Bakan Soylu: Medeniyetimizi Kısıtlamak İstiyorlar (3) - Son Dakika
Güncel

Bakan Soylu: Medeniyetimizi Kısıtlamak İstiyorlar (3)

SÜRMENE'DE KONUŞTUİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, parti otobüsüyle geldiği Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde halka seslendi, Anayasa değişikliği referandum süreci ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

15.03.2017 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SÜRMENE'DE KONUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, parti otobüsüyle geldiği Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde halka seslendi, Anayasa değişikliği referandum süreci ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Mevcut sistemin darbe ürettiğini, baba ile oğlu birbirine düşürdüğünü dile getiren Bakan Soylu, yeni sistemle parlamentonun da, Türkiye'nin de çok güçleneceğini söyledi.

Ülkenin huzurunun bozulmak istendiğini kaydeden Bakan Soylu, "Allah'a şükürler olsun ülkenin huzuruna göz dikenlere evlatlarımız gerektiği cevabı en güzel ve en doğru şekilde veriyor. DAEŞ ile, FETÖ ile, PKK ile ülkemizin huzurunu bozmak istiyorlar. Ey Hollanda, Almanya topunuz gelin. Bu millet gereken cevabı verecek" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERME: YOKSA BU GİZLİ EVETÇİ OLMASIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmeye devam eden Bakan Soylu şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu çıktı yeni sistemi anlatıyor güya. Diyor ki 'Bir Başbakan olacak, başka partiden bir Cumhurbaşkanı olacak. Birbirleriyle kavga edecekler.' Yahu Allah'ın adamı; biz 2 aydır, 5 aydır, 1 yıldır bunu anlatmaya çalışıyoruz. Allah mı şaşırttı, yoksa bu gizli evetçi olmasın. Şimdi artık milletin borusu ötüyor milletin. Yeni sistemde yüzde 50'ye gelemedin mi hapı yuttun. 50'yi aşamazsan hapı yuttun. 2019'da bir seçim var. Eski sistemden gidersek Cumhurbaşkanımız Allah nasip ederse aday olduğunda karşısına bir aday daha çıkacak değil mi? Diyelim ki eski sistemde gidersek Kılıçdaroğlu aday olacak. Tartı tutmuyor ama diyelim ki oldu. Seçimi kaybettiği zaman ne yapacak? Partinin Genel Başkanlığına devam. Sırça köşkte oturmaya devam. Ekmek elden su gölden devam. Adamda laf ta bol, o da devam. Ama yeni sistemde ne olacak? Yeni sistemde aday oldu milletvekilliği ne olacak? Peki adamı bir daha orada tutarlar mı? Adamın arkasına teneke bağlarlar, 'Yallah' derler'. Şimdi dertlerini anlıyor musunuz? İş yapmayacaklar, iş üretmeyecekler laf üretecekler. Laf ile bu gemiyi yürütecekler. Yeni sistem geminin lafla yürütüldüğü değil, işle yürütüldüğü sistemin adıdır, işle."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Soylu: Medeniyetimizi Kısıtlamak İstiyorlar (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement