Bakan Topçu, Manisa'da Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Topçu, Manisa'da Temel Atma Törenine Katıldı

Bakan Topçu, Manisa\'da Temel Atma Törenine Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Şu 40 yıldır bizim devletimizin içine atılan fitne hangi devlete atılsaydı dayanamazdı" dedi.

15.10.2015 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Şu 40 yıldır bizim devletimizin içine atılan fitne hangi devlete atılsaydı dayanamazdı" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Manisa'nın Köprübaşı ilçesine bağlı Borlu mahallesinde Mehmet ve Savaş Pervanlar tarafından vefat eden babaları Ferit Pervanlar hayrına yaptırdıkları ilkokulun temel atma törenine katıldı. Törene ayrıca Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Köprübaşı Kaymakamı Abdülkadir Çelik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, okulu yaptıran hayır sever kardeşler Savaş ve Mehmet Pervanlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törenin yapılacağı alana gelen protokolü öğrenciler çiçeklerle karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Topçu, konuşmasına Ankara'daki terör saldırısını kınayarak başladı. Bakan Topçu, "Geçmiş günlerde yaşadığımız, adeta Türkiye'nin tamamını hatta medeniyet coğrafyamızı bütün iyi insanları yasa boğan Ankara'daki o kahpece haince saldırıyı bir kere daha Manisa'dan kınıyor, ölenlere rahmet yaralananlara şifa diliyorum. Devletin ve milletin başı sağ olsun" dedi.

Hayırseverler tarafından yaptırılan okulla ilgili konuşan Topçu, "Rahmetli Ferit bey demek ki çok kıymetli bir adammış. Derler ya insan dünyasını değiştirdikten sonra amel defterinin kapanmaması için 3 şey lazım. Bunlardan birisi de hayırlı evlatlar bırakmak. Mehmet bey Savaş bey hayırlı evlatmış. Onların yapmış olduğu bu hayır inşallah kıyamete kadar onun amel defterini kapattırmayacak. Ben de Mehmet ve Savaş kardeşlere teşekkür ediyorum. Eğitime devlet olarak katkılarımız epey fazla. Bunları görmek mümkün. Hayatımızda yaşadık. Bizlerin zamanında okullar, burada 35-40, 25 yaşındaki arası gençlerimizin kardeşlerimizin zamanındaki eğitim imkanlarıyla bu zamandaki eğitim imkanları arasında dağlar kadar fark var. Yeter mi yetmez. Süt tozu dağıtırlardı. Rahmetli dedem derdi ki onlar bize tuzak kuruyor sakın içme. Kuşağından bir 5 kuruş çıkarırdı eli titreye titreye verirdi. Bununla bir şey al da iç derdi. Tabi geldiğimiz bu nokta çok güzel" şeklinde konuştu.

"BAŞI AYRI KUYRUĞU AYRI OYNUYOR"

13 yılda AK Parti hükümetinin çok yol kat ettiği vurgusunu yapan Bakan Topçu, "Daha iyisini yapacağız daha öteye gideceğiz. Elin adamı ne yapıyorsa onun iki kat önüne geçmek zorundayız. Çünkü bizim milletimiz çalışkandır, zekidir ve ahlaklıdır. Çalışkan olmak zeki olmak ahlaklı olmak başarının en temel üç tane öğesidir. Biz millet olarak bunu başarırız. Bizim yöneticilerimiz bu imkanları milletimizin önüne koyduğu sürece milletin önüne kimse geçemez" dedi.

Türkiye'yi bölmek ve parçalamak isteyen güçlerin olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Topçu, "Kürt demek, Türk demek, Türkmen demek, Alevi demek, şu demek bu demek. Ama bu oyunların üstesinden geleceğiz Allah'ın izniyle. Şu 40 yıldır bizim devletimizin içine atılan fitne hangi devlete atılsaydı dayanamazdı. Ama bizim milletçe bir hayalimiz var. 'Evet ben Kürdüm.', 'Türkmenim', Çerkesim', 'Lazım', 'Arabım', 'Arnavutum' velhasıl kim kendini nasıl tarif etmek istiyorsa, başı açığı başı kapalısı ama ben hep beraber biz diyen Ay-Yıldızlı al bayrak altında büyük Türk milleti olarak yaşamaya kararlı büyük bir milletim. Bunu dedelerimiz Çanakkale'de, Sakarya'da demiş. Daha ötesinde Alparslan'la birlikte Malazgirt'te demiş. Bunun için bizi bölemezler, parçalayamazlar. Bu beladan kurtulacağız. Yılanın beli Allah'ın izniyle kırıldı zaten. Şu an da başı ayrı kuyruğu ayrı hareket ediyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Topçu ve protokol edilen duaların ardından butona basarak temel attı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Topçu, Manisa'da Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement