Bakan Taner Yıldız; "Diyarbakır'da Meclis mi Kuracaksınız" - Son Dakika
Politika

Bakan Taner Yıldız; "Diyarbakır'da Meclis mi Kuracaksınız"

Bakan Taner Yıldız; "Diyarbakır\'da Meclis mi Kuracaksınız"

7 Haziran Milletvekili Genel Seçim çalışmaları için Gediz ilçesini ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye ne zaman yükselmeye kalksa her seferinde paçasından asılanlar olduğunu söyledi.

09.05.2015 00:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Haziran Milletvekili Genel Seçim çalışmaları için Gediz ilçesini ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye ne zaman yükselmeye kalksa her seferinde paçasından asılanlar olduğunu söyledi.

Ak Parti İlçe Seçim Bürosu önünde partililere hitaben bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, iktidara geldiklerinden beri çok fazla tehdit aldıklarını belirterek, "Bazen askeri üniformalı, bazen sivil, bazen çok uzaktan, bazen yakından, bazen dışımızdan, bazen içimizden çok fazla tehdit oldu. Türkiye ne zaman yükselmeye kalksa her defasında paçasından tutup aşağı doğru çekmek isteyenler oldu. Demokrasi tarihinde bunları çok fazla yaşadık. Menderes'i asmaya götürürken, o sırada filim çevirmeye başladılar. Demokrat Partili, kravatlı, ütülü pantolonlu insanlar yemek yerken gülüyorlardı. Yalnızca bunun algısını yönetmeye çalıştılar. Aynen Gezi Parkı'nda olduğu gibi" dedi.

Diğer taraftan Hakkari Yüksekova'da yapılan havaalanını seçimden önce açacaklarını ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konuşmasına şu şekilde devam etti: "O havaalanı nasıl yapıldı biliyor musunuz?, oradaki iş makinelerini yaktılar, giden insanları tehdit ettiler. Kürt kardeşlerimize giden hizmeti engellediler. Şimdide şirinlik yapıyorlar. Diyorlar ki acaba biz Türkiye'nin partisi olabilir miyiz?. Hiç kusura bakmayın siz Türkiye'nin partisi falan olamazsınız. Siz bulunduğunuz yeri istismar ediyorsunuz ve en son bir cümle söylediler, "eğer biz barajı aşamazsak sivil itaatsizliğe gideriz" dediler. Şimdi soruyorum ne demek bu sivil itaatsizlik?, isyan mı çıkartacaksınız?. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giremediniz diye Diyarbakır'da meclis mi kuracaksınız?, direkleri mi bombalayacaksınız?, santralları mı bombalayacaksınız?. Hiç kusura bakmayın, hiçbirine müsaade etmeyiz bizler. Biz bu memleketi dedelerimizin, babalarımızın şehit kanıyla beraber bu günlere getirdik. Öyle ucuz tehditlere de pabuç bırakmayız. Biz Türkiye'yi milli birlik ve beraberliğine, bütünlüğüne, siyasi bütünlüğüne önem veririz. Türk'ü de kardeşimizdir, Kürt'ü de kardeşimizdir, hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Bizi ne kadar bölmeye çalışırlarsa bilin ki onun altında başka bir oyun var. Aynen 17-25 Aralık'ta ve siyaset tarihinin belli aralıklarında bize yaptıkları gibi. İnsan karşısından gördüğünden çok fazla sıkıntı çekmiyor. Dostun attığı gülden fazlasıyla inciniyor. Ama kusura bakmayın biz duygusal davranamayız. Bütün iyi niyetimizle beraberce çalıştığımız bu ortamda ihanete gelemeyiz."

Seçim vaatlerine de değinen Bakan Yıldız, "Eğer lafa, eğer yalnızca vaatlere bakılmış olsaydı 2002 seçimlerinde dünyanın en büyük hırsızlarından birisi olan, bunu ben söylemiyorum, bunu mahkeme kararıyla söylendi, 9,5 yıla yakın hapis aldı ve dünyanın çifte muhasebe tutan ilk bankacısı olarak tarihe geçti Cem Uzan'ın vaatleri tutardı. Ama bu ülkede tutmadı. Bu işler yalnızca lafla olmuyor, yalnızca söylemeyle olmuyor. Soruyoruz kaynağınız nerede?, vallahi şaşılacak bir şekilde "kaynak benim" diyor. ya böyle kaynak olur mu arkadaşlar. Değerli kardeşlerim yalanla dolanla bu işler olmaz. Ben doktora sordum bu tür vaatlerde bulunmanın sağlığa bir zararı var mıdır dedim oda yok dedi. Belki sağlığa zarar vermez ama Türkiye'nin sağlığına çok fazla zarar veriyor. O yüzden bunlara pirim vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasını tamamlayan Bakan Yıldız, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Ak Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Ak Parti Kütahya milletvekili adayları Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel, Ahmet Tan ve Ak Parti Gediz İlçe Başkanı Mesut Yörük ile birlikte halkı selamlayarak, 7 Haziran seçimleri için destek vermelerini istedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Taner Yıldız; 'Diyarbakır'da Meclis mi Kuracaksınız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement