak sonrası tufan.90 yıldır bu ülke siz yokken daha huzurluydu lan.oyunuz düştü diye iç savaş çıkaracaksınız 48 5 Yanıtla
  • ebu bekir: Tek yol islam devrimi 16 35 Yanıtla
  • pis akp : lan bilerek ülkeyı bu hale getirdiniz komşu komşuyu öldürüyo, ekonomiui bilerek yaptınız vay adiler 43 8 Yanıtla
  • Ustaa: 13 yildir kim yönetiyo ulkeyi ? Sadece bina yaptiniz. Ne fabrika ne bişi... 39 11 Yanıtla
  • kasabalı : yav he he 13 yıldır çok şey kazandırdınız hiç bir zaman bu ülke sizleri unutmayacak 42 5 Yanıtla
  • hdp: haklısın hdp iktidar olmalı ondan güçlü iktidar yok 18 29 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı
    15:19 Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı

    Denizlispor'dan yapılan açıklamaya göre 24 yaşındaki Bekir Turaç Böke'nin yapılan son tetkiklerde sol arka adalesinde yırtık tespit edildiği ve sezonu kapattığı öğrenildi. TFF 2. Lig'de mücadele eden ve düşme hattında olan Denizlispor'a bir kötü haber geldi.

  • İstanbul'da Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü, Şüpheli Yakalandı
    15:18 İstanbul'da Taksici Bıçaklanarak Öldürüldü, Şüpheli Yakalandı

    60 yaşındaki taksici Yaşar Yanıkyürek, Sarıyer Tarabya'da yolcu olarak binen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Taksiciler, olayı protesto ederek can güvenliklerinin sağlanmasını istedi. İran uyruklu şüpheli, sivil polisler tarafından yakalandı.

  • Samsun'da akreple temas eden kişi otobüste fenalaşarak öldü
    15:18 Samsun'da akreple temas eden kişi otobüste fenalaşarak öldü

    Samsun'un Havza ilçesinde akreple temas ettikten sonra yolcu otobüsünde fenalaşarak öldüğü öne sürülen kişinin cenazesi Kayseri'de defnedildi. Bilal Y. (56) için Hulusi Akar Camisi'nde tören düzenlendi ve cenazesi Kocasinan ilçesi Hasancı Mahallesi'nde toprağa verildi. Tören sonrası basın mensuplarıyla katılımcılar arasında arbede yaşandı. Bilal Y'nin akreple temas ettiği ve psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilmişti.

  • Aksaray'da Genç Gasp Edilmeye Çalışıldı, Darp Edilerek Hastanelik Oldu
    15:17 Aksaray'da Genç Gasp Edilmeye Çalışıldı, Darp Edilerek Hastanelik Oldu

    Aksaray'ın Ereğli Kapı Mahallesi'nde bulunan bir parkta arkadaşlarıyla gezen genç, gasp etmeye çalışan bir şahıs tarafından darp edildi. Gasp edemeyince sinirlenen şüpheli, genç üzerinde şiddet uygulayarak hastanelik etti. Olayın ardından genç ve arkadaşları hızla parktan uzaklaşarak durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Yaralı genç, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Gümüşhane'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Gözaltı
    15:17 Gümüşhane'de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Gözaltı

    Gümüşhane'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. İstihbari çalışmalar sonucunda, Malatya'dan temin edilen uyuşturucu maddelerin Gümüşhane'ye getirileceği bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda 14 gram metamfetamin, 2,6 gram kubar esrar, 5,5 gram bonzai ve 2 adet sentetik uyuşturucu bulundu. 3 kişi gözaltına alındı, 2 kişi serbest bırakıldı ve Y.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Vatandaşları Ağırladı
    15:16 Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Vatandaşları Ağırladı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, makamında vatandaşları ağırlayarak hayırlı olsun dileklerini kabul etti. Başkan Aydın, yeni dönemde yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.

  • Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti
    15:16 Osmangazi Belediyesi'nin eski müdürü Yüksel Aslan vefat etti

    Osmangazi Belediyesi'nin Ruhsat ve Denetim eski müdürü Yüksel Aslan, amansız hastalık sonucu vefat etti. Belediye bahçesinde düzenlenen törende mesai arkadaşları tarafından dualarla uğurlandı.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    15:15 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ile birlikte yeni dönem muhtarlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Yalçın, muhtarları tebrik ederek sunulan hizmetlerin kalitesinden bahsetti.


Advertisement