Bakan Topçu, Ayaş'ta İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Politika

Bakan Topçu, Ayaş'ta İncelemelerde Bulundu

Bakan Topçu, Ayaş\'ta İncelemelerde Bulundu

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Kültür ve Turizm Bakanlığının üst düzeyde katılımıyla Ayaş’ın daha iyi tanıtılması gerektiğini belirterek, büyük bir kültürel mirasa sahip olan ilçede tanıtım ağının, Beypazarı’nda yapıldığı gibi iyi oluşturulması gerektiğini bildirdi.

20.10.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Kültür ve Turizm Bakanlığının üst düzeyde katılımıyla Ayaş'ın daha iyi tanıtılması gerektiğini belirterek, büyük bir kültürel mirasa sahip olan ilçede tanıtım ağının, Beypazarı'nda yapıldığı gibi iyi oluşturulması gerektiğini bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ankara'nın Ayaş ilçesinde incelemelerde bulundu. Ayaş Kaymakamı Ahmet Başbaydar ve Belediye Başkanı Bülent Taşan ile görüşen Bakan Yalçın Topçu, ilçenin turizm potansiyeli ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. Ayaş'ın iç turizmde hak ettiği yeri alamadığına işaret eden Bakan Topçu, ilçenin sağlık turizmi, gastronomi turizmi gibi alternatif turizm türlerine hizmet verebilecek bir potansiyeli barındırdığını kaydetti.

Kadim medeniyetin kıymetli eserlerini barındıran Ayaş'taki Selçuklu mirasını tanıtmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığının her türlü desteği vereceğini bildiren Bakan Topçu, ilçenin Beypazarı gibi tanınan bir turizm merkezi haline gelmesini istediklerini ifade etti.

Tanıtımda, üniversitelerin ve basın yayın kuruluşlarının Kaymakamlık ve Belediye aracılığıyla düzenli olarak ilçeye çekilmesinin önemine vurgu yapan Topçu, incelediği projelerin hayata geçirilmesi konusunda ellerinden gelen tüm katkıyı sağlayacaklarını söyledi.

Ayaş'ın tanıtımı için tüm iletişim araçlarını etkin olarak kullandıklarını belirten Belediye Başkanı Bülent Taşan ise yaptığı konuşmada, ilçedeki yamaç paraşütüne yabancı turistin de rağbet ettiğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu'nun önerileri doğrultusunda çalışmalarına yön vereceklerini kaydeden Taşan, trekking gibi alternatif turizm türleriyle ilçe turizminin daha da ivme kazandığını ifade etti.

Bakan Topçu, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının ardından esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek, Ayaş Şehitliğini ziyaret etti.

Topçu ardından Ankara'nın manevi dinamiklerinden, Hak dostu Bünyamin Ayaşi Hazretleri'nin kabrinin bulunduğu camii de ziyaret etti ve türbede dua etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Topçu, Ayaş'ta İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement