Bakan Taner Yıldız: Niçin Dinliyorsunuz? - Son Dakika
Güncel

Bakan Taner Yıldız: Niçin Dinliyorsunuz?

Bakan Taner Yıldız: Niçin Dinliyorsunuz?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Siz bu ülkenin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanını 2,5 yıl resmi ve illegal bir gerekçe ile dinliyorsunuz. Niçin dinliyorsunuz?" dedi.

05.08.2014 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Siz bu ülkenin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanını 2,5 yıl resmi ve illegal bir gerekçe ile dinliyorsunuz. Niçin dinliyorsunuz?" dedi.

Kütahya'ya gelen bakan Taner Yıldız, 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti. Yıldız, OSB yönetim binasında burada basın mensuplarının çeşitli sorularını yanıtladı. Kendisinin de dinlendiğini belirten bakan Yıldız şöyle konuştu:

"Benim devlet başkanları ile yaptığım, hükümet başkanları ile yaptığım görüşmeler var. Bunların içerisinde gizli ibareli, çok gizli ibareli görüşmeler var, kamuoyuna açtığımız görüşmeler var. Siz kalkıp ta bunu bu kadar stratejik bir konuyu dinlerseniz bunun anlamının başka olduğuna biz kanaat getiririz. Şu anda birçok ülke ile görüşmelerimiz devam ediyor. 26 ülke ile aktif görüşmelerimiz var. Hemen yanı başımızda Rusya, İran, Irak gibi ülkelerden tutun da Afrika ülkelerine varıncaya kadar. Siz bu ülkenin enerji ve tabii kaynaklar bakanını iki buçuk yıl resmi ve illegal bir gerekçe ile dinliyorsunuz. Niçin dinliyorsunuz?"

17 VE 25 ARALIK'TAN SONRA DA DİNLEME YAPILDI

Türkiye'nin her alanda normalleşmesi için uğraştıklarını anlatan Taner Yıldız, " Kişisel hak ve özgürlüklerin, kamu menfaatinin korunduğunu ve bunları uluslararası arenaya kendi kontrolümüz dışında verilmediği bir yapıyı hedefliyoruz. Paralel yapının yaptığı yanlışlardan vazgeçmesi gerektiğini daha bunların ne yazık ki sürdüğünü görüyorum. Bir duyumuma göre 17 ve 25 Aralık'tan sonra farklı bir dinlemeye tabii tutulduğumuzu gördüm. Yalnızca 2,5 yıl, o tarihten önceki dinlemelere ek olarak. Bizler gücünü şeffaflıktan alan bir yapının içerisinden geliyoruz. Bizlerin gizlenecek saklanacak herhangi bir söylemimiz olmaz. Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda bizim yaptığımız uluslararası ilişkilerin ne zaman paylaşılacağına biz karar veririz. Ülkeyi yönetenler karar verir. Bunun herhangi bir telefon dinleme kaydı ile herhangi bir tape aracılığı ile kamuoyu ile paylaşılmasını yanlış buluyoruz. O yüzden bu yanlıştan şu veya bu şekilde vazgeçecekler" dedi.

HUKUK ÇOK FAZLA MINCIKLANDI

Bakan Taner Yıldız, emniyet mensuplarına yapılan son operasyonlarla ilgili olarak da, "Tabi ki hukuk şu veya bu gerekçe ile çok fazla mıncıklandı tabiri caizse. Çok fazla el değdi. Ben hukukun üstünlüğünün Türkiye'de tesis edilmesi kanaatindeyim. Vatandaşımızın, halkımızın, adalet duygusunu yitirmeden ona olan güveni kat be kat hissederek, Türkiye'de böyle bir duygu ile davranılması gerektiği kanaatindeyim. Yargının ve hukukun mutlaka objektifliğinin ve üstünlüğün hepimizde yer etmesi lazım." diye konuştu.

KAZAKİSTAN'DAKİ TPAO ANLAŞMAZLIĞINDA 205 MİLYON DOLAR ALINACAK

Kazakistan'da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) kapsamında yapılan yatırımdaki anlaşmazlıkla ilgili de bilgi veren bakan Yıldız şunları kaydetti:

"Kazakistan'da TPAO bir yatırım yapmıştı. Oradaki yatırımda Kazakistanlı yetkililerle bir ihtilaf oldu. O ihtilaf 2010 yılında tahkim süresine kadar götürüldü. Tanzim edilmesini istediğimiz bir miktar vardı. En son 2013 yılında Kazakistan'daki yetkili arkadaşlarımız bizden bu tahkim sürecini geri çekmemizi istediler. Çünkü biz oradaki davamızda haklıydık. TPAO'nun hakkı korunması adına gerek yurtiçinde gerekse yurt dışında yapılacak işlemlerde her birimiz yoğun çaba sarfediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin ister kamu, isterse özel sektör olarak yurtdışındaki yaptığı en büyük yatırım TPAO tarafından yönetilmektedir. Kalıcı ve doğrudan yatırımlar ve sürdürülebilir uzun soluklu yatırımlar TPAO tarafından yürütülüyor. En son geldiğimiz noktada 205 milyon dolar tarafımıza ödenmek kaydıyla tahkim süreçleri ve karşılıklı onaylanmak kaydıyla bu tahkim sürecinden vazgeçilecek, bunu da Kütahya'dan Türkiye Kamuoyuna bu vesileyle bildirmek istiyorum. TPAO alacağı bu 205 milyon dolar parayla birlikte oradaki yüzde 49'luk hissesini de devretmiş olacak, şu ana kadar elde etmiş olduğu tüm haklarla ilgili karşılıklı imzalamış olacak. Bunları da gerek Türkiye'de yapacağı yatırımlar gerekse yurtdışındaki yapacağı yatırımlara bundan sonra harcamış olacak. 205 milyon dolar bizim petrol aramacılığıyla alakalı önemli bir yatırım kalemimiz olacak." - Tahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Taner Yıldız: Niçin Dinliyorsunuz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement