Bakan Topçu: "Dünya Markası Olabilmemiz İçin Bu Tip Yapıtlara İhtiyaç Var" - Son Dakika
Politika

Bakan Topçu: "Dünya Markası Olabilmemiz İçin Bu Tip Yapıtlara İhtiyaç Var"

Bakan Topçu: "Dünya Markası Olabilmemiz İçin Bu Tip Yapıtlara İhtiyaç Var"

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu TRT 1 televizyonunda yayınlanan “Diriliş: Ertuğrul” isimli dizi için Beykoz’da oluşturulan film platosunu ziyaret etti.

14.11.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu TRT 1 televizyonunda yayınlanan "Diriliş: Ertuğrul" isimli dizi için Beykoz'da oluşturulan film platosunu ziyaret etti. Dizinin çekildiği mekanları dolaşan Bakan Topçu, oyuncularla sohbet ettikten sonra yönetmen koltuğuna oturarak sahne çekimini izledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu TRT 1 televizyonunda yayınlanan "Diriliş: Ertuğrul" isimli dizinin Beykoz'daki setini ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Beykoz Kundura Fabrikası'ndaki alana gelen Bakan Topçu'yu, yetkililer karşıladı. Karşılamanın ardından Topçu, dizinin çekimlerinin yapıldığı setleri ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Dizinin yönetmenleri eşliğinde tek tek gezilen her mekanda Bakan Topçu incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Bakan Topçu, "Küresel marka yolunda bir sanat eserimizin çekim mekanından olmaktan gerçekten Kültür ve Turizm Bakanı ve aynı zamanda medeniyet dünyamızın bir vatandaşı olarak çok gururlu ve onurluyum. Bu dizimiz gösterime başladığından bu yana gerçekten ciddi bir hayran kitlesi ve izleme almakta. Bunu biliyorum, çünkü takip eden hayranlardan birisi de benimdir. Böyle olmasının nedeni oyuncularından senaristine yapımcısına ve tabii ki bunu gösterime sunan TRT'nin birer marka olmasıdır. Marka oyuncularla bu iş yapılıyor. Gerçekten çok ciddi bir senaryo yazılmış, yönetmen müthiş, kameramanlar, figüranına kadar her şey müthiş durumda. Böyle ciddi bir ekip, ciddi bir sonuç çıkartıyor" dedi.

"DÜNYA MARKASI OLABİLMEMİZ İÇİN BU TİP YAPITLARA İHTİYAÇ VAR"

2004 yılında Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu dizi ve film sanayisinden kazandığı para sadece 10 bin dolardır" diyen Bakan Topçu, "Şuan da geldiğimiz noktada hamdolsun 200 milyon dolardır. Ben Kültür ve Turizm Bakanı olarak sinemaya bu yıl için bakanlıktan bir katkıda bulundum. Gönlüm bundan daha fazla katkıda bulunmak ister. Çünkü şunun farkındayım gerçekten sinema sektörü veyahutta dizi görsel sahne oyunları, bunlar hem turizm gelirlerinin artmasına kültürleşmeye katkıda bulunuyor. Buradan Türkiye Cumhuriyeti devletine ve 64. Hükümete de sesleniyorum. Enerjimizi turizme, sinema sektörüne ve sahne oyunlarına yani ülkemizi, kültürümüzü, değerlerimizi dünyaya açacak yerlere yatırmamız doğru bir yatırım olur. Bizim kültür ve turizm değerlerimiz dünya markası olabilmesi, alıcısının olabilmesi için bu tip yapımlara, sanatçılara ve bunların arkasında durmaya devlet olarak bunları desteklemeye cidden çok ihtiyaç vardır" ifadelerini kullandı.

"SULTAN ALPARSLAN'IN MEZARI BULUNACAK, HAYATI İÇİN ORTAK BİR FİLM HAYATA GEÇECEK"

Bir hayallerinin olduğunu kaydeden Bakan Yalçın Topçu, "Atamız Alparslan'ın inşallah mezar yeri, TİKA'nın anavatanımızdaki çalışmalarıyla neticelenmek üzeredir. Sayın genel müdürle yaptığımız Türkmenistan ziyaretinde de Başbakan kendi heyeti huzurunda bizlere söz verdiler. Bu kayıtlara ve notlara geçti. Sonrasında biz Sultan Alparslan'ın hayatıyla ilgili bir ortak Türkmen-Türk ortak yapımı dizi olmasını söyledik. Kendisi tekrar bana döndü ve dedi ki, bana 2 söylediniz. Sultan Alparslan'ın mezarının bulunmasıyla ilgili çalışmalar emir verdim, hızlanacak. Ortak bir dizi dediniz, onu da söyledim bu da hayata geçecek. Şimdi onların tarafsızlık bayramı var. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız büyük ihtimalle orada olacaklardır. Biz de şahsen davetliyiz, orada olacağız. İnşallah Sultan Alparslan'ın hayatıyla ilgili bir dizi de sizlere TRT'ye ve bu ekibe nasip olur" diye konuştu.

Bakan Topçu açıklamalarının ardından çekimleri devam eden dizinin bir sahnesi için yönetmen koltuğunda oturdu. Dizi yönetmeni ve görüntü yönetmeninin de eşlik ettiği Bakan Topçu, çekimler hakkında bilgi alarak dizi hakkında yorumlarda bulundu. Ardından önceden hazırlığı tamamlanan sahnenin çekimlerine geçildi. Dizideki bir sahnenin çekimini Bakan Topçu bizzat yönetmen koltuğundan takip etti. Sahnenin çekildiği esnada dizinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan da, Bakan Topçu'nun ile tokalaştı. Tokalaşmanın ardından Düzyatan da Bakan Topçu'ya eşlik ederek sahnenin çekimlerini ekrandan takip etti.

Sahnenin çekilmesinin ardından platodaki incelemelerine devam eden Bakan Topçu, dizide kullanılan kılıç, kalkan ve baltaları da inceledi. İncelemelerinin ardından dizinin medrese bölümünün çekiminin yapıldığı seti de gezdi. Burada Bakan Topçu'ya dizide oyuncuların kullandığı bir eşyada hediye edildi. Bakan Topçu kendisine hediye edilen eşyayı da başına taktı. İncelemelerinin ardından dizi ekibi ile Bakan Topçu hatıra fotoğrafı çektirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Topçu: 'Dünya Markası Olabilmemiz İçin Bu Tip Yapıtlara İhtiyaç Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement