Bakan Topçu'dan Hediye İçin Alkış Testi - Son Dakika
Güncel

Bakan Topçu'dan Hediye İçin Alkış Testi

9. Beyoğlu Sahaf Festivali'nin açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, kendisine takdim edilen hediyeyi festivale katılan 1'i Yunan 2'si Rumen, 3 sahafa hediye etmek istedi.

18.09.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

9. Beyoğlu Sahaf Festivali'nin açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, kendisine takdim edilen hediyeyi festivale katılan 1'i Yunan 2'si Rumen, 3 sahafa hediye etmek istedi. Ancak Bakan Topçu'nun elinde tek hediye vardı. Topçu, hediyeyi hangi sahafa vereceğini alkışlatarak tespit etmeye çalıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Kenti Vakfı ve Beyoğlu Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen sahaflar festivalinin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun yanı sıra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Nedret İşli ile yurt içinden ve dışından çok sayıda sahaf katıldı.

Topçu, bu yıl Romanya ve Yunanistan olmak üzere yurt dışından ilk kez katılan yabancı sahafların da katıldığı festivalin açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasına "Romanya'dan ve Yunanistan'dan gelen kardeşlerimizi selamlıyorum" diyerek başlayan Bakan Topçu, misafir sahaflar için alkış istedi.

Romanya'dan gelen misafir sahaflarla program öncesi aralarında geçen konuşmadan bir anekdotu paylaşan Topçu, "Bir şey öğrendim. Romanya'daki sempatik hanımlara 'Maria' diye isim konuluyormuş. Güzel kızlarına da 'Nataila' deniyormuş. Onlar için de alkış istiyorum" ifadelerini kullandı.

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİ

Festival gerçekleşmesindeki emeklerinden dolayı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a teşekkürlerinin ileten Topçu, "Umuyorum ki sayın başkanımızın bu çabaları önümüzdeki yıllarda inşallah hem medeniyet coğrafyamızda da yapılsın hem Türkiye'nin her bir kentinde yapılsın" diye konuştu.

"KAZANÇLARI BOL OLSUN"

Topçu, konuşmasında sahaflara da "Kültürümüzün imanlı ve inançlı takipçileri olan sahaflarımızın her birine de bu faaliyetten ötürü kutluyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum kazançları bol olsun" diyerek teşekkür etti.

Yalçın Topçu, "Eskiden bir söz varmış, ecdat sefere çıkarken, çıkacakları memleket ile ilgili 2 yerden bilgi alırlarmış. Biri sarraf diğeri ise sahaflardır. Sarraflardan, o memleketin ekonomik durumu hakkında bilgi alırlarmış. Sahaflardan ise o memleketin kültürü, bilgi derecesi nedir diye bakarlarmış. Siz kültürün bilgisisiniz, derecesisiniz. Bunun için sizi kutluyorum. Allah devamınızı sağlasın. Sizi ekonomiye ezdirmesin inşallah" dedi.

KENDİSİNE VERİLEN HEDİYEYİ SAHAFLARA VERMEK İÇİN İLGİNÇ YOLA BAŞVURDU

Konuşmasının ardından Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Nedret İşli, Yalçın Topçu'ya günün anısına kağıt oymasıyla yapılan üzerinde besmele bulunan bir tablo ile Tarihçi Hammer'in 'Osmanlı Tarihi' adlı kitabını hediye etti.

Topçu kendisine verilen tabloyu, Yunanistan ve Romanya'dan gelen sahaflara hediye etmek istedi. Bunun üzerine Bakan Topçu, Yunan sahaf Nikos Zahariadyis ile Rumen sahaflar Muguraş Maria Petrescu ve Mariana Pandaru ile İstanbul Rumen Kültür Merkezi Müdürü Dr. Nadia Tunsu'yu kürsüye davet etti. Ancak Topçu'nun elinde tek hediye, sahnede ise 3 sahaf vardı.

EN ÇOK ALKIŞI ALAN SAHAFA ÖDÜLÜNÜ VERMEK İSTEDİ

Burada hangi hediyeyi kime vereceğiyle ilgili ilginç bir yola başvuran Topçu, törene katılanlardan isimlerini söylediği sahaf için alkış isteyerek en fazla alkış alana vereceğini ifade etti. Ancak Topçu, sırasıyla isimlerini okuduğu sahaflar için alkışları yetersiz bulması üzerine devreye Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Nedret İşli girdi. İşli, misafir sahaflara da birer hediye verileceğini söyledi. Bunun üzerine İşli'den söz alan Bakan Topçu, "Sayın başkan hepsine birer hediye vereceğini söyledi. Zaten alkışlarda çok cılız çıktı. Ama şimdi hem belediye başkanımıza hem de misafirlerimiz için kuvvetli bir alkış istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Yalçın Topçu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte festival alanındaki sahafları gezdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Topçu'dan Hediye İçin Alkış Testi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.


Advertisement